• Zaterdag 30 juli start de selectie met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ondertussen heeft de KNVB een paar weken geleden ook de indeling bekend gemaakt en werd het ook duidelijk dat VVZ’49 1 een flink aantal “nieuwe” tegenstanders zal tegenkomen, maar ook een aantal oude bekende of plaatsgenoten vallen ons ten deel dit seizoen.

  Vanuit Amersfoort treffen wij een viertal tegenstanders. APWC eindigde vorig jaar als 4e  in de zelfde poule als waar HVC (met topspits Henk Baum) op de 7e plaats eindigde. De derde Amersfoortse tegenstander is de Posthoorn, die een stel oud gediende nodig had om zich veilig te spelen. Voor komend seizoen hebben zij o.a. Dennis Schaap aangetrokken om voor doelpunten te zorgen. Bij de 4e tegenstander uit de Keistad zullen wij Jordy Schimmel tegenover ons terugvinden. Jordy is naar VOP gegaan en zal (mits hij fit is) de strijd met onze middenvelders aan moeten gaan.

  Een beetje  “vreemde eend in de bijt” is het SVM uit Maartensdijk. Met de jeugd komen wij hier zelden tot nooit en ook in het seniorenvoetbal worden VVZ’49 en SVM zelden aan elkaar gekoppeld. Toch liggen beide clubs maar 13 km van elkaar verwijderd.

  Achterveld is een tegenstander die wij de laatste jaren wel eens zijn tegengekomen. Of het was in een oefenwedstrijd, of het was voor de beker. De enige herinnering was het verouderde kunstgrasveld (?)

  Door de rare “ïndeling” van de provincie Utrecht en dus ook District West 1 van de KNVB mogen wij dit jaar een aantal keer richting de Utrechtse Heuvelrug. Een vietal clubs liggen daar keurig op een rijtje gesitueerd. Van DEV Doorn, HDS (Leersum), de Musketiers (Elst (U)) en Candia’66 (Rhenen) bestaan alleen nog maar herinneringen van DEV Doorn (waar wij volgens kenners het kampioenschap in 2019 hebben laten liggen door gelijk te spelen) en Candia’66. Voor HDS en de Musketiers zal zelfs Henk van de Pol diep in zijn archief moeten spitten om deze als tegenstander te zullen tegenkomen?. Datzelfde geldt waarschijnlijk ook voor de SVP(anters) uit Veenendaal. Er zal een hele nieuwe wereld voor ons open gaan.

  Dat geldt niet voor de laatste twee tegenstanders in onze poule, te weten SEC en ’t Vliegdorp. Twee heuse dorpsderby’s met louter vriendschappen en herkenning. Bij Vliegdorp ontmoeten wij daar de Soester trainer Rene Ribberink (Treenert Rib) met zijn assistent Michiel Kok (ook ooit VVZ’49). Als leider worden zij geassisteerd door Marcel van Essen (ooit doelpuntenmachine van VVZ’49) . Ook bij SEC een hoog VVZ’49 gehalte. Trainer Jasper Meeder, Sergio Kok, Paul La Feber, Jesse van Leijenhorst, Niels v.d.Plaats, Fabian v. Netten, Joey v.Bedum en Steyn Boers. Zo maar een greep uit de selectie van SEC die ooit ook het andere groen/wit van VVZ’49 om de schouders hebben gehad.

  Eind van deze week zal de bekerindeling bekend gemaakt worden.