• Vele blessures maken de voorbereiding verre van ideaal. Jeugd maakt zijn opwachting

  19 sep 2021 Robert Jan Boers
 • Na twee waardeloze Covid-voetbalseizoenen stond dan eindelijk weer een nieuw voetbalseizoen voor de deur. Een voetbalseizoen waarvan we hopen dat deze eindelijk weer eens probleemloos uitgespeeld wordt.

  Na enkele weken training stond er voor VVZ’49 een trainingskamp in Friesland op het programma. Een lichte training op vrijdagavond en een wedstrijd op de zaterdag tegen Makkum. Het trainingskamp was uitstekend, alleen gingen we met 2 flinke smetjes weer huiswaarts. Al in de 1e helft van de wedstrijd tegen Makkum viel Delano geblesseerd uit met een spierblessure en in één van de laatste minuten ging Oscar kermend naar de grond. Een gescheurde achillespees was zijn (nood)lot. Delano zou er enkele weken uitliggen. Oscar zou zeker 5 maanden zoet zijn. Tel hierbij op dat ook 2e keeper Marco en derde keeper Kazim nog steeds geblesseerd zijn. De staf was dan ook verheugd dat Jelle (na samenspraak met zijn team, het 3e elftal) de selectie wel te hulp wilde schieten en bij ons weer onder de lat wilde staan. Ook Mace kwam bij VVZ de gelederen versterken na ruim een jaar niet gekeept te hebben. Met deze twee keepers is het keepersprobleem enigszins opgelost, maar als later Levi, Saddy, Laurens, Rick en Yordi ook geblesseerd raken, en ook Bjorn en Jordy nog niet wedstrijdfit zijn, is de spoeling wel heel erg dun om het bekertoernooi in te gaan.

  Tegen SEC speelde Saddy en Rick nog wel. We kregen hulp van Stef Herder, Roan de Beer, Bas Draaijer, Thijs Hanraads (allen 2e) en Mathijs van Nuenen (JO19-2) en Keeper Ollie van Veen (JO17-1) . Yordi maakte in deze wedstrijd weer zijn eerste minuten.

  Uit tegen DVSU mocht Mace voor het eerst zijn opwachting maken in het 1e. Jelle was nog een aantal dagen op vakantie. Yordi zou weer starten en ook Roan mocht weer in de basis beginnen. De spitspositie werd deze wedstrijd ingevuld door het grote talent uit de JO19-1, Jip van Schadewijk.(JO19-1) De bank was deze wedstrijd extreem jong. Vier spelers uit de JO19 mochten naast John van Loen plaatsnemen, en alle vier zouden ze speeltijd krijgen. Thijs Westerveld, Kalle Wijnans, Tristan Schaap en Tiego Tjeerdsma kregen van John van Loen allemaal de mogelijkheid om aan het grote werk te proeven.

  Uit tegen Achterveld waren de personele bezettingen nog penibeler. Van de fitte basisspelers waren Sebastiaan en Steyn afwezig. Kalle Wijnans mocht in de basis starten en ook Thijs Hanraads en Roan de Beer (2e) stonden aan de aftrap. Rick was ondertussen weer fit en ook Jordy Schimmel mocht vandaag zijn eerste (20) minuten maken. De bank was wederom gevuld met louter spelers uit de JO19, te weten Tim Schilder, Guus Parinussa, Wouter de Vries en Jurgen Voskuil. Ook deze vier kregen speeltijd.

  De JO19-1 is een zeer talentvolle groep waar wij nog veel plezier aan gaan hebben, maar dat wij een groot gedeelte van deze groep al zo vroeg nodig hebben gehad, had niemand van te voren ooit bedacht. Nood breekt wet en de boys hebben het allen met volle overtuiging en inzet gedaan.

  Ondertussen is er weer wat positiever nieuws te melden vanuit het verzorgingshok van Kevin. Yordi Verheijen en Rick Alvarez zijn weer geheel fit en Jordy Schimmel heeft zijn eerste minuten ook alweer gemaakt. Delano mag zaterdag ook weer minuten draaien en de weg terug van Levi wordt steeds korter. Good Old Saddy zal er binnenkort ook weer staan. Alleen van Bjorn kregen wij te horen dat zijn herstel langer gaat duren dan verwacht. Mooi om te zien is wel dat de geblesseerde er allemaal elke zaterdag zijn om hun teammaatjes aan te moedigen. Ook al moet je gehaald worden.

  Zaterdag start de competitie met een uitwedstrijd tegen FZO. Langzaam aan krijgt John van Loen weer wat meer keus. We gaan zien wie er zaterdag aan de aftrap verschijnen.