• Terugblik op teambuildings weekend. Noordwijk was heel even van ons.

  23 aug 2022 Robert Jan Boers
 • Teambuildings weekend, trainingskamp…..??

  Wij hadden er voor gekozen om voor de eerste optie te gaan. Een weekend zonder voetbalwedstrijd, maar met veel activiteiten op en rond het strand. De locatie was het Zuid Hollandse Noordwijk aan Zee. Het zou een topkeuze blijken.

  Op zaterdagmorgen om precies 09.00 vertrok de bus richting de kust. Touringcar chauffeur Fred (“Neee….ik ben geen buschauffeur”) zou ons het gehele weekend vervoeren en dat bleek een schot in de roos. Een top kerel en een top chauffeur. Hij dumpte ons rond 10.15 uur op de boulevard van Noordwijk aan Zee, pal naast de hoofdingang van Hotel Huis ter Duin. Een enkeling wilde zijn koffer al pakken en dacht dat dit ons onderkomen was voor het weekend. Helaas kwam deze bedrogen uit. Marcel had binnen een vloek en een zucht zijn “stormbaan” uitgezet en voor wij het wisten was de hele groep al in competitie met elkaar om “the king of the sand” te worden . Het klinkt voor geen meter maar Marcel  was bang dat “zandmannetje van de dag” helemaal niet aantrekkelijk ontvangen zou worden. De competitie werd om 12.00 voor even stil gelegd voor een welkomen lunch. Voor deze lunch waren wij te gast bij Pannenkoekenhuisje Hans en Grietje. Het werden geen pannenkoeken, maar een zeer smaakvol “12 uurtje”. Kopje soep, broodje gebakken ei met ham en kaas en een heerlijk broodje kroket. Het moest weer wat energie geven voor het middagprogramma.

  Na de lunch bracht Fred ons naar het andere einde van de boulevard. Daar moesten wij ons melden achter de strandtent de Koele Costa. Wij werden daar in een wetsuit gehesen en er lagen een flink aantal surfplanken voor ons klaar. In twee groepen kregen wij een workshop “brandingsurfen” voor onze kiezen. Het leek met het droog oefenen zo makkelijk !! Met het golfje mee peddelen en dan met de juiste techniek gaan staan….dus. Een enkeling kreeg dit ook daadwerkelijk voor elkaar. Zeer leuk om te doen, vooral als het lukt om te gaan staan. Als is het maar een meter.

  De andere helft van de groep ging verder met punten vergaren voor de titel “beul van de zandbak”. Tegen vijf uur was iedereen klaar met surfen of in het zand spelen en werd er een heerlijk koud drankje gedaan bij de Koele Costa. Daarna de bus in waar gelukkig ook nog wat koude drank stond. Fred bracht ons naar NH hotel Noordwijk, waar wij na het inchecken tijd hadden om een douche te pakken en misschien even de luikjes te sluiten of nog even te zwemmen. Om 19.00 was iedereen weer paraat en stonden te trappelen voor de deur van de eetzaal. Een heerlijk buffet stond er voor ons klaar.  Na het eten was er nog wat tijd voor onszelf. Daarna met de haartjes in de plooi en de dansschoentjes aan weer met de bus richtring de boulevard. Het was voor iedereen vrij om te gaan en te staan waar men wilde, maar het was mooi om te zien dat iedereen toch dezelfde tent indook (Zeepaardje) en dat daarna ook iedereen een andere tent (Club M) weer snel verliet toen bleek dat een enkeling “van ons” daar niet binnenkwam vanwege zijn afkomst ?? Een heel klein, maar schandalig smetje op een geweldige dag.

  Hoe laat iedereen thuis was bleef nog lang onduidelijk, maar het sierde de groep dat iedereen op tijd (als je niet op de minuut kijkt) aan de ontbijttafel zat.

  Een enkeling met ietwat kleine oogjes, de ander had er minder last van. De één kwam net tussen de zure lappen vandaan, de ander had er al een sportschool, zwembad of hardlooprondje opzitten. Om 11.00 uur werd er weer uitgecheckt. De bus stond alweer draaiend klaar en bracht ons weer richting het strand. Vanmorgen stond er alleen een strandwandeling op het programma. Half uurtje “heen” over het strand. Half uurtje terug door de duinen. Het middagprogramma was tot 15.00 vrij. De ene groep ging verder met waar ze de avond ervoor mee gestopt waren en gingen het terras op, terwijl de ander zijn budget verkwanselde in het casino. Alle foto’s kwamen voorbij. Van een kapsalon uit de shoarmatent, tot de verse kreeft uit de strandtent. Om 15.00 uur stapte wij voor het laatst in de bus en bracht fred ons weer terug naar de Eemweg. Het was een gezellig en zeer waardevol weekend waarin de groep nog meer tot groep is gekweekt.

  Tot slot willen wij nog een enkeling bedanken.

  Allereerst de sponsoren die die weekend mogelijk gemaakt hebben. Door hun inbreng kon de eigen bijdrage voor de groep laag en zeer acceptabel gehouden worden.

  Verder ook een bedankje richting Hans en Grietje, oftewel John en Elisabeth. Met 40 man hun etablissement volproppen en binnen een korte tijd als een wervelwind ( en een blijvende glimlach) de lunch verzorgen…..chapeau!

  Ook vergeten wij Fred (het kleine kale mannetje) niet. Niets wat te gek. (bel maar en ik kom eraan) . Alles met een glimlach en een grap.

  Tot slot een dank naar de spelers en begeleiders. 39 man, 1 vrouw, 22 hotelkamers, maar geen klacht gehad. (of het moet die gemiste oproep zijn geweest om 4.00 in de nacht 😊). Jullie hebben genoten en wij hebben weer van jullie genoten. We gaan er een mooi seizoen van maken.

   

  foto's volgen