• Het was al even bekend dat John de Graaf als trainer van de reserves van VVZ’49 zijn taken zou neerleggen. Ambitieus als John is, accepteerde hij met beide handen de functie van Technisch Jeugdcoördinator Bovenbouw bij VVZ’49 , waardoor zijn oude functie (trainer/coach van VVZ’49 2) het predicaat “vacant” kreeg. Verheugd kunnen wij u dan ook mededelen dat VVZ’49 erin geslaagd is om voor deze functie het jawoord van een droom kandidaat te verkrijgen. Vanaf komend seizoen zal Teus Verwoerd trainer/coach zijn van het 2e elftal van VVZ’49.

    Teus Verwoerd is voor de meeste VVZ-ers geen onbekende. Bij elkaar opgeteld loopt hij al 16 jaar (met tussenpozen) bij VVZ’49 rond. Toch willen wij hem in het kort even aan u voorstellen.

    Teus begon zijn voetbalcarrière in de jongste jeugd bij SEC. Alle elftallen werden daar doorlopen en zijn jeugd carrière werd afgesloten met een kampioenschap in de A1. Als veel-scorende spits speelde hij 7 jaar in SEC zat. en ook nog 1 jaar bij Hees. Zijn voetballoopbaan kreeg een knauw toen hij het niveau niet meer aankon vanwege een vervelende enkelbreuk. Hij bleef echter wel voetballen op recreatieniveau en met Soest 13 EN VVZ’49 6 werd hij zelfs nog kampioen.

    Ondertussen heeft Teus ook het trainersvak ontdekt en opgepakt. 14 jaar lang trainde hij jeugdteams van SEC , waarna hij 5 jaar lang de dames van VVZ’49 onder zijn hoede had. Hierna volgde Spakenburg (2 jaar de Vr1 en MA1), Roda’46 (2 jaar de Vr.1), ’t Gooi (1 jaar de Vr.1), waarna hij toch weer terug kwam bij de club aan de Eemweg. Hij trainde 4 jaar lang de B1 en één jaar de A1. Teus heeft vele spelers onder zijn hoede gehad die nu nog op de Soester velden (en daarbuiten) te zien zijn. Met de B1 presteerde hij het om zelfs te promoveren naar de Hoofdklasse. De laatste jaren is Teus als trainer een beetje van het VVZ toneel verdwenen. Hij is de laatste jaren trainer van de dames van Bunnik’73 (zo) , maar toch is hij nog elke zaterdag op de velden aan de Eemweg te vinden. Al 5 jaar lang is hij grensrechter bij het eerste elftal, en in de ochtenden wordt er veelal gebruik gemaakt van zijn scheidsrechterlijke kwaliteiten.

    U zult begrijpen dat Teus een clubman pur sang is. Zeer gedreven en positief kritisch op het team, maar ook op zichzelf. Niet voor niks stond hij bovenaan het lijstje als beoogd opvolger van John de Graaf, en het bestuur en de Technische Commissie zijn dan ook zeer blij met zijn toezegging.

    Wij wensen Teus en het 2e team van VVZ’49 veel plezier en succes met hun onderlinge samenwerking.