• Waterwijk van vandaag is niet meer het Waterwijk van vroeger. Toen was het een irritant ploegje. Moest en zou kampioen worden en het liefst met zoveel mogelijk doelpunten. Alles moest hiervoor wijken en alles was ook geoorloofd. Het team van dit seizoen zijn prima gasten. Bungelen net als wij in het onderste gedeelte van de ranglijst en behaalde tegen ons aan de Eemweg een verdienstelijk gelijkspel.

    Aangekomen in Almere bleek dat wij net achter een fikse hagelbui hadden gereden. Een parkeerplaats vol hagelstenen was hier nog het bewijs van. Het was waterkoud maar bij aanvang van de wedstrijd wel droog. VVZ liet zoals gewoonlijk het spel aan de tegenstander. Dit ligt VVZ het beste, om dan in de omschakeling met Johannes, Victor, Gunther en Dirk in de voorhoede toe te slaan. Nou moesten we het vandaag zonder Victor en Dirk doen, zo dat alleen Johannes en Gunther, aangevuld met Arjan, voor gevaar moesten zorgen. Binnen enkele minuten hadden wij al op voorsprong moeten komen. Arjan parkeerde een schot op de benen van de keeper. Na een kleine twintig minuten spelen wilde Win H. de bal uitverdedigen, maar werd daar bij met twee handen vol in de rug geduwd. Terwijl iedereen wachtte op een fluitsignaal, vuurde een Waterwijker de bal op de goal. Geheel verrast dreunde de bal tegen het net, waarop de scheidsrechter deze actie nog goedkeurde ook. Protesteren hielp niet. Even later moest Robert Jan het luchtruim kiezen om een indraaiende bal uit de kruising te ranselen, waarna wij ons eindelijk iets meer met het spel konden bemoeien. Toch kwam de 1-1 geheel uit de lucht vallen. Johannes ontving de bal op zijn eigen helft en had blijkbaar al eerder opgemerkt dat de keeper ver voor zijn goal het spel observeerde. Het schot van Johannes verdween schitterend over de keeper tegen de touwen. Het zou nog mooier worden. Na een mooie steekpass nam Johannes de bal met de borst/schouder mee en verschalkte de keeper. Protesten omtrent hands en/of buitenspel deed de scheidsrechter de gang naar de grensrechter maken. Deze had geen vlagsignaal gegeven, maar toch…. De discussie was lang, maar de scheidsrechter keurde de goal toch goed. Met deze stand mochten wij naar de warme kleedkamer.

    De tweede helft was eigenlijk het opschrijven niet waard. We hebben ervaren dat de ondergrens nog van een lager niveau kon zijn, dan wij dachten. De 2-2 viel direct na de rust. Een steekpass leek voor Robert Jan te zijn, maar een Waterwijker was met het hoofd net wat eerder bij de bal. De 3-2 viel vanuit een corner. De kopbal leek op Robert Jan af te komen, maar ging via het hoofd van Wim H. toch de goal in. De 4-2 werd nog gekeerd door Robert Jan met de benen, maar de rebound helaas niet. Vlak voor tijd viel ook nog de 5-2. Na een verdedigende chaos konden drie man op Robert Jan af lopen. Een tweetal corners was het enige wat VVZ hier tegenover kon zetten.

    Positief aan deze dag was het herintreden van Theo Stangenberger. Na jaren weer de kicksen uit het vet gehaald en voornemens om het Veteranengeweld van VVZ te doen versterken. Ook bedanken wij Joost , die vandaag de krappe selectie wel wilde aanvullen.

    Volgende week zijn wij vrij. De wedstrijd tegen Altius is op Hilversums verzoek uitgesteld naar 29 februari. Een week later reizen wij af naar Purmerend. Wherevogels “uit” zal ook wel weer lastig worden.