• Uitleg Champions League

 • Uitleg

  De een na jongste pupillen voetballen elke week hun onderlinge competitiewedstrijden van 4 tegen 4 op zaterdagmorgen in één tijdvak, namelijk van 8:30 uur tot 9:30 uur. De wedstrijden vinden altijd thuis plaats, namelijk op sportpark Zonnegloren op de velden van voetbalvereniging VVZ’49. Deze competitie noemen wij de "Stam Renault CHAMPIONS LEAGUE". In deze competitie, gesponsord door Stam Renault krijgt elk team de naam van een beroemde buitenlandse topclub, zoals bijv. Barcelona, AC Milan, Arsenal, Real Madrid. Ook spelen zij in het tenue van die topclub.

  Het seizoen wordt, net als bij de KNVB in tweeën gesplitst, nl. in een najaars en voorjaars competitie. Hierbij zal halverwege het seizoen bekeken worden of de teams weer opnieuw worden ingedeeld en start er een voorjaarscompetitie, waarina in mei de uiteindelijke kampioen bekend zal worden.

  Na de Champions League gaan de kinderen over naar de JO8-pupillen en spelen 6 tegen 6 op een kwart veld tot rnet de JO10-pupillen. Na de JO10-pupillen gaan ze over naar de JO11-pupillen en spelen ze 8 tegen 8 op een half speelveld tot en met de JO12-pupillen en pas daarna in de JO13-pupillen gaan de kinderen 11 tegen 11 spelen op een heel speelveld.

  De Champions League teams trainen elke woendag gezamenlijk van 15:15 tot 16:15 uur

  Speluitleg


  De wedstrijden vinden plaats op VELD 4A. Op het veld worden 2 veldjes van ieder +/- 20 bij +/- 35 meter uitgezet. De doeltjes zijn 3 meter breed x 1 meter hoog. De velden worden uitgezet met pillonen op de hoeken en op de middenlijn. Dit betekent dat een voetbalveld wordt verdeeld in 4 speelvelden, waarbij gebruik wordt gemaakt van de achterlijn en een zijlijn van het veld. De ouders/supporters worden verzocht buiten de originele lijnen te staan.

  Tijdens de voorbereiding van het seizoen gaan we de teams trachten even sterk samen te stellen. Mocht er een speler zijn die dit niveau overstijgt dan is de Pupillen-coördinator vrij om deze speler door te schuiven naar een 6 tegen 6 team. Uiteraard gebeurt dit in overleg met de speler en ouders.

  Door de bereidwilligheid van sponsors wordt gespeeld in het shirt en broek van de Champions League clubs.Deze tenues krijgen de spelers in bruikleen en mogen alleen gebruikt worden tijdens de wedstrijden. We spelen met kousen passend bij de outfit. In verband met de uniformiteit worden deze kousen door de teamleider aangeschaft en verrekend met de ouders.

  De wedstrijden zullen bestaan uit 3 periodes van 12 minuten die centraal worden aangegeven. Tussen de periode’s 1 en 2 en 2 en 3 zijn er 5 minuten rust om van speelhelft te wisselen en het bij elkaar roepen voor aanwijzingen van de begeleider. Na afloop worden er 5 penalty’s genomen door het gehele team. Het aantal penalty’s wat is gescoord wordt op het formulier genoteerd.

  De teams bestaan uit 5 spelers waardoor er dus één reserve is. Het is de bedoeling dat iedere speler een evenredig aantal minuten voetbalt, dus er kan constant doorgewisseld worden (zie spelregels).

  Voor iedere wedstrijd moet de begeleider van het thuis spelende team een informatieformulier ophalen bij de organisatie in de jeugdbestuurskamer. De uitslag dient na afloop samen met de begeleider van de tegenpartij te worden gemeld bij de organisatie in de jeugdbestuurskamer.

  De punten verdeling gaat als volgt: 3 punten voor winst, 2 punten voor gelijkspel, 1 punt voor verlies. Deze punten zijn te behalen per periode, er zijn dus maximaal 9 punten en minimaal 3 punten per wedstrijd te behalen.

  De wedstrijden worden begeleid door de begeleiders/ouder of door een jeugdlid.