• VVZ ’49 JO12-1 – Delta Sports JO12-2 Najaarsweelde

  Geen betaald werk op de rol dit weekend voor de JO12-1. Daarom maar een vriendschappelijke partner geregeld. Toch een beetje in het ritme blijven. Delta Sports (Houten-Oost) bereid gevonden om de route naar het Noorden te nemen, toch geen geringe prestatie bij een aanvangstijd van 08.30.

  Een mooi najaarswedstrijdje zou het worden. Wedstrijd met een gouden (bos)randje. Tweeëntwintig spelertjes passen nét onder de laaghangende zonnestralen.

  Een alleraardigst begin voor de in het Ikea-geel-blauw gestoken Houtenaren. Opvallend vooral de snelheid van de ienie-mienie-mannetjes voorin. Driemaal loopt het zó door naar keeper Thom. Driemaal geen scheepsrecht, maar wél alle hands aan dek zo de eerste minuten.

  Extra knap daarom dat de wedstrijd een kleine tien minuten later een volkomen ander gezicht én volkomen andere tussenstand kent. Drie-nul staat het voor de mannen van zonnengloren. Oorzaken schuilen vaak in details en, al vlaggend, ontwaar ik er enkele. Julia is die eerste helft haar tegenstander (laat ‘ie nou Juul heten) compleet de baas. Geen dreiging over rechts dus. Cihan speelt een glansrol op het middenveld en vormt, in balbezit uitstekend samenspelend met Per op links een constante bedreiging voor de achterhoede van Delta Sports. Invaller Hugo zorgt, samen met slot op de deur Roel, voor steeds meer rust en legt zo de basis voor een solide eerste helft op de Houtense Helft.

  Dat resulteert in drie mooie en gevarieerd opgezette doelpunten. De 1-0 valt uit een laag en hard afstandsschot van Roel. Bink, vandaag begonnen als rechtervleugelspits, zorgt goed voor diepgang en tikt (na uitstekend voorbereidend werk van Per) attent de 2-0 binnen bij de tweede paal. De 3-0 vormt het vroege hoogtepunt van de pot. De oorspronkelijke aanval is al om in te lijsten (dubbele één-twee Cihan en Per), maar nét als deze aanval verijdeld lijkt en de bal rechts van de goal het strafschopgebied uitrolt, zet Bink zijn voet fris en fruitig tegen de bal en zweeft het ding linea recta alsnog sierlijk en hoog over iedereen heen tegen de touwen.

  In deze najaarsweelde zijn de laatste minuten van de eerste helft dan toch weer voor Delta. Uit het niets scoort het 3-1 (weer zo’n counter), raakt het even later de paal en scoort het vlak voor rust op inmiddels bekende wijze ook nog de 3-2. Het bekende ‘direct druk zetten’ schalt nu uit de Delta-kelen. Maar al snel snerpt het fluitje van scheidsrechter Ronald en blijkt er in de tweede helft van druk zetten niet veel meer te komen.

  De tweede helft is nét niet saai. Delta probeert het, maar rent zichzelf in alle ijver veelvuldig voorbij. VVZ speelt minder flitsend dan in de eerste helft. Hoogtepuntjes de ballen op de paal en lat. Dit spelletje wint Delta Sports met 2-1. Aan onze kant wel een héél mooi balletje lat overigens: boogje van Arvid ploft er lekker lui bovenop en lui weer terug het veld in. Dikke plus ook voor op rechtsvoor ingevallen Larz: dreiging, enkele goede voorzetten én de assist voor de niet te missen 4-2 van Per.

  Schiet me op de valreep de doldraaiactie aan de zijlijn van Yasin nog te binnen. Het even achteromkijken van Bink na het passeren van drie man (waarbij de laatste omviel): zo’n ventje laat je toch ook niet liggen? Hugo’s volley buitenkant rechts net over de lat. De strakke acties van keepertje Thom, die de laatste wedstrijden weer zo lekker staat (en ligt) te keepen.

  Geen zwakke schakel gezien vandaag. Noem ze maar op. Talha? Sterk. Burhan? Doorzetter. Slim gespeeld. Altijd een oplossing, ook in de drukte. Bram? Trapte ook vandaag zonder mauwen weer door zijn achilleshielkwetsuur heen.

  Teamdingetje weer dus, net als vorige week. Minder gepiel met de bal, minder gepiel op elkaar. Mogen we dat toffe team langs de zijlijn (Albert, Ivo en Jan-Willem) ook wel eens voor in het najaarszonnetje zetten