• Het is weer voorbij die mooie najaarscompetitie. Met twee vingers in de neus konden de meeste tegenstanders hun zaterdag vervolgen na een nederlaag met dubbele cijfers tegen VVZ. Na het met Nieuwland gedeelde kampioenschap werd de JO14-3 dan ook gepromoveerd naar de 1e klasse. ‘And that is a different cookie’ zou Louis van Gaal zeggen.  

     

    Als eerste opponent in de 1e klasse mochten we Buitenboys welkom heten aan de Eemweg. Weliswaar leek VVZ een openingsdoelpunt ontnomen te worden door een te enthousiast vlaggende grensrechter maar verder was de ploeg uit Almere VVZ op alle fronten de baas. Strakke rugdekking, goed hard elkaar inspelen, positiewisselingen en slimme kleine overtredinkjes. VVZ kwam adem tekort om het allemaal bij te benen en dan was het nog jammer dat onnodig blind uitverdedigen de Almerenaren aan een 0-1 voorsprong hielpen.

     

    Na rust schakelde Buitenboys  een versnelling hoger en liep al snel uit naar een ruime 5-0 voorsprong en werd vlak voor tijd de spreekwoordelijke eer nog wel gered. Nee, de eerste kennismaking met de 1e klasse was een ontnuchterende ervaring met een kansloze 1-5 nederlaag. Voor VVZ zal een bescheiden rol zijn weggelegd in de voorjaarscompetitie. Maar waar de 14-3 met ‘luiheid’ vaak nog makkelijk wegkwam in de 2e klasse zal de sterke tegenstand de ploeg moet dwingen om slimmer en scherper te zijn in de duels. Het wordt in ieder geval een interessant proces of de 14-3 zich de wetten snel eigen maakt om zich in deze klasse staande te houden.