• De winterstop is weer voorbij. Vandaag wacht de laatste heenwedstrijd van deze competitie. DOSC hebben wij dit seizoen nog niet gehad, maar de herinneringen aan vorig seizoen liggen nog in het geheugen gegrift. Na een 1-4 voorsprong gaven we in de slotfase nog twee tegendoelpunten weg waarna de 1e periodetitel naar Jonathan leek te gaan. Na veel rekenwerk kon alsnog de kurk van de champagne. De spelers stonden al onder de douche.

  Vandaag een nieuwe ronde. DOSC stond één plaats onder VVZ’49, met één punt minder. Wederom was het weer een hele tour voor John van Loen om een respectabel elftal op het veld te zetten. Thijmen en Luuk waren afwezig. Hun plaatsen werden ingenomen door Stijn en Dylan uit de JO19-1.

  Stijn had vorige week in de oefenwedstrijd tegen VVA zijn debuut gemaakt. Dylan zat voor het eerst bij de selectie. Als dan blijkt dat bij aanvang van de wedstrijdbespreking één van de basisspelers niet op tijd binnen is en Dylan kenbaar gemaakt wordt dat hij start vanaf minuut één, kruipt de, net 1 maand, 17- jarige iets in elkaar en knikt licht en weet dat zijn debuut zeker aanstaande is. Wederom een telg uit de jeugdopleiding die zijn debuut maakt in VVZ’49 1.

  VVZ’49 begon zeer voortvarend, maar wist ook waar het gevaar van DOSC vandaan zou komen. DOSC zou veelal met lange ballen de twee buitenspelers opzoeken. Gezegend met veel snelheid zouden deze spelers voor het gevaar moeten zorgen. Met een druk bezette verdediging wilde zij het VVZ moeilijk maken. Het voetbal van VVZ kant was prima, alleen de hechte verdediging van DOSC werd het nog niet echt moeilijk gemaakt. De lange ballen werden allemaal gewonnen door Saddy, alleen nu moest de bal nog even lekker vallen voor Stefanos of Floris. Eigenlijk het eerste gevaar van DOSC kant werd veroorzaakt door de matig fluitende scheidsrechter. Een zware charge op de beide benen van Steyn bleef onbestraft. En terwijl de scheidsrechter nog druk discussiërend de snelle ingooi ook goedkeurde was de rechter zijkant onbemand. Steyn lag immers nog op de grond. In twee keer werd dit cadeautjes door DOSC met beide handen aangepakt. Tom Karst schoot de rebound hard binnen. In plaats van een vrije trap voor VVZ en misschien wel een gele kaart voor DOSC, stond het nu 1-0 voor DOSC. Het was taak voor VVZ om de rug te rechten en dat deden ze met verve. Binnen 8 minuten stond de stand weer gelijk. Saddy controleerde met zijn borst een halfhoge bal en schoot in de draai op de keeper. De rebound kwam voor de voeten van Floris en hij wist wel raad met dit buitenkansje. De scheidsrechter liet het DOSC-vlagsignaal voor wat het was, net zoals hij hiervoor al twee keer aan VVZ kant had gedaan. VVZ bleef het restant van de eerste helft het iets betere van het spel houden, maar gescoord werd er niet meer. In de laatste minuut kopte Saddy nog net over de goal van DOSC .

  De tweede helft kreeg VVZ een feller DOSC tegenover zich. Beter uit de kleedkamer dan VVZ en gelijk een grote kans creëren. Gelukkig voor VVZ werd de bal hard voorlangs geschoten. De eerste kans voor VVZ noteerden we pas na een klein kwartier in de tweede helft. Saddy controleerde de bal, en draaide op zijn Saddy’s weg van zijn tegenstander, glipte langs de volgende en schoot hard met zijn linker dan eindelijk zijn 200e competitiedoelpunt binnen. Maar in plaats van de voorsprong met simpel voetbal en zonder risico vast te houden, ging VVZ op zoek naar moeilijke oplossingen en liet het DOSC geheel onnodig dotten van kansen krijgen. Na ruim een uur spelen werd er een flinke fout aan de linker zijlijn gemaakt. De organisatie was weg en DOSC spits Tom Karst kon ongehinderd op Oscar af lopen. Met een bal tussen de benen van Oscar door viel de gelijkmaker tegen de touwen. Het leermoment werd niet echt opgeslagen, want een kwartier later wederom foutief en risicovol instappen aan VVZ kant. De organisatie weg en een gekeerde bal die met veel fortuin voor de goal weer naar beneden kwam. Tom Karst was er eerder bij dan Stan en werkte zijn derde van de dag binnen. VVZ helpt DOSC met pupillenfouten in het zadel en heeft nog maar een handvol minuten de tijd om de gelijkmaker te forceren. En dan zit het die laatste minuten ook niet echt mee. Allereerst verzuimde de scheidsrechter de bal op de stip te leggen nadat Stefanos onreglementair en binnen de bewuste lijnen tegen het kunstgras werd geschoffeld en in de laatste minuut wisten Stijn en Steyn de bal niet over de lijn te krijgen. De eerste Stijn wist een verre bal met een uiterste krachtsinspanning richting de goal te krijgen. Tot ieders ontzetting belande de bal op de paal. De rebound kon door de half liggende Steyn richting de goal gekopt worden, maar deze inzet werd van de lijn weggekopt.

  Drie persoonlijke fouten leiden de drie tegendoelpunten in. Dat de eerste van de hand van de scheidsrechter kwam, maakt het extra zuur. Het positieve van deze wedstrijd is de mijlpaal van Saddy de Koning, die zijn 200e doelpunt maakte EN het fantastische debuut van de 17 jarige Dylan Nava Marquez.

  Vandaag hadden wij minimaal een punt verdiend, maar helaas mocht het niet zo zijn. Volgende week maar weer de rug rechten in de thuiswedstrijd tegen Buitenboys.

  Foto's van de wedstrijd, klik HIER