• Verliezen is niet erg en dat hoort bij de sport, maar het is wel frustrerend als je telkens weer aan het kortste eind trekt. Net als de wedstrijd van vorige week tegen OSM ’75 2 (verslag hiervan verderop in dit verslag) stond VVZ’49 2 na 90 minuten weer met lege handen.

  Afgelopen zaterdag moesten de mannen van VVZ’49 2 aantreden in en tegen Wilnis. Door zowel blessures in het 1e en 2e elftal waren er deze week voor VVZ '49 2 slechts twee wisselspelers beschikbaar. Tim Slingeland was uit de selectie van het 1e toegevoegd maar moest in de rust weer richting Soest vertrekken om op de bank van het 1e plaats te nemen. Gezien de stand in de competitie waren beide teams aan elkaar gewaagd. Het spel van CSW was met name gericht op de bewegelijke voorhoede en de passes vanuit het middenveld van hun nummer 6. Als je dit goed beheerst kan dat heel effectief blijven. En de passes van hun middenvelder waren veelal perfect zodat de verdediging zijn handen hieraan vol had. VVZ’49 probeert doorgaans van achteren op te bouwen en al voetballend de spitsen te bereiken. Als na 9 minuten was dit succesvol en kon een bal van links door Bjorn in het doel geschoven worden.

  Lang konden de mannen niet genieten van deze opsteker want binnen 2 minuten lag de bal ook bij Marco in het net. Het is jammer dat de voorsprong door gebrek aan scherpte gelijk weer uit handen gegeven wordt. Er volgde in de eerste helft nog kansen aan beiden kanten waarbij VVZ’49 toch minimaal wel 1 doelpunt had mogen maken. Tim schoot vanaf de 16 hard op de keeper en Bjorn vergat een open kans af te maken. CSW was ook nog wel gevaarlijk maar eerlijkheid gezegd waren de grootste kansen voor VVZ.

  Na de rust werd de nummer 6 van CSW tot grensrechter gebombardeerd wat toch wel het grootste gevaar van hun kant wegnam. Ook in de 2e helft wist VVZ het aantal 100% kansen niet te verzilveren (Bjorn, Thijs) waardoor de verdiende voorsprong uitbleef. En dan zal je net zien dat het kwartje weer de verkeerde kant omvalt. Een uitbraak 10 minuten voor tijd over links werd door onze back verkeerd ingeschat waardoor de bal in de 16 werd gebracht en na een in eerste instantie door Marco (die overigens weer prima keepte) gestopt schot in de scrimmage alsnog in het doel verdween. Uiteraard ging hierna bij CSW de deur op slot.

  Het is zuur dat je deze wedstrijd eigenlijk niet had hoeven verliezen.

   

  Net als de week ervoor tegen OSM waar na 90 minuten een 1-2 stand op het bord stond in het nadeel van VVZ’49. Deze wedstrijd waren Joey en Ferad aan het 2e toegevoegd. Hoewel OSM niet geweldig speelden kwamen ze binnen 5 minuten op 0-2  (13e en 18e minuut) omdat we op het middenveld werden overlopen. Alhoewel hier in de voorbereiding nog op gehamerd was bleek dit tijdens de eerste helft toch niet helemaal geland te zijn. In de 2e helft was er meer balans op het middenveld. VVZ’49 bleef aandringen en in de 70e minuut kon de inlopende Tim na een voorzet van Matthijs de 1-2 intikken. VVZ ging op zoek naar meer maar ondanks een schot van Matthijs op de paal bleef de verdiende gelijkmaker uit.

   

  Aan twee wedstrijden houd je dan 0 punten over terwijl dat er 6 hadden kunnen en misschien wel moeten zijn. Dan doe je jezelf dus tekort. De moraal van dit verhaal is dat er in deze competitie wellicht 3 clubs zijn waar je terecht van zou kunnen verliezen. De rest ligt erg dicht bij elkaar en alleen als iedereen gefocused blijft en 90 minuten 100 % geeft je daar als overwinnaar uit kan komen. Misschien een cliché maar het is wel de realiteit van dit seizoen.

   

  Opstelling VVZ’49 tegen CSW: Marco, Tim , Tom, Ruben, Jordy, Peter, Matthijs , Tim S (45’Steven), Thijs (70’Andres) , Bjorn , Laurens

  Foto’s van de wedstrijd tegen OSM gemaakt door Silvia Schimmel

   

  https://myalbum.com/album/2DsGc89KrosK