• Na de derby tegen Hees wachtte ons middenmoter Laren’99. Laren had vorige week zeer verrassend van ’t Gooi verloren en midweeks ook (minder verrassend) van CJVV. VVZ’49 mocht zichzelf dan ook zeker wel kansen toedichten vandaag.

  Roeien met de riemen…..

  Ook vandaag waren er weer de nodige afwezigen. Laurens kan nog steeds niet voetballen door een onwelwillende enkel en ook Wessel was nog niet fit. Jip zijn enkelbanden zijn ook nog niet sterk genoeg en Yordi was door zijn 2 gele kaarten vorige week geschorst. De beide vleugelverdedigers waren dan ook, net als vorige week, de twee jeugdspelers Tim Schilder en Thijs Westerveld.

  Laren kwam naar Sportpark Zonnegloren zonder “wel 9 afwezigen”. John van Loen antwoorde dat wij dat al bijna het hele seizoen hebben.

  Slap en inspiratieloos

  Het eerste kansje van deze wedstrijd was voor VVZ’49. Een corner werd bij de tweede paal door Steyn op de pantoffel genomen maar de bal ging over de goal heen. Gek genoeg was dit één van de weinige wapenfeiten van de gezapige eerste helft van VVZ kant. Er was te weinig inzet en beleving binnen de ploeg. Men liep erbij alsof er geen zin was. Aan de andere kant wist Jelle zich wel tot 4 keer toe onsterfelijk te maken door evenzoveel keer een één op één situatie voor zijn neus winnend af te sluiten. Het middenveld kreeg geen grip op de collega’s van Laren waardoor de steekballen telkens voor groot gevaar zorgde. Toch werd de rust gehaald met de 0-0 nog op de klokken.

  Diepte en hoogtepunt

  De tweede helft startte met de van vakantie teruggekeerde Jordy voor de licht geblesseerde Dylan. We waren nog maar net op weg toen ook Steyn het veld geblesseerd moest verlaten en weer 8 minuten later kon ook Tim niet meer verder. Voor hen kwamen respectievelijk jeugdspelers Guus Parinussa en Kalle Wijnans binnen de lijnen. Toch stonden wij de tweede helft wel een stuk beter. Laren wist de gaatjes niet meer zo makkelijk te vinden. Dit lag niet direct aan de wissel(S) maar meer aan het veranderde systeem. Halverwege de tweede helft kwam Laren op voorsprong. Een foute instapbeweging maakte dat Laren in overtal voor de goal van Jelle terecht kwam. De zwart Witten speelde dit goed uit en VVZ stond op achterstand. Direct vanaf de aftrap had de achterstand alweer gelijk getrokken kunnen worden, maar een schot van Shenouda verdween in het zijnet. Toch stond met nog een kwartier op de klok de stand weer gelijk. Een vrije trap voor VVZ’49 werd door Jordy op schitterende wijze buiten bereik van de keeper in het netje gelegd. Het was een eenzaam hoogtepunt in een draak van een wedstrijd. Toch bleef VVZ met lege handen achter. Een opgebouwde aanval van Laren werd geen strobreed in de weggelegd, maar het schot verdween in een kluwen aan spelers. Het wegwerken ging niet vlekkeloos waardoor de bal via een kluts voor de voeten kwam van een Laren speler.1-2. VVZ kreeg nog wel enkele mogelijkheden voor een aanval maar ook die leverde niks op. Toen de uitstekend leidende scheidsrechter Vincent Smedinga voor het einde floot, was de teleurstelling groot.

  Uithuilen en opnieuw beginnen

  “Het was misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen” zei John van Loen na afloop. “Het is toch ongelofelijk dat je uitstraalt en over het veld loopt alsof je er geen zin in hebt”. Het was vandaag zeer matig tot slecht. En dat tegen een tegenstander waar wel zeker mogelijkheden lagen vandaag. Volgende week gaan we het bij CJVV opnieuw proberen.

  Opstelling VVZ’49

  Jelle Bade, Thijs Westerveld, Delano Engelhart ( C) , Steyn Boers (’48 Guus Parinussa) , Tim Schilder (’54 Kalle Wijnans) , Sebastiaan Kolff, Dylan Nava Marquez (’45 Jordy Schimmel) , Floris de Boer, Rick Alvarez, Saddy de Koning, Shenouda Tadros.

  De foto's van Silvia staan HIER