• Zaterdag 11 mei was de dag dat de oldtimers van VVZ’49 de 59.6 kilometer richting Aalsmeer te maken om daar de strijd aan te gaan met de leeftijdsgenoten van de plaatselijke FC.

  Buiten het feit dat dit dorp bekend staat om de bloemenveilingen en (een aantal jaar geleden) het imperium van mediagigant Joop v.d.Ende, is vooral het bovenaanzicht van Aalsmeer bekend bij de vliegreizigers, die, vlak voordat hun vliegtuig met de wielen het asfalt weer raakt, een blik kunnen werpen in de achtertuintjes van de Aalsmeerse bewoners. Of, zoals vandaag, op 22 ploeterende en belegen voetballers op een achteraf veldje van fc Aalsmeer.

  De kleine 60 kilometer werden binnen een nette tijd afgelegd en terwijl wij uit de auto stapte, werd de royale parkeerplaats voor enkele tellen in de schaduw gehuld. Een Boeing 747 van Quatar Airways was bezig zijn ruime 300 ton een aantal kilometers verder weer veilig aan de grond te brengen. De aanvliegroute van de Aalsmeerderbaan liep recht boven het schitterende Sportcomplex. Eén keer per twee minuten zouden wij vandaag "in het donker" zitten en zou een ieder onverstaanbaar zijn.

  Vorig jaar waren wij er al eens geweest, maar het schitterende complex blijft lichtelijk jaloersmakend. Na de fusie in 2014 tussen vv Aalsmeer en RKAV Aalsmeer heeft de gemeente de nieuwe club rijkelijk beloond met een hagelnieuw sportpark. Zeer royaal opgezet. Uitgevoerd met 6 velden en  24 (!!)  kleedkamers en een prachtige ruime kantine. Binnendoor lopend naar de kleedkamer passeerde wij een mooi wedstrijdsecretariaat. Allemaal top.

  Veld 6 was ons deel vandaag. Een prima veld met het gras ietwat aan de hoge kant, maar we hebben ze wel eens beroerder gehad. De start was voor VVZ. Nadat Transavia en KLM een kist hadden doen overvliegen, stonden Dirk en Danny samen voor de doelman van Aalsmeer. De besluiteloosheid nam iets teveel tijd in beslag zodat de toegesnelde Aalsmeerder hulptroepen redding brachten. Het veldspel was voor VVZ, maar de eerste goal voor Aalsmeer. Bij de eerste aanval van de thuisclub mocht een middenvelder bijna ongehinderd vanaf 16 meter uithalen, een drietal spelers in de baan van het schot konden ook niks meer uithalen, net als Robert Jan, 1-0. Dirk wist vrij snel de stand weer gelijk te trekken. Zelf opgezet over de linker kant, wist hij de aanval dit keer wel af te ronden. VVZ bleef beter, maar was vooral slordig in de afronding. Met een half uurtje gespeeld, mocht een speler van Aalsmeer ongehinderd vanaf links een voorzet geven. De bal werd de doelmond ingeslingerd, leek geschept te worden door een overvliegende Airbus van Air China, maar zou gevangen worden door Robert Jan. Een luide "LOS!!"  kwam amper over het geluid van het vliegtuig heen, maar ook Robert Jan kwam niet tot bij de bal. Daniel en Hans vertrouwde op hun doelman en zo kon één van de meest statische aanvallers van Aalsmeer de bal ongehinderd binnen koppen. Een paar honderd meter boven ons konden we zo’n 200 Chineesjes horen lachen. Toch wist weer Dirk de stand gelijk te trekken. Een (te) diepe bal leek een prooi voor de keeper, maar Dirk was nipt iets eerder bij de bal en scoorde de 2-2. We hadden nog de thee met een voorsprong kunnen bereiken, maar Danny, Dirk en Victor miste kracht en/of richting.

  De tweede helft zou VVZ snel orde op zaken stellen. Allereerst scoorde Victor de 2-3. Zijn schot werd gekraakt door iets van een Aalsmeerder, maar verdween toch langs de verraste keeper. Tien minuten later scoorde Danny zelfs de 2-4. Op een foutieve terugspeelbal was hij het meest alert, en schoof de bal onder de uitkomende keeper door. Niks aan het handje. De score had nog hoger kunnen zijn, als wij wat meer doeltreffender en minder besluiteloos waren. Het mocht niet zo zijn. Met nog een kleine 20 minuten op de klok mocht Sjoerd zijn opwachting maken. Maar daar lag het niet aan. Waar het wel aan lag?? Een tweetal persoonlijke fouten luidde evenzoveel tegendoelpunten in. Eerst mocht de rechtsback ongehinderd opkomen en kon de bal onder Robert Jan door schuiven. Even later werd de bal spontaan op onze rechterkant ingeleverd en wisten twee Aalsmeerders Sjoerd uit te spelen (maar daar lag het niet aan) . Een even verrassende als kiezelharde punter verdween via de vingertoppen van Robert Jan onder de lat tegen het netje. Met nog zo’n 5 overvliegende kisten te gaan kregen wij nog zeker een evenzoveel aantal zeer goede kansen. Dirk stiftte naast. Sjoerd schoot naast. Dirk was net te laat op een voorzet van Danny. Victor en Danny schoten ook nog op de goal, maar geen van de 5 kansen werd omgezet tot de winnende goal. De scheidsrechter moest even op de overvliegende HV312 met 210 zongebruinde toeristen uit Lanzarote wachten, maar toen deze ook voorbij was, kon hij zijn laatste fluitsignaal voor iedereen hoorbaar over het veld doen schallen.

  VVZ droop af, zojuist 2 punten verloren. Bert- ik weet nu hou die neuzen zich woensdag voelden- moest hard lachen om zijn eigen grap. Het wisselbeleid van Ten Hag werd naar voren gehaald, maar aan Sjoerd lag het niet.

  De wonden werden gelikt. De ene punt werd nijdig in de tas gesmeten, maar schuldigen worden niet aangewezen. Na een hapje en een drankje aanvaarden wij weer de kleine 60 kilometers richting Soest.

  De volgende wedstrijd spelen wij op donderdag 23 mei (19.30) thuis tegen ZCFC.

  VVZ’49 45+1

  Robert Jan

  Wim H.(’45 Hans H.) , Mark (’21 Gerjan) , Daniel , Hans B.

  Gunther (’72 Sjoerd)  , Wout , Victor , Bert.

  Danny , Dirk.