•  

  Het is winter.....en dan gaat de voetbalcompetitie weer van start. Vorige week speelde wij al een inhaalwedstrijd tegen TOV. Vandaag de eerste "terugwedstrijd", en wel tegen de rode lantaarndrager DCG.

  Code geel....

  Wie aan het begin van de week had bedacht, dat wij wel degelijk de wei in konden, hadden de mannen met witte jassen op hun dak gehad. Strenge vorst zou immers de velden ontoegankelijk maken, en dan kregen we voor de vrijdag nog een code geel er overheen. Fikse sneeuwbuien zouden de dag voordat wij onze wedstrijd hadden, het hele land plat gooien. Schiphol gooide verschillende vluchten van het programma, en iedereen werd aangeraden vroegtijdig het thuisfront op te zoeken. Halverwege de middag zou het immers losbarsten. Echter,degene die deze voorspellingen de wereld in heeft gebracht, heeft bij weersvoorspellend Nederland heel wat goed te maken. Goed,er viel inderdaad sneeuw, maar net zo snel als dat het viel, was het ook weer weg. Op zaterdag bleek, dat  "ons" veldje 3 nog wel een ochtendje nodig had om wat zachter te worden, maar in de middag was het uitstekend te bespelen.

  De wekelijkse puzzel....

  Dan de namen.Net als vorige week weer een beste puzzel. Ruud zit in PyeongChang , Martin in Praag.  Wim (lies) , Mark (hamstring) , Daniel (voet) , Haijo (lichaam) , Wout (rug) allen geblesseerd , maar wel aandachtig toeschouwer. Met Gunther ook nog afwezig i.v.m. een open dag bezoek met zijn dochter , laat de teller stoppen op 12 man. De weg richting de zamballers werd dus weer opgezocht, en succesvol gevonden. Eric en Lennart wilde wel een potje voetballen, en zelfs good old Willem de Vries leek het wel weer eens een keer leuk om met grote doelen te voetballen. En leuk vond ie het zeker, maar dat later.

  4 keer raak....

  DCG was met 11 man, en een vlagger richting Soest afgereisd. Het siert ze.stijf en puntloos onderaan. Wekelijks een pak op de broek krijgen, maar toch plezier erin houden. Ook vandaag weer. Want al snel zou blijken, dat er voor de Amsterdammers vandaag weinig te halen viel. Robert Jan op de goal stond kou te lijden. Verdedigend kwamen wij nauwelijks in de problemen. Victor scoorde de eerste twee doelpunten. De eerste werd mooi door Willem opgezet. De tweede mooi ingekopt na een goede corner van Ben. Danny scoorde de 3-0,wederom goed opgezet door Willem, en de ruststand van 4-0 werd bepaald door de gastspelers Lennart (assist) en Eric (doelpunt). Robert Jan werd warm gehouden middels enkele terugspeelballen. DCG wist de eerste helft geen enkele doelpoging te manifesteren.

  Mooi , mooier , mooist !!

  In de rust zocht Evert H. de douche op. OP het randje spelend, en vragend om een kaart, werd hij uit voorzorg naar de kant gehaald. Bert was zijn vervanger. Ook Lennart en Gerjan werden gewisseld voor Evert P. en Sjoerd. Goed.....in de uitwedstrijd stonden we met de rust ook 4-0 voor,en daar bleef het toen bij. Vandaag hadden we echter Willem de Vries in de gelederen. Hij schoot persoonlijk de 5-0 van afstand tegen de touwen, en even later weer van afstand, maar nu via de murw geschoten handen van de keeper, ook de 6-0 binnen. Twee schitterende goals, en als er dan binnen de lijnen de geluiden op gaan, dat de goals niet mooier kunnen, bewijst Willem dat dit zeker wel kan. Tussendoor zet hij Victor nog even vrij voor de goal, om de 7-0 binnen te werken, maar het mooiste bewaart hij voor het laatst. Een afgeslagen bal werd door Willem vol op de spreekwoordelijke pantoffel genomen. Een streep richting de kruising stopte pas, nadat de bal eerst een carambol in de achterkant van de kruising had gemaakt. In de slotfase scoort DCG nog een eretreffer. Goed, de nul houden is voor keeper en verdediger een mooi gegeven, maar vandaag was de gunfactor ( na een flinke "POTVER...." van Hans B.) van grotere waarde. Iets te vroeg, maar zeker welkom, klonk het fluitsignaal van onze leidsman, Joop.

  VVZ’49 45+1

  Robert Jan Boers

  Evert Hatzmann (’45 Bert van’t Net) , Hans Holtrop , Gerjan Schouten (’45 Evert Postema) , Hans Braam.

  Ben Pais (’48 Gerjan Schouten) , Eric Hordijk , Willem de Vries , Lennart de Vrijer (’45 Sjoerd Vegter)

  Victor Klaren , Danny v. Hoeijen.

  Volgende week reizen wij af richting Haarlem. De koploper, Kon.HFC, is daar onze tegenstander.