• Gezien de resultaten uit het verleden staat niemand der VVZ’49 Veteranen te wachten op een wedstrijd tegen Parkstad. Veelal grote uitslagen met af en toe dubbele cijfers geven de burger weinig moed.  Half november speelde wij thuis op veldje 3 een prima eerste helft. Snel op een 0-2 achterstand, sterkt terug komen op 1-2 en bijna 2-2, maar na de thee gooide zij er een schepje bovenop en dropen wij af met een 1-9 nederlaag. Toch heeft Parkstad een stel wenkbrauw fronsende nederlagen geleden dit seizoen. Verlies tegen TOV (7e) , Aalsmeer (12e) , AFC (10e) doet de Amsterdammers niet bovenaan staan. Deze eer is weggelegd voor Diemen.

  Parkstad heeft een kleurrijk team met een stel begenadigde voetballers. De veelal uit Suriname afkomstige voetballers zijn fitter, sterker, sneller, jonger en dus in bijna alle opzichten beter dan VVZ’49. Met Sjoerd , Evert P. , Bert , Wout , Wim H. en Hans B. tellen wij 6 spelers die het streepje van de 60 jaar al achter hun naam hebben staan. Dit kalenderjaar komen daar ook Haijo en Hans H. bij. De gemiddelde leeftijd van de Soesters was vandaag 56.8 jaar. De leeftijden bij Parkstad varieerden tussen de 42 en 53 jaar, met één uitschieter naar 62 jaar. Gemiddeld 49,2 jaar. Deze (oneerlijke) cijfers zouden wij vandaag niet  te boven komen.

  De eerste helft viel het allemaal nog wel mee. De 1-0 viel na foutief uitverdedigen en een haperende buitenspelval. De 2-0 was een ogenschijnlijk houdbare kopbal en de 3-0 werd geheel vrijstaand (aangedragen excuus: "het is pas de eerste keer dat hij vrijstaat") binnen geschoten. Toch was het niet geheel éénrichtingsverkeer. Ben kreeg een grote kans, maar faalde alleen voor de keeper. Johannes was met zijn snelheid enkele keren gevaarlijk, maar verder dan de keeper en het zijnet kwam hij niet. Een vrije trap van Victor miste precisie dus met een beetje geluk waren wij in de rust nog niet kansloos geweest. Aan de andere kant had Hans B. nog een bal van de doellijn gehaald en hield Robert Jan veel meer ballen tegen dan dat er achter hem in het netje verdwenen. De thee werd buiten genuttigd. De "kleedaccedatie" was niet ruim genoeg om de 16 royale Veteranenlichamen te herbergen.

  Met enkele verse krachten zouden wij onze huid zo duur mogelijk zien te verkopen, maar aan het eind was deze spreekwoordelijke huid geen moer meer waard. Eén van die verse krachten leidde de 4-0 in. We noemen geen namen, anders missen we straks onze 2e Evert ook al. De 5-0 was er eentje die alle handen op elkaar kreeg. Een vrije trap op een meter of 30 werd op Messiaanse wijze in de kruising gestreept. Daarna maakte we een staaltje "erbij neerleggen" of "de handdoek in de ring werpen" mee. Een sporadische uitval van VVZ leverde een corner op. Deze leverde niks op, maar bij de uitbraak van de Amsterdammers wandelden het grootste gedeelte van ons aller Veteranen op hun gemak richting eigen helft. Een heel peloton aan "tricolores" denderden richting de goal van Robert Jan. Wim H. en Hans H. konden het tij ook niet keren, waarna de gastheren na een uitvoerig overleg konden bepalen wie de goal zou maken. VVZ was machteloos. Bert liet zijn invalbeurt voor wat het was, en gaf zijn plekje aan Sjoerd . Johannes redde de eer van VVZ’49. Eerst kon hij opstomen richting de goalie van Parkstad, maar werd hij als doorgebroken speler gestuit door de laatste man van Parkstad. "Ik heb geen kaarten bij me" zei de scheidsrechter. Op onze mededeling dat hij hem er op zijn minst voor 10 minuten uit kon sturen, deed deze brave borst dit ook. 10 minuten voor een doorgebroken speler, en dan nog onder luid protest ervan afgaan. Binnen deze tien minuten wist Johannes vanaf eigen helft nogmaals zijn hielen te laten zien aan de gehele Parkstad defensie en wist dus de eerdergenoemde eer te redden. Vlak voor tijd bepaalde Parkstad de eindstand op 7-1.

  De nazit was er eentje van een betere kwaliteit. De 61e verjaardag van onze aanvoerder, Wout werd gevierd. Het Amsterdamse gerstenat was hard nodig in combinatie met het pittige Surinaamse voedsel. De broodjes hete kip waren binnen een vloek en een zucht uitverkocht, net als de broodjes bakkeljauw. De Veteranenschotel (bruine fruitschaal met friet) deed ook bij Parkstad zijn intrede en toen deze op was kregen wij ook nog een Surinaamse variant, (gefrituurde zoete aardappel met kippenpootjes) . Het vrouwtje in de keuken bereidde alles met een grote glimlach, totdat wij afscheid namen. Onze zaterdagse invulling kende weer een waardig slot!

  Volgende week reizen wij af richting Aalsmeer, om daar de degens te kruisen met de rode lantaarn drager, hun plaatselijke FC.

  VVZ’49 45+1

  Robert Jan

  Hans B (’45 Evert P.) Mark , Hans H. , Wim H.

  Ben (’60 Wout) , Daniel , Gunther , Haijo (’45 Bert (’70 Sjoerd)).

  Johannes , Victor.