• Een toernooitje in de voorbereiding is toch anders dan een “gewone” oefenwedstrijd. Bij Vliegdorp heerste er een echte “toernooisfeer” en de spelers leken dat gevoel met gemak over te nemen.

  De eerste wedstrijd was tegen sv Zeist. Een team met veel fysieke spelers gemengd met de nodige kwaliteit. Het grasveld was stroef en stroperig. Na de warming up bleken Yordi en Floris niet fit genoeg om te voetballen. Uit voorzorg zochten zij de douche weer op. Aan de aftrap dus twee “andere” spelers dan vooraf bedacht, en dit kwam de organisatie niet ten goede. In dit stadium is het niet verantwoord om risico te gaan lopen met spelers en dus noteerde wij vandaag zelfs een drietal spelers die voor het eerst hun opwachting mochten maken in het 1e.
  VVZ gaf in de wedstrijd tegen Zeist in zijn geheel niet thuis .Het grasveld was zoals gezegd zwaar en moeizaam te bespelen. Zeist had daar vreemd genoeg minder moeite mee, of kwam dit omdat zij tot dit seizoen zelf nog gewoon gras hadden?? VVZ liet zich naar de slachtbank lijden, kreeg (te) veel doelpunten tegen en konden zelf amper creëren. Tot overmaat van ramp moest Levi ook het veld ruimen met een knieblessure.


  Dit betekend dat wij om de 3e en 4e plaats moesten strijden tegen Vliegdorp. Vliegdorp heeft de zomerperiode flink aan de weg getimmerd met een flink aantal nieuwe spelers. VVZ dunde voor deze tweede wedstrijd nog verder uit. Kyliam haakte af met “volle” benen en ook met Jelle wilde wij geen risico nemen. Spits Saddy nam plek onder de palen en deed dit zeer naar behoren. Het was dan ook niet zijn schuld dat VVZ, nadat Sebastiaan voor de 1-0 had getekend, Vliegdorp tot twee keer toe scoorde. In de laatste minuten ging Saddy zelfs mee naar voren, “versierde” een strafschop en verzilverde die. In de aansluitende penaltyreeks pakte hij zelfs nog de beslissende strafschop, waardoor VVZ niet helemaal door het afvoerputje verdween.


  De lappenmand  is dus aardig vol. Oscar is dit kalenderjaar zeker niet meer te bewonderen binnen de lijnen. Delano is op de weg terug en hoopt de eerste competitiewedstrijd te halen. Bij Laurens lijkt het mee te vallen, maar is het nog gissen hoe lang het duurt. Floris valt mee en heeft waarschijnlijk zo vroeg in het seizoen al teveel wedstrijdminuten gemaakt. Yordi lijkt ook niet ernstig net als Jelle. Rick was vandaag afwezig wegens ziekte. En als laatste Bjorn. Hij leek op de weg terug en maakte dinsdag een twintig tal minuten, maar de reactie een dag later beloofde weinig goeds. Met hem zullen wij nog even geduld moeten hebben.
  De komende weken is het dus vooral oplappen en hopen dat verdere blessures uitblijven.

   

  De foto's van Silvia zijn HIER te bewonderen