• Heel VVZ '49 is TROTS op onze JO19-1 en onze dank gaat ook uit naar vv Jonathan

  28 sep 2020 Gijs Schaap
 •  

  Tijdens de laatste bekerwedstrijd van de JO19-1 heeft het team bewezen dat sportiviteit, respect en fairplay belangrijker is dan een resultaat en dat je voetbalt voor het plezier. Dit zijn uiteraard de kernwaarden voor ons als vereniging.

  Wij zijn als bestuur dan ook enorm trots op onze JO19-1 en niet alleen wij. Onze groen-witte collega-vereniging Jonathan uit Zeist heeft niet voor niets de moeite genomen om hier extra waardering over uit te spreken aan ons als bestuur. Wij willen Jonathan ook vanuit deze plek bedanken voor deze waardering en het aanbieden van een drankje aan de nog aanwezige spelers en begeleiding van onze JO19-1.

  Hieronder een aantal passages uit de mail van Jonathan:

   

  Begin bericht

   

  Afgelopen zaterdag vond de laatste bekerwedstrijd van de poule plaats tussen VV Jonathan JO19-1 en VVZ'49 JO19-1. Een onbegrijpelijke strafschop in de 99e minuut van de wedstrijd, zorgde ervoor dat normaal voetballen onmogelijk was. Nadat de strafschop was toegekend (bij een stand van 2-1), staken de spelers van VVZ'49 JO19-1 de koppen bij elkaar en schoten, onder leiding van de aanvoerder, de bal bewust naast. Later gaven de jongens aan niet op deze manier te willen winnen. Dit uiterst sportieve gebaar leverde de spelers en staf van VVZ'49 een groot en meer dan terecht applaus op van de ruim 100 supporters die stonden te kijken op ons complex. Vanuit de club hebben we de overgebleven spelers getrakteerd op een drankje.

  Los van het feit dat bij een gelijkspel VVZ'49 alsnog niet door zou gaan in de beker, gaven de spelers aan niet te willen winnen op de manier. Het was mooi om te zien dat het resultaat bij jullie ploeg niet op nummer 1 stond. Tijdens het schrijven van deze e-mail kijk ik nog steeds terug op een fantastische wedstrijd. Een wedstrijd die fantastisch werd, volledig door jullie JO19-1! 

  Namens de spelers en staf van VV Jonathan JO19-1 en alle andere Jonathanners (o.a. het bestuur) die aanwezig waren bij deze wedstrijd, nogmaals onze waardering voor de sportiviteit die VVZ'49 JO19-1 heeft getoond tijdens deze wedstrijd.

  Wij wensen jullie een zeer sportief en gezond seizoen toe.

   

  Einde bericht