• John van Loen zal na dit seizoen stoppen bij VVZ’49 als trainer van het 1e elftal. Aan het eind van dit lopende seizoen heeft hij er dan 4 jaar op zitten aan de Eemweg. Zijn werkzaamheden voor de Voetbalschool vergen teveel tijd om ook voldoende aandacht aan de selectie van VVZ’49 te geven.

    “Inderdaad zal ik na dit seizoen nog vaker en langer in het buitenland verblijven voor mijn andere werkzaamheden en daardoor is het niet mogelijk om volledige focus op VVZ’49 te houden.” Aldus John van Loen. “Ik heb dit een paar weken geleden kenbaar gemaakt aan de groep en het bestuur. Het is wel jammer, want ik heb het nog steeds enorm naar mijn zin bij VVZ’49 al is het dit seizoen natuurlijk lastig presteren met de vele blessures.”

    Voorzitter Aart Bosman vindt het ook jammer dat John niet door kan gaan. “John is een fantastische trainer en past perfect bij onze club, maar zijn andere werk slokt teveel tijd op, dus is dit een realistische beslissing en stopt na dit seizoen helaas de samenwerking.”

    VVZ’49 gaat nu op zoek naar nieuwe trainer die past bij het huidige beleid om vooral spelers vanuit de eigen gelederen een kans te geven in het 1e elftal en op die manier weer wat moois op te bouwen. “We zullen verder gaan op de ingeslagen weg van vorig seizoen, dit zal misschien niet gelijk tot fantastische prestaties leiden, maar er komt een zeer talentvolle groep aan en die willen wij de ruimte geven om zich te ontwikkelen” sluit voorzitter Bosman af.