• Zaterdag 6 oktober, het zou herfst behoren te zijn, maar het was schitterend najaarsweer. Heerlijk weer om te voetballen. Nog geen afvallende bladeren, maar helaas wel weer een flink aantal afvallende spelers. Met een selectie van 23 man, is men schijnbaar sneller geneigd om een vrije dag te nemen, maar gebeurd dit teveel, dan wordt het puzzelen geblazen. Zo ook de dagen voor deze zaterdag.

  Een uitwedstrijd in Wijdewormer werkt daar natuurlijk ook niet aan mee. Twee keer drie kwartier rijden, voor twee keer drie kwartier voetballen. En dat op kelderklasse niveau. Er zijn wedstrijden op het hoogste niveau, die minder reistijd vergen. Maar goed, op dus naar ZCFC in het eerder genoemde Wijdewormer , voor de topo leken onder ons, dit ligt boven Zaandam.

  Zoals gezegd??..de puzzel qua elftal op de been brengen zou een helse worden. Op maandag begin je met zo’n 17 beschikbare spelers, maar op de donderdag staan er nog eens 6 namen doorgekrast op het lijstje. Familie-uitjes , werk , bardiensten , vele geldige of minder geldige redenen om af te zeggen. Gelukkig wilde Ger Hulzebos, al jaren topscorer van het Zaal Veteranenteam, wel de gelederen komen versterken. Sjoerd zou ,terugkomend van een blessure, de vlag hanteren, EN ook  zijn tas meenemen. 13 man op papier. 13 man, waarvan enkele spelers met weinig of geen wedstrijd en/of trainingskilometers.  Geen vetpot, maar we moesten het er mee doen.

  Na de zeperd van vorige week, was vooral de keeper gebrand op eerherstel. Het zou er gedeeltelijk van komen, al doet de uitslag anders vermoeden.

  Het begin was nog helemaal niet zo beroerd. Danny en Victor waren een plaag voor de ZCFC-defensie, maar ook de VVZ-defensie hadden de handen vol.  ZCFC kwam na ruim 10 minuten op 1-0. Een ogenschijnlijke overtreding werd door de jonge scheidsrechter anders beoordeeld, waardoor de spits van de thuisclub oog in oog met Robert Jan geen fout maakte. Eén minuut later stond de stand alweer gelijk. Een corner werd door Victor feilloos binnen gekopt. Dit was de start van een puike periode van de Soesters. Danny twee keer alleen voor de keeper, Victor op de paal, zelfs een kans voor Evert H. werd niet benut. 1-3 of 1-4 was niet gek geweest, maar het viel de andere kant op. Gerjan zijn blessure speelde weer parten, waardoor de laatste linie van VVZ wel heel statisch werd. ZCFC maakte daar het laatste kwartier van de eerste helft gretig gebruik van. Tot 4 keer toe stonden ze oog in oog met Robert Jan. Eén keer een safe, één keer naast en dus twee doelpunten. De 4-1 was eerlijk gezegd wel een schitterend exemplaar. Schuin voor de goal werd de hoek kleiner gemaakt, waarna de aanvaller Robert Jan het nakijken gaf middels een schitterende stiftbal in de verre hoek. Tussendoor nog een feilloos ingekopte corner, strak in de kruising, en we noteerden een 4-1 achterstand, vlak voor rust. Danny maakte op schitterende wijze nog 4-2, zoals wij vorige week ook een doelpunt tegen kregen. Goed, zijn (voor)naam genoot, Danny v.d.Meiracker deed het vorige week namens IJsselmeervogels tegen Spakenburg magistraal, maar hoe onze Danny het tegen ZCFC deed, was ook boven Kelderklasse niveau. Een volley kan je finaal missen, maar als je hem lekker raakt, zoals Dannny, is het prachtig.

  Met de wetenschap dat wij niet kansloos waren, gezien de kansenverhouding, gingen wij toch met een redelijk goed gevoel de tweede helft in. Goed, Gerjan moesten we missen, maar Bert kwam erin. Wim K. zou de gaten dichtlopen, achterin. Maar helaas??.ZCFC zou de tweede helft meer druk naar voren geven, en onze stramme defensie het zeer moeilijk maken. Nog zeker 7 keer stonden ze 1 op 1 met de VVZ goalie, waaruit 4 doelpunten vielen. Verder viel er nog een afstandsschot binnen, waardoor de teller van ZCFC stopte op de 9 doelpunten. VVZ scoorde ook nog twee keer. Allereerst was het Ger, die op karakter op de keeper afging, en doeltreffend afrondde. Het slotakkoord was voor Danny, die zijn tweede van de middag maakte.

  De Zaandamse Christelijke Football Club ging met de drie punten aan de haal. De grote winst van vandaag was het mooie weer, maar wat als wij wat meer keuzes hadden gehad, vooral achterin. Want als de tegenstander minimaal 12 keer voetballend 1 op 1 voor de keeper staat, is het duidelijk dat vooral de laatste VVZ linie het vandaag niet bij kon benen.

  Volgende week komt Muiden/Weesp op bezoek. Dit samenwerkende Veteranenteam heeft ook 3 punten, maar een iets beter doelsaldo. Hopelijk heeft ons technisch hart deze ronde wat meer keuze. De eerste afmeldingen zijn al binnen.