• Vorig jaar op 5 oktober leverde VVZ’49 de eerste punten van het seizoen in middels een 4-4 gelijkspel tegen Baarn. Toen wist VVZ’49 een 1-0, 2-1, 3-2 en 4-2 voorsprong telkenmale niet vast te houden. Baarn bleek deze wedstrijd uiterst effectief en fortuinlijk en verliet Soest met een (voor hun) kostbaar punt. VVZ’49 was het vandaag aan hun stand verplicht dit puntverlies vandaag in de return recht te zetten.

  John van Loen had vandaag niet de beschikking over Luuk Ouderdorp en Stijn van Veen, maar verder had hij een complete selectie mee naar Baarn genomen. Aanvoerder Sebastiaan Kolff zat na veel blessureleed weer bij de selectie en nam plaats op de bank.

  Het complex van sv Baarn heeft een ware metamorfose ondergaan, maar de nieuwe indeling is er niet bepaald beter op geworden. Het hoofdveld, welke vroeger gesitueerd was schuin voor de kantine, geflankeerd door een tribune met kleedruimtes eronder, is nu verplaatst naar een plekje schuin achter de kantine. Een nieuwe kunstgrasmat met keurige hekken er omheen, maar zonder iets van een tijdwaarneming en/of scorebord. Deze “ruilverkaveling” betekend nu wel dat de wandeling van de kleedkamer naar het veld eentje is die het hele complex over gaat.

  Of het nou gemakzucht was of onderschatting, maar VVZ’49 legde één van zijn zwakste 45 minuten van deze competitie op de mat. Al in de eerste minuut moest Oscar al met een ferme snoekduik de bal uit de hoek ranselen terwijl aan de andere kant enkele minuten later ook Rodney oog in oog met oud VVZ doelman Daan van der Vliet niet wist te scoren. “Scoor je deze goal wel, dan win je met 0-4” wist John van Loen na afloop te voorspellen. Het gebeurde dus niet en VVZ bleef maar wat aanmodderen. Telkens te laat, de tegenstander te veel ruimte geven en zelf de vele ruimtes niet benutten. Baarn spits Manu Neto Gomes DeAlmeida had minder ruimte nodig om het (dit keer) denkbeeldige scorebord in beweging te brengen. Met een man in de rug wist hij uit de draai op de goal te schieten. Via de hand van Oscar verdween de bal tergend langzaam in de goal. VVZ wist maar moeizaam de wedstrijd naar zich toe te trekken. Sterker nog, er was een tweede Baarn doelpunt nodig om VVZ een beetje wakker te doen schrikken. De 16 jarige Jan-Paul de Kievit won het sprintduel van Stef en omspeelde ook de uitkomende Oscar. De hoek die hij zichzelf creëerde was nog royaal genoeg om de 2-0 aan te tekenen. De ruststand zou echter maar een verschil van 1 kennen. Een minuut of 8 voor de rust werd een mooie voorzet van Thijmen door Saddy leep achter de Baarn goalie gekopt. Met een 2-1 achterstand werd de thee opgezocht.

  De tweede helft zagen we een VVZ dat veel meer gedreven was en Baarn een groot gedeelte van dit wedstrijddeel terug wist te dringen. Baarn stond heel compact en liet de zijkanten geheel vrij. Het was aan VVZ de taak om deze muur af te breken, maar zeker ook om alert te zijn voor de tegenstoot. Kansen waren er genoeg. Saddy schoot op de keeper en Stef koos ervoor om af te leggen, in plaats van zelf te schieten. Na een uurtje spelen moest Baarn verder met 10 man. Manu Neto Gomes DeAlmeida had in de eerste helft al een gele kaart gescoord, zijn tweede van de wedstrijd was er één die op de gele kaart van fc Utrecht speler Klaiber deed lijken. Oliedom en geheel onnodig op een ongevaarlijk deel van het veld. Voor Baarn het sein om nog verder in te zakken en te gokken op één van de snelle aanvallers. VVZ hield de laatste lijn aardig gesloten en stapelde de mogelijkheden tot scoren flink op. Met nog 20 minuten op de klok wist Stefanos na een mooie individuele actie de bal in de korte hoek binnen te schieten, maar Saddy, Rodney, Floris en zelfs de ingebrachte Sebastiaan hadden de matchwinnaar kunnen worden als zij ook één van de vele kansen benut hadden. En waar VVZ’49 in de laatste minuten volop op jacht ging naar de winnende goal, kwamen zij tot twee keer toe met de schrik vrij. Een slim uitgedachte vrije trap werd langs de verkeerde kant van de paal geschoten en in de allerlaatste seconde van de wedstrijd wist Oscar maar nipt een één op één situatie met een Baarnaar winnend af te sluiten.

  VVZ kwam de uiterst slappe, ongeconcentreerde en slordige eerste helft dus niet meer te boven.John van Loen was teleurgesteld en verweet het puntverlies aan de manier waarop de 1-0 en 2-0 werden weggegeven. "Toch hadden we, gezien de vele kansen, hier nog gewoon moeten winnen". Op de mededeling dat de 3-2 voor Baarn in de laatste minuten ook tot de mogelijkheden behoorde, knikte hij wijselijk.

  Volgende week tegen koploper Hilversum is het zaak om 90+ minuten geconcentreerd, scherp en actief te zijn. Op 70% win je in deze competitie geen wedstrijden. De thuiswedstrijd tegen Hilversum begint om 14.30 uur.

   

  Foto's van de wedstrijd: Klik HIER