• Vandaag kwam medekoploper Diemen op bezoek. Samen met Parkstad staan zij zeven punten los op achtervolgers Sporting Martinus en ZCFC. De uitwedstrijd werd in november verloren met 9-4. Tel hierbij op het feit, dat VVZ vandaag maar de helft van zijn 24 koppige selectie ter beschikking had, dan beloofde dat voor vandaag een schier onmogelijke opgaaf te worden.

  Zoals gezegd, ziekte, werk, blessures vakanties en risico vermijden voor aanstaande vakanties (??) waren de redenen van de vele afwezigen. Diemen kwam met een grote groep met de nodige wissels. Zo groot zelfs, dat één der Diemenaren zelfs niet meer in de auto’s paste en op de (race)fiets achter de meute aan reed. Hij had geluk dat het weer op dat moment nog niet zo was als het weer wat wij in de wedstrijd voorgeschoteld kregen.

  Bij afwezigheid van het gehele technische hart, had Ruud de overgebleven spelers op de meest logische plaatsen gepositioneerd. Hierdoor stond Bert als enige wissel. De geblesseerde Sjoerd hanteerde met verve de vlag.

  Er stond een harde wind schuin over het veld en met dat de scheidsrechter voor het beginsignaal floot, kwamen ook de eerste spetters naar beneden. VVZ nam voorzichtig het initiatief en "schaakte" richting de verdediging van Diemen. Viktor leek dreigend de zestien in te gaan, maar werd gestuit op onreglementaire wijze. De vrije trap werd door Daniel keurig de "zestien" ingelepeld. Gedragen op de wind viel de bal heerlijk op het hoofd van Danny, die op zijn beurt de bal tegendraads in de goal kopte. BAM!! Binnen twee minuten op een 1-0 voorsprong. Meestal is het andersom. De regen werd steeds harder, waardoor ook de wind steeds harder leek. Diemen probeerde veel, maar er lukte weinig. Niet alleen door hun eigen onnauwkeurigheid, maar zeker ook door het harde werken van de VVZ-verdediging. En als er dan al eens een slippertje was vanuit de laatste lijn, dan stond Tim wel weer klaar om het gevaar te neutraliseren. Diemen kon dus niet echt gevaarlijk worden. VVZ echter nog wel een paar keer. Johannes was een plaag voor de laatste linie van Diemen. Over links langs de achterlijn het strafschopgebied in. Het schot belandde op de keeper, net als het schot wat hij later afvuurde. Hierbij werd ook de rebound van Gunther knap gekeerd door de Diemen goalie. Diemen had nog wat schoten vanuit de tweede lijn, maar deze waren niet gezegend met enige precisie. De vele doeltrappen die VVZ mocht nemen, waren hier het gevolg van. De rust werd gehaald met een minieme voorsprong voor VVZ. Eentje die (verbaasd) de wenkbrauwen deed fronsen, maar ook eentje die hoger had kunnen zijn. Diemen had het iets betere van het spel, maar VVZ had veruit de grootste kansen gehad.

  De tweede helft kregen we een ander Diemen tegenover ons. Er werd een mannetje doorgeschoven, met als gevolg dat VVZ hier moeilijker onderuit wist te voetballen. Het middenveld bij Diemen was beter bezet en waar de eerste helft het VVZ-middenveld (Victor, Gunther, Gerjan en Daniel) nog redelijk zijn ei kwijt kon, wist Diemen dit de tweede helft redelijk lam te leggen. VVZ had nog wel de kans om te scoren. Een bal op de paal, twee keer de lat geraakt, en de keeper met een redding. Het was voor VVZ hoofdzakelijk tegenhouden met hier en daar een uitval. Johannes moest er na een kwartier vanaf. Een van tevoren aangekondigde afspraak noopte hem het speelveld te verlaten. Bert kwam er voor het laatste half uurtje in. Johannes stond waarschijnlijk nog niet eens onder het warme water toen de 1-1 achter Tim in het netje lag. Het vlagsignaal van Sjoerd werd in eerste instantie gehonoreerd, maar na overleg met de scheidsrechter werd het doelpunt toch goed gekeurd. Het vlagsignaal bleek voor een collega Diemenaar. Dit was voer voor Diemen om er nog een schepje bovenop te gooien. Een bal vanaf de zijkant werd strak ingekopt, maar Tim kreeg de handen op elkaar door met een katachtige redding de bal over de goal te ranselen. Het klokje ging tergend langzaam, maar er bleef zicht op het ene punt. Tim dreef de aanvallers van Diemen tot wanhoop. Mark schoffelde en sleurde voor wat hem lief was. Ben (voor deze keer rechtsback) schakelde keer op keer een van de beste Diemenaren uit. Wim H. gaf zijn verjaardag (67 !!) nog meer kleur met een ijzersterk optreden, en zelfs Evert H. wist zich met vlagen aan dit niveau vast te klampen. Helaas werd onze noeste arbeid niet uitbetaald. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd wist een Diemenaar met een zuiver schot vanaf de linker kant de bal in de VVZ goal te schuiven. De sliding van Mark was net te laat, de vingertoppen van Tim niet lang genoeg. Een ijzersterk optreden van de Veteranen werd niet beloond.

  Goed, qua veldspel heeft Diemen verdiend gewonnen, maar de echte grote kansen waren toch echt voor VVZ, vooral de eerste helft.

  De derde helft werd er niet minder gezellig om. De verjaardag van Wim werd gevierd met een natje en een droogje, en ook Diemen vierde de nipte overwinning liever in Soest, dan in hun eigen onderkomen. En de fietser..?? Wie het weet, mag het zeggen, maar om 17.50 was hij nog steeds met zijn maatjes bij VVZ.

  Volgende week reizen wij af naar de andere koploper, Parkstad.

  VVZ’49 45+1

  Tim

  Evert H. , Wim H. , Mark , Ben.

  Gerjan , Daniel , Victor , Gunther.

  Danny , Johannes (’60 Bert)