•  

  Zoals het er nu uitziet gaat de eerstejaars B-selectie van VVZ’49 (JO17-2) tijdens het Hemelvaartsweekeinde van 2019 Europa in.

  Met één wedstrijd in Oostenrijk en één in Italië op het programma mag deze kreet dan ook echt "van stal gehaald" worden.

  Alle ingredienten voor een prachtig Europees avontuur komen in dit lange weekeinde samen: vliegen, bustransfer, top appartementen in een mooi dorp in de Alpen, prima accommodatie om te trainen en natuurlijk genieten van zo’n éénmalig avontuur.

  Vraag is: ‘hoe kom je op zo’n idee en hoe maak je het haalbaar en maakbaar". Daarvoor moet je naar de trainer/coach van de 017-2, Wim van der Craats. Wim houdt wel van een uitdaging en als deze gekoppeld kan worden aan een idee wat al lang in je hoofd zit, je vindt er enthousiaste ouders bij en het financiële plaatje blijkt haalbaar, dan kom je een eind.

  Terug naar Wim: "Corrie, Jari en ik gaan al jaren naar Nauders in Oostenrijk om daar te wintersporten, daarnaast zijn we gedurende de zomermaanden een aantal keren in de omgeving van Nauders gaan bergwandelen. Op één van die tochten kwamen we langs het voetbalveld van FC Nauders. Ik denk dat ik niet overdrijf, als ik zeg dat het complex als het gaat om ligging, tot de mooiste in Europa behoort. Daar een keer te kunnen spelen met een VVZ-team kwam direct op mijn wensenlijst".

  Wensen is natuurlijk één ding, maar hoe krijg je het werkend. Wim heeft tijdens de speler/ouder informatie-avond van eind juni het balletje opgegooid. Spelers uiteraard direct enthousiast. Ouders moesten even slikken, maar het idee bleef leven. Na de vakantie is hij samen met Lia van Dorresteijn, Loes Lammers en Maarten Brunnekreef om tafel gaan zitten om het plan te bespreken.
  Wim: "vorig jaar met de 014-1 lukte het niet, maar nu sloeg het enthousiasme direct over en eigenlijk hadden we de eerste avond al een eerste schets gemaakt. Aansluitend ging het snel en binnen 1 week hadden we van alle 15 spelers en ouders de toezegging en de eerste aanbetaling binnen.

  Hoe gaat het weekeinde eruit zien. Er wordt op de ochtend van Hemelvaartsdag (30 mei 2019) al vroeg van Amsterdam naar München gevlogen. Van daaruit in 2 busjes naar Nauders in Tirol. Nauders ligt op het drielandenpunt met Zwitserland en Italië.

  VVZ verblijft in "Haus Austria" in 4 fraaie appartementen, met alles er op en er aan. Wim: "feitelijk heeft de eigenaresse van het appartementencomplex het geheel voor ons mogelijk gemaakt. We mogen voor een vriendenprijs 4 dagen en 3 nachten op een prachtige stek bivakkeren".
  Naast de 15 spelers van de 017-2 gaan 3 begeleiders mee en het gerucht gaat dat er ook een aantal ouders als supporters richting Alpen vetrekken.

  Hoe ziet het programma er uit: na aankomst in Nauders is het even bijkomen van de reis, want ’s avonds staat de eerste wedstrijd tegen de U17 van SV Mals in Italië op het programma. Mals ligt in Süd Tirol op 30 km van Nauders.

  Op vrijdag mogen de heren op de mountainbike voor een rit van 35 km door Oostenrijk en Italie langs de Reschensee, om aan het einde met de cabinebaan naar 2200 meter gebracht te worden. Aansluitend volgt een afdaling naar 1500 meter.

  Zaterdagochtend staat een training op het complex van FC Nauders op het programma en ’s middags een wedstrijd tegen de plaatselijke U17.
  Zondag 2 juni in de loop van de dag reist de O17-2 weer terug naar München, om vervolgens rond 22.30 uur weer in Amsterdam aan te komen. Het belooft weer een top VVZ-event te worden.