•  

  De flow is een ongrijpbaar fenomeen in de sport. Soms zit het weken mee en in een andere fase van het seizoen zit het onverklaarbaar tegen. Ondanks de nieuwe samenstelling is de 12-2 in ieder geval meteen in een goede flow van start gegaan. Vorige week werd er een stormloop in de beginfase overleefd en werd daarna de winst veiliggesteld.

  Op bezoek bij Hoogland was het VVZ die de eerste klap uitdeelde en een snelle 0-1 voorsprong nam. Daarna was het Hoogland dat lange tijd op de poort van VVZ beukte maar de pech had dat poortwachter Mirac niet van plan was de deur open te doen. Vorig jaar was Mirac nog veldspeler en debuteert dit jaar onder de lat wat de Hoogland supporters niet konden geloven want als een doorgewinterde veteraan bleek hij keer-op-keer een plaaggeest voor de Hooglandse spitsen.

  Voor zijn neus werd onze keeper als vanouds geassisteerd door ausputzer Lasse die met zijn duizelingwekkende snelheid al veel gevaar in de kiem weet te smoren. Dit jaar wordt hij door Ytse in de verdediging geassisteerd waaraan niet af te zien is dat hij net begonnen is met voetballen. Slim positie kiezend ook erg nuttig in de opbouw en pikte zelfs als opkomende back zelfs een goaltje mee.

  Op het middenveld vinden we Duran terug; de strateeg en spelverdeler van het team. Niet alleen zet hij de aanvallende lijnen uit maar is gezegend met een hard schot ook nog regelmatig doeltreffend. Als krachtpatser vormt hij op het middenveld een Yin-en-Yang duo met onze nieuwe aanwinst Nishant want dat is onze frêle technicus die met zijn nu al befaamde pirouetjes menig tegenstander verward het bos instuurt.

  Achter de spitsen opereert Kaan; de aanjager van het team. Geen speler met een grotere wedstrijdmentaliteit dan deze dappere strijder. In de zomer een stukkie gegroeid gooit hij zich nog meer onverschrokken in elk duel.

  Onze linkerspits Simeon is met zijn opvallende rode schoenen de Henk Vos van deze generatie. Zoals het hoort bij een linkerspits onnavolgbaar in zijn acties en daardoor altijd dreigend. Hij vormt met Muhammed het duo voorin. Voor Muhammed geen tierelantijnen maar gewoon recht op het doel af en knallen maar.

  Na het voorstellen van deze prachtselectie terug naar de vroege ochtend in Hoogland. VVZ hield lang stand met de 0-1 voorsprong tegen het zeker niet mindere Hoogland. De gastheren gingen meer risico nemen om de gelijkmaker te forceren en daar profiteerde de 12-2 optimaal van door ineens uit te lopen naar 0-3. Pas vlak voor tijd liet Mirac oogluikend toe dat één balletje in zijn net mocht ploffen.

  Met de tweede zege op rij een bliksemstart voor de 12-2 maar volgende week wacht een zware krachtmeting. In eigen huis ontvangen we VVZA dat ook de volle buit uit 2 wedstrijden heeft behaald en daarbij maar liefst 22 doelpunten maakte. We kunnen dus vol aan de bak!