• Wedstrijden tussen de Veteranenteams van VVZ’49 en TOV worden (bijna) altijd op het scherpst van de snede gespeeld, maar eindigen net zo vaak met een zeer gezellige derde helft, zo ook vandaag.

  Het lijstje afwezigen was vandaag wederom indrukwekkend, maar door de grote groep zeker niet beangstigend. De geblesseerde Arjan en Mark waren evenwel aanwezig. Mark als vlagger, en Arjan als supporter. Ben, Wim K. (beide geblesseerd) en Bert (afwezig) sierde verder het lijstje met "niet aanwezigen". Echter, onderop dat lijstje staat al weken onze Evert P. Gezegend met een nieuw liefdesleven, lijkt hij van de aardbodem verdwenen. Op de voetbalvelden al tijden niet gesignaleerd, en zelfs bij zijn geliefde fietsbroeders schittert hij door afwezigheid. Afmelden doet hij wel wekelijks, keurig netjes per mail. Met een smoes als iets van een kuit, doet hij het bericht dan eindigen. Eefje is weer "in love", het kuitschieten vergt schijnbaar veel van zijn vrije tijd.

  Maar degene die er vandaag wel waren, waren vrijwel allemaal op het fietsje getogen richting het Baarnse. Het is daar immers altijd gezellig, en speciaal voor ons (??) was er na afloop een zanger(tje). Het zou sowieso een volle bak worden. TOV 1 speelde ook thuis EN er zou een trekking van één of andere lotenverkoop zijn t.b.v. een jeugdtoernooi richting de Ramblas. Maar voordat de tombola los zou barsten, moesten nog zo’n 30 krasse knarren het ledere speeltuig doen tollen.

  VVZ begon zeer matig. Het was TOV dat vooral het eerste gedeelte van de eerste helft de touwtjes in handen nam. Slordig balverlies leidde de 1-0 in. Een slecht veld, in combinatie met een blundertje maakte de 2-0 en een mislukte buitenspelval zette de 3-0 op het kladblokje van de scheidsrechter. VVZ  had wel enkele speldenprikjes kunnen uitdelen, maar wist pas vlak voor de rust iets terug te doen. Johannes was al enkele keren met zijn snelheid gevaarlijk geweest, maar deze keer wist hij ook de keeper te verschalken.

  De tweede helft wist VVZ een betere start op het slechte veld neer te leggen. Binnen 5 minuten had Johannes de tweede VVZ goal erin liggen, en weer 15 minuten later schoot Dirk ,na een fout bij TOV achterin, de 3-3 tegen de touwen. Er waren nog kansjes voor Dirk, Johannes, Danny en Daniel, maar gescoord werd er niet meer. TOV had ook zeker nog kansjes, maar vooral onze "obese verdediger" had de lepe TOV spits in de tang, al kostte dit wel geregeld een vrije trap tegen. Spijtig en zuur is het dan ook, dat één van die vrije trappen nipt via de binnenkant van de paal achter Robert Jan belandde. De eerste helft eindigde wij terecht met een achterstand, maar op basis van de tweede helft hadden wij toch wel een puntje verdiend. Het mocht niet zo zijn.

  Na de douche werd de Tombola opgezocht. De schaaltjes kaas en worst op tafel waren welkom en de prijzen vlogen in het rond. Van een handgemaakte stamppotstamper tot voetbalkleding van het Nederlandse damesteam. De spreekstalmeester bleef maar ratelen met de kleuren en nummers. "Rood312" was goed voor vijfkeerautowassenindeBPwasstraat. "Geel750" leverde een steeksleutelset op. Ons deel was enkele keren een "groen24 met kroonkurk". Het zou nog lang gezellig blijven. Nadat alle prijzen vergeven waren kwam de regionale Peter Beense het podium op. Toen de zoveelste "groen24 met kroonkurk" een kleine 8 kilo lichter gemaakt was, werd het tijd het Baarnse achter ons te laten. Volgende week spelen wij thuis tegen SCW. De voorstelling begint om 14.00 uur.

  VVZ’49 45+1

  Robert Jan

  Wim H. , Hans H . Gerjan Schouten , Hans B (’45 Wout).

  Gunther (’82 Sjoerd) , Daniel , Victor (’45 Dirk) , Evert H (’45 Haijo) .

  Danny , Johannes