• Op vrijdag 2 november j.l. is een eerste bijeenkomst georganiseerd voor alle jeugdtrainers in het kader van "train de trainers".

  Tijdens deze bijeenkomst hebben de hoofdtrainer, John van Loen en assistent Alemdar Kurt met behulp van de spelers van de JO15-2 op een gedreven manier getracht de aanwezige jeugdtrainers een aantal handvatten mee te geven om de trainingen van hun team op een prettige, speelse manier in te delen.

  Er werd gekozen voor oefenvormen waarin de bal centraal stond.

  Nadat de jongens van het O15-2 team zelfstandig de warming-up hadden gedaan werd begonnen met een circuitvorm waarin dribbelen, inspelen, wegdraaien en passen-trappen aan de beurt kwamen. Hierbij werd vooral de nadruk op een goede technische uitvoering gelegd. Daarna kwamen de wedstrijdvormen 1 : 1, 2 : 2 en 3 : 3 aan bod.  Bij deze trainingsvormen werd door de jongens met grote inzet gestreden.

  Na een klein uur werd de training beëindigd omdat de spelers de volgende dag al weer om 09.30 op het veld moesten staan om hun eigen wedstrijd te spelen.

  Na afloop van de activiteiten op het veld stond er voor alle aanwezigen een lekkere Indonesische maaltijd klaar, die door Wout Posthuma was gekookt.

  Een groot aantal van de spelers heeft hier ook nog van mee genoten. Tijdens en na het eten werd onder het genot van een drankje op een gezellige wijze nog na gediscussieerd over de gegeven training en andere voetbalzaken.

  Om 21.00 uur werd de bijeenkomst onder dankzegging aan John van Loen, Alemdar Kurt, de jongens en begeleiding van het O 15-2 team afgesloten.

  Al met al toch een nuttige avond. Alleen jammer van het grote aantal afwezigen en afzeggingen vooraf.

  Ook nu hadden de thuisblijvers weer eens ongelijk!!!!

   

  Piet Hoogendoorn

  TJC