• Onze tweede competitiewedstrijd was Muiderberg “uit”. Al enkele jaren zat deze club niet meer in de competitie bij ons, maar dit jaar waren zij ons weer toebedeeld.

  De dagen vooraf waren spannend. De teller qua spelers schommelde telkens rond de twaalf, wat niet echt royaal is in het hedendaagse veteranenvoetbal. Hans B vierde zijn 68e en de 100e verjaardag (!!) van zijn vader. Hans H en Bert op vakantie. Gunther had verhuiswerkzaamheden, Arjan schouderblessure, Dirk werken en Mark moest jureren bij één of andere skippybalwedstrijd??

  De 7x7 groep werd even lief aangekeken en good old Pim en Joost wilde wel mee om ons uit de brand te helpen. (TOP...veel dank) Toen later bleek dat de verhuizing van Gunther minder tijd in beslag nam dan verwacht, konden we het zelfs veroorloven om de licht gekwetste Sjoerd te sparen voor misschien een volgende wedstrijd.

  Het was regenachtig onderweg en bij het omkleden noteerde wij hoosbuien op het dak van de kleedkamer. Toen het lichtelijk opklaarde wandelde wij gezamenlijk naar het veld, welke wel heel geel gekleurd was. Alsof er drie teams van Muiderberg aan het warmlopen waren. Toen er bij aftrap 11 op het veld gingen staan, bleek dat zij er nog 9 (!!) in de te kleine dug out hadden zitten. Reglementair niet veroorloofd, maar zulke regelementen tellen niet zwaar in het veteranenvoetbal.

  De wedstrijd was op de eerste 20 minuten na prima van VVZ’49. Nadat wij in de 20e minuut op achterstand kwamen noteerde wij kans op kans. Johannes was telkens te snel voor zijn directe belager, Joost weet nu waarom een chocoladebeen chocoladebeen heet. Ben kreeg niet genoeg kracht achter de bal, Victor ontbeerde het geluk en ook voor Gerjan was de goal net te klein. Toch gingen we rusten met een gelijke stand. Een harde voorzet vanaf de rechter kant werd bij de tweede paal binnen gegleden door Johannes. Niks aan de hand. We waren beter, zouden de tweede helft wind mee krijgen, Muiderberg was verder niet meer gevaarlijk geweest.

  De tweede helft gingen wij op dezelfde voet verder. Wederom regen wij de kansen aanéén. Johannes had met wat meer geluk misschien wel vier keer kunnen scoren, Gunther kreeg 2 riante mogelijkheden en Ben kon zich ook achter de oren krabben door de gemiste kans. Het was éénrichtingsverkeer met sporadisch een uitval van Muiderberg. Eén daarvan, na balverlies op het middenveld, werd genadeloos afgemaakt. Met één beweging stond een Muiderbergse middenvelder op randje zestien vrij voor Robert Jan. De goal kleinmakend kwam Robert Jan uit het hok, waarop de brave borst met een genadige stiftbal , geholpen door de tegenwind, de bal net voor de lat in de goal zag vallen. De laatste tien minuten nog een ware belegering op de goal van Muiderberg, maar het ontbrak aan overleg, kracht, slimheid en geluk.

   

  Zelden zo onterecht verloren, en dat wreven  de 21 glimlachende Muiderbergers er nog even fijntjes in. Volgende week spelen wij om 15.00 thuis tegen onze vrienden van TOV.