• Valse start VVZ’49. De mannen van Kurt verliezen vooral van zichzelf

  24 sep 2022 Robert Jan Boers
 • Vandaag dan eindelijk de aftrap van het nieuwe seizoen. Met een goed gevoel werd de voorbereiding afgesloten en uitgekeken naar de start in de 4e klasse.

  Hoe zouden de boys van Alemdar Kurt het doen. Het team liet in de voorbereiding met vlagen prima voetbal zien, maar met de “wetten” van de 4e klasse hadden zij nog niet echt kennis gemaakt.

  Het was druilerig en de natuur grasmat was bij aanvang al drassig en sompig. Het zou er gedurende de wedstrijd niet beter op worden, ook dit soort velden gaan wij dit seizoen nog meer tegen komen.

  In een voorbespreking worden afspraken gemaakt. Wat moeten we doen als…….en wanneer  maken we welke beslissing.

  Enerverende eerste helft.

  De start was ronduit belabberd te noemen. Op achterstand komen kan altijd gebeuren, maar op achterstand komen na een belabberde eigen ingooi mag natuurlijk nooit gebeuren. De ingooi kwam op strothoogte. Het balbezit kon hierdoor niet geconsolideerd worden waardoor de Posthoorn met twee steekballen good old Dennis Schaap alleen voor Daan van der Vliet zette. Schaap kende geen genade, omspeelde Daan en schoof de bal in de lege goal. VVZ’49 antwoorde direct. De helft van het team was het tegendoelpunt nog aan het verwerken toen Bas Draaijer vanuit een door hem zelf gecreëerde vrijheid de bal in de kruising punterde, 1-1. Het waren de momenten van VVZ’49. We moesten toeslaan. Posthoorn scoorde binnen een kwartier 3 gele kaarten, veelal door frustratie en Bas verzuimde om de 1-2 binnen te schieten. VVZ’49 trok steeds meer het spel naar zich toe en het was dan ook zeer zuur dat Posthoorn na ruim een half uur spelen een wel hele goedkope penalty kreeg. Bij een diepe bal in de VVZ doelmond zag de scheidsrechter als één van de weinige dat een VVZ hand heel even een rood/wit shirtje tussen de vingers had. Daan keerde de penalty van Dennis Schaap nog wel, maar kon net niet op tijd bij de gekeerde bal zijn. Dezelfde Schaap kopte de bal in de goal. Het duurde nu 2 minuten langer, maar weer kwamen wij snel terug van de achterstand. Een vrije trap in de omgeving van de cornervlag werd in eerste instantie nog weggewerkt, maar even hard weer binnen gebracht. Toen de bal na enkele misperen voor de voeten van Floris de Boer kwam was de 2-2 binnen brengen een koud kunstje. Toch kon de Posthoorn met een beter gevoel richting de thee. Een schotje van buiten de zestien werd van richting veranderd waardoor Daan heel ongelukkig en  op zijn verkeerde been staand, de bal langs zich heen de goal in zag rollen.

  In de rust werden enkele dikke punten op de I gezet. Het baltempo moest omhoog en vooral ons eigen spel verdiende de aandacht. Niet die van de tegenstander of scheidsrechter.

  Wedstrijd op slot

  Direct vanaf de aftrap had Bas Draaijer weer een uitgelezen kans om de gelijkmaker binnen te koppen, maar zijn inzet was niet hard en zuiver  genoeg. Enkele minuten later viel de wedstrijd in het slot. Een verre uittrap van de Posthoorn keeper stuurde wederom Dennis Schaap richting de VVZ goal. Het leek buitenspel, maar dit werd niet gegeven. Schaap schoot net buiten de zestien het leer met uiterste precisie in de linkerhoek. Bij VVZ knakte er wat en had moeite om weer in het eigen spel te komen. De “wetten” van de 4e klasse zijn bij Posthoorn al vele jaren bekend en zij maakte daar gretig gebruik van. Vele duikelingen werden na een luid appèl in hun voordeel afgefloten en voor spelhervattingen werd royaal de tijd genomen. Een VVZ doelpunt zou de spanning en het geloof weer terug brengen, maar schoten van Roan de Beer en Rick Alvarez waren niet zuiver genoeg. Het zat er niet meer in en toen de scheidsrechter na 90+ minuten affloot was de teleurstelling groot.

  We verliezen vandaag niet omdat de tegenstander zo goed was. We verliezen ook niet door de scheidsrechter, maar we verliezen vooral van ons zelf. We zullen snel moeten wennen aan een zware natuurgrasmat. Wennen aan de mindere faciliteiten dan bij ons aan de Eemweg.We moeten leren van de slimmigheid  en geniepigheden van de tegenstanders en wennen aan het feit dat de scheidsrechters in de 4e klasse wel in deze fratsen trappen.

  Volgende week ontvangen wij in de eerste thuiswedstrijd de Musketiers aan de Eemweg. Na de wedstrijd brengt DJ Tobias Ripperda wat extra sfeer met zijn muzikale keuzes.

  Opstelling VVZ’49:

  Daan van der Vliet, Tim Schilder (’64 Matthijs Smit) , Kyliam Boers (’45 Danny Meerding), Floris de Boer, Wessel Kraaijeveld, Dylan Nava Marquez, Thijs Hanraads (’64 Rick Alvarez) , Tristan Schaap, Roan de Beer, Bas Draaijer (’81 Chris Rademaker) , Guus Parinussa (’81 Chris van Dijk)

  Er zijn op deze natte dag nog een flink aantal foto's gemaakt door Petra Alvarez. Klik HIER