•  

  Na een veel te lange winterstop, konden de meiden van ST VVZ '49/SEC MO13-1 eindelijk weer eens een competitiewedstrijd voetballen. De tweede helft van het seizoen is nu echt begonnen. Een mooi moment om terug te kijken op de eerste helft van het seizoen.

  Voor alle meiden is het dit seizoen voor het eerst dat ze op een groot veld elf tegel elf spelen. Het seizoen begon dan ook wat onwennig. Maar al snel wisten de meiden hun draai te vinden. In een geweldig nieuw tenue, speciaal uitgezocht voor de meiden, werden er in de eerste helft van het seizoen maar liefst 18 punten gehaald in 11 wedstrijden! Dit leverde een hele mooi 5e plaats op (met evenveel punten als de nummer 4).

  Belangrijker dan het resultaat is het plezier dat de meiden elke week weer hebben. Zowel tijdens de trainingen als tijdens de wedstrijden, het plezier spat ervan af. Boos en verdrietig zijn ze, als het weer ervoor zorgt dat er niet getraind of gevoetbald kan worden. Het enthousiame werkt heel aanstekelijk en we nodigen dan ook iedereen uit om eens een wedstrijd te komen kijken.

  Op 9 november 2018 werden de Leeuwinnen bezocht. De meiden schreeuwden hun heldinnen naar een 3-0 overwinning. Mede door dat resultaat wisten de Leeuwinnen zich te plaatsen voor het WK in Frankrijk.

  Nadeel was natuurlijk wel dat iedereen heel laat op bed lag, terwijl de volgende ochtend alweer vroeg een competitiewedstrijd (uit!) moest worden gespeeld. Maar geïnspireerd door wat ze die avonds daarvoor hadden gezien, werd er keihard gewerkt voor uiteindelijk een 1-2 overwinning.

  Niet alleen de trainingen worden verdeeld tussen VVZ (dinsdagavond) en SEC (donderdagavond), ook wordt bij beide verenigingen gevoetbald. In de eerste helft van dit seizoen werden de thuiswedstrijden bij SEC gespeeld. Na de laatste wedstrijd van de eerste helft van dit seizoen, werd er met pannenkoeken afscheid genomen van Andre en SEC als locatie voor de huiswedstrijden.

  De Tweede helft van het seizoen begon met een thuiswedstrijd tegen GVVV op het hoofdveld van VVZ. De meiden pakten gelijk de draad weer op en wisten de tegenstander goed onder druk te zetten. In de loop van de eerste helft wist echter GVVV te profiteren van de harde wind in de rug en werden onze meiden steeds verder teruggedrongen.

  Mede door goed keeperswerk van Lauren, wisten de meiden echter de nul te houden. In de tweede helft konden zij profiteren van de wind. Na goed doorzetten wist Lotte de 1-0 te scoren. Hoewel daarna het spel wel meer op en neer ging, wist GVVV nooit echt gevaarlijk meer te worden. VVZ-SEC MO13 echter wel! Na een mooie aanval wist Noa het de score op een sublieme wijze te verdubbelen. Door daarna met zijn allen hard te werken, wisten de meiden de wedstrijd winnend af te sluiten.

  Een hele mooie start van de tweede helft van het seizoen, waarin de meiden van VVZ-SEC MO13 weer heel veel (voetbal)plezier gaan beleven!!

   

  ST VVZ '49/SEC MO13-1 is een team dat valt onder de samenwerking van VVZ '49 en SEC op het gebied van meidenvoetbal. Met deze samenwerking streven de beide verenigingen naar een gezamenlijke en leuke meidenvoetbalafdeling waarin voetbal en plezier centraal staan. MO13 traint twee keer per week. Op dinsdagavond bij VVZ en donderdagavond bij SEC. In de eerste helft van het seizoen worden de thuiswedstrijden bij SEC gespeeld en in de tweede helft van het seizoen vinden de thuiswedstrijden plaats bij VVZ.

  Indien je een keertje wilt meetrainen, ben je altijd welkom!!