• Zoals gewend, wordt er bij VVZ'49 al decennialang in het eerste weekend van het nieuwe jaar het Oude en Koude Tenen Toernooi gehouden. Op de vrijdag is het al vele jaren de beurt aan het Oude Tenen Toernooi. Een 7x7 toernooi voor de 40+ ers onder ons. Geheel in de trend van de voorgaande edities waren er ook dit jaar weer een tweetal reünie-gelegenheidsteams gevormd door enthousiaste initiatiefnemers. Een vijftal jaar geleden deed het (G)ouden vijfde mee, met legendarische voetballers las Martin Ruttenberg, Chris Klop, de gebroeders van As, Conrad van de Mey, Wim Koot en Robert Jan Boers. Dit jaar noteerde wij wederom een inschrijving van De Vergane Glorie. Een team met onder andere Gunther Buxtorff, Niek en Joost Overduin, Niels van der Giessen, Rob Immerzeel en Robert Joustra (dit jaar afwezig). Maar voor het eerst dit jaar, mochten wij dus het debuut meemaken van het team SMAAK, ofwel "het echte 4e". Jan van de Mey vond onder andere de gebroeders van Buiten, Jeroen Schoonhoven, Thijs Volmer, Paul Jochem Vegter, Ritchie Tomasouw en Robbin Louz bereid om na lange tijd weer eens een team te vormen.

    De verschillen in de (korte) wedstrijden waren niet groot. Maar na gelang het einde van het toernooi naderde, bleek dat de laatste wedstrijd een beslissing zou brengen omtrent de toernooiwinst. TOV uit Baarn zou het opnemen tegen het eerdergenoemde team SMAAK. TOV moest winnen, SMAAK had aan een gelijk spel genoeg. SMAAK maakte aan alle spanning een eind toen ook tegen TOV wist te scoren en zelfs zonder tegendoelpunt de winst wist op te eisen. De rest van de avond zou minstens net zo mooi worden.

    De volgende dag om 11.00 uur stond de aftrap gepland voor het 33e Koude Tenen Toernooi. Al 34 jaar een begrip in de regio. Alleen in 2017 kon het geen doorgang vinden door sneeuw en ijsresten op de velden. Dit jaar was er geen reden om ook maar één moment aan afgelasting te denken. Wederom weer een bont gezelschap aan (oud) voetballers stonden deze dag aan de aftrap. Het ene team wist al vrij snel dat het NA de poulewedstrijden al uit gevoetbald was, het andere team streed elke wedstrijd voor een finaleplaats. Het penaltyschieten om de 3e en 4e plaats werd een battle tussen VVZ’49 2 en de RadBoys. De 3e plaats ging naar VVZ’49 2 en daar kon zelfs keeper Roy van de Brink niets aan doen. De finale ging tussen het zeer sterk ingekochte Club van 11 en VVZ’49 4. Aanvoerder Jochum de Jong had weer kosten noch moeite gespaard en kwam op de proppen met een team om de vingers bij af te likken. Bjorn Frolich, Hessel de Goeij, Rayendall Bitorina, Ruben de Goede en Jordy Brouwer zijn/waren grote namen in het Soester voetbal. Een (ook al traditioneel) biefstukontbijt deed de rest. VVZ’49 4 werd in de finale met ruime cijfers geklopt.

    Sinds dit jaar deelde de organisatie ook een tweetal individuele prijzen uit. De topscorers trofee leverde een gelijke stand op. Jordy Brouwer en Saddy de Koning hadden beide 4 keer gescoord. De jury vond echter dat Jordy veruit de mooiste goal had gemaakt en kende hem de prijs toe, al wilde ze wel vermeld hebben dat Saddy één wedstrijd minder nodig had voor zijn 4 doelpunten. Als speler van het toernooi werd unaniem gekozen voor Koen van Logtestijn.Koen wint naast een trofee ook een maand lang gratis sporten. Deze prijs werd door Andres Ham namens Optisport aangeboden.

    Namens de organisatie van beide succesvolle toernooien willen wij eenieder bedanken die dit weekend tot een succes hebben gemaakt. De ruim 250 voetballers, de scheidsrechters, de bar en keukenmedewerkers en de mensen die de accommodatie en de kantine in toernooi-staat hebben gebracht. Op naar de toernooien van 2021.