• Inmiddels hebben we alweer 3 wedstrijden gespeeld in 2019. Helaas beleven wij niet de start waar we van te voren op hadden gehoopt.

  Zaterdag 9 februari speelde we een kansloze wedstrijd en won Vliegdorp met ruime cijfers(5-0).

  Een weekje later mochten we het thuis opnemen tegen Wasmeer. Een goed voetballende ploeg, maar wel een tegenstander die iets in ons doet opleven qua strijd en vechtlust. Twee keer kwamen we deze wedstrijd dan ook op voorsprong. Een mooie vrije trap van Jacqueline werd in de verre hoek binnen geschoten en na goed doorzetten van Nadjesta werd de 2-1 op de borden geschoten. Helaas leverde deze wedstrijd ons ook geen punten op, want 10 minuten voor tijd schoot Wasmeer de 2-3 binnen. Hard gevochten, maar geen resultaat.

  Zaterdag 23 februari. Een prachtige dag. Een mooie dag dus ook om de eerste punten van het seizoen binnen te halen. Ditmaal mochten we aantreden tegen Odysseus, een ploeg die drie punten onder ons staat. Helaas weet je bij de Utrechtse ploeg nooit wie je tegenover je krijgt. De club heeft 7 damesteams en er wordt nogal wel eens wat van elkaar ‘geleend’. 
  Desondanks begonnen we met goede moed en een selectie van 14 dames aan de wedstrijd. Van goed voetbal was niet echt sprake en de kansen waren dan ook erg schaars. Toch kwamen we op een 1-0 voorsprong! Een diepe bal van Lydia bereikte Roosje, die de bal vervolgens keurig voorbij de keepster schoot. Mooie goal!

  Van de kant van Odysseus konden we nog geen kans noteren. Totdat wij ineens achterin flink de fout in gingen en onze tegenstander in het zadel hielp. Een eigen goal zorgde voor de aansluitingstreffer.

  In de rust vonden de nodige wissels plaats aan beide kanten. Nadat de tweede helft van start was gegaan kwamen we er al gauw achter dat de thuisploeg verse krachten binnen de lijnen had gebracht. Zij trokken het spel naar zich toe en wij kwamen niet meer aan aanvallen toe. 
  Halverwege de tweede helft volgde een corner voor de thuisploeg. Deze werd door onze kant verkeerd ingeschat en kon zo binnen worden gelopen. 2-1.

  Hadden we dan echt geen kans? Jawel. Één keer had Mazzy de kans om alleen op de keepster af te gaan, maar de man aan de overkant begon enthousiast te wapperen met zijn vlag. De scheids gaf hier gehoor aan en floot voor buitenspel. Onterecht. 
  Uit de vrije trap die volgde viel ook nog eens de 3-1. Achterin gingen we 1 op 1 spelen om voorin wat te forceren. Maar in plaats van de stand gelijk te trekken, besloot Odysseus de wedstrijd in hun voordeel. Wederom geen punten voor ons.

  Achteraf bleek Odysseus 4 speelsters te hebben opgesteld die normaal in de derde klasse acteren, en nog een andere speelt normaliter in de vierde klasse. Ik blijf toch zeggen dat ik dit oneerlijk vind, helaas heb ik dit al vaker gezegd dit seizoen. Ik ben dan ook best wel benieuwd naar hoeveel punten wij hadden kunnen hebben dit seizoen als we tegen de daadwerkelijke spelers hadden gespeeld die in het team thuis hoorde. Maar goed, daar heb je niks aan en we moeten door. 
  Volgende week zaterdag zijn we vrij. Zaterdag 9 maart spelen we thuis tegen TOV. Tot dan!