• Zoals elk jaar, als een voetbalseizoen tegen het einde loopt, maakt de technische commissie van een voetbalclub een flink aantal overuren. Spelers melden vaak al in een vroeg stadium dat zij vertrekken of het wordt nog even tussen neus en lippen door vluchtig verteld vlak voor dat de overschrijvingsdatum of transferdeadline verstreken is. Want pas na de uiterlijke overschrijvingsdatum (15 juni,23.59 uur) weet een trainer welke spelers er volgend seizoen bij hem in de groep zitten.

  “Ik wil eens kijken waar mijn plafond ligt” , “Ik wil meer speeltijd” of “Ik wil graag met mijn vrienden spelen” is een veelgehoorde uitleg. Bij VVZ’49 is het de laatste seizoenen een uitloop van spelers die “in den landen” gaan studeren. Nadat Luuk Ouderdorp en Stan ter Huurne (beide op jonge leeftijd debuterend in het 1e) enkele seizoenen geleden de voetbalschoenen inruilde voor de studieboeken en het studentenleven, is het nu de beurt aan Stijn van Veen. Als waardig opvolger van Stan ter Huurne werd hij ook op jonge leeftijd voor de leeuwen gegooid. Het zou het volgende exponent van de VVZ’49 jeugdopleiding worden. Toch blijft het aantal wedstrijden in het eerste voor Stijn beperkt. Niet alleen gooit Corona roet in het eten, ook heeft Stijn besloten om in Delft te gaan studeren EN wonen. Jammer, maar een begrijpelijke keuze.

  Ook Uzeyir Ilbay gaat VVZ’49 verlaten. Lange tijd leek het erop dat Uzeyir bij VVZ’49 zou blijven, maar hij besloot toch om op de overvolle rood-witte Hees-trein te springen om, zoals op de Hees socials te lezen was, met zijn vrienden te voetballen.

  Thijmen Volmer is de derde speler met een VVZ’49 opleiding die de Eemweg achter zich laat. Ook hij was er eerlijk in. Bij Soest wil hij kijken of hij het niveau van de zondag 2e klasse aankan. Hij laat bij VVZ’49 vele vrienden achter, maar zal bij so Soest enkele andere vrienden tegenkomen.

  De nummer vier die niet meer in het eerste te bewonderen is, is Ruben de Goede. Tot ver in de 40 jaar nog acterend in het elftal van John van Loen, heeft Ruben nu besloten om op zijn 43e jaar dan eindelijk echt te stoppen. Op VVZ zal hij nog regelmatig te bewonderen zijn. Zijn zoontje Mink speelt in de VVZ’49 jeugd. Nog enkele jaren wachten en we kunnen weer een dikke 20 jaar van een “de Goede” genieten.

  Wij willen Stijn veel succes wensen met zijn studie, Thijmen en Uzeyir succes bij so Soest en Hees en Ruben veel plezier met jou vrije tijd. Dank allen voor jullie tomeloze inzet.

  Deze gaten dienen opgevuld te worden en dat is de technische commissie dan ook gelukt.

  Allereerst heeft Bjorn Bosman weer te kennen gegeven om zich beschikbaar te stellen voor het eerste. De verdediger met een "over mijn lijk" mentaliteit heeft een aantal seizoenen geleden te kennen gegeven dat hij liever meer als aanvaller wilde acteren en sloot toen bij het tweede van John de Graaf aan. Een jaartje geen voetbal heeft zijn gedachte doen omkeren. Dit seizoen heeft hij dan toch weer zijn diensten aan John van Loen aangeboden voor “elke plek waar de trainer mij neerzet”.

  De tweede aanwinst is Rick Alvarez. Rick heeft zijn hele leven bij Hees gevoetbald tot aan de hoofdmacht toe. Maar Rick zag ook dat Hees niet alleen een schitterend nieuw complex krijgt, maar ook een flinke kwaliteitsimpuls middels een aantal nieuwe spelers voor posities waar hij ook kan spelen. Rick koos eieren voor zijn geld en sloot zich bij VVZ’49 aan. Bij VVZ’49 wil hij belangrijk worden voor het team.

  De derde aanwinst is wederom een terugkerende speler. Hij vertrok op 17 jarige leeftijd richting IJsselmeervogels (A jeugd), om via so Soest, VVZ’49, Roda’46 en een Amsterdams uitje (studie) weer  bij VVZ’49 aan te sluiten. “Het is zo mooi te combineren met een bezoekje aan mijn familie in Soest, en mijn broertje (Guus, JO19-1) komt er ook aan. VVZ’49 is mijn club en ik verheug mij er weer op om weer aan de Eemweg te kunnen voetballen. Wat zou het mooi zijn om over enkele jaren samen met Guus te voetballen”. We hebben het over Levi Parinussa. De handige en snelle aanvaller is vanaf volgend seizoen weer te bewonderen aan de Eemweg.

   De vierde aanwinst is een even mooi verhaal. Op een zaterdag , als alleen wat jeugd onderling mocht voetballen, zijn twee jongens op veld 2 wat ballen aan het schieten op de goal. Eén van die twee was oud VVZ- speler Yordi Verheijen. Na een praatje met enkele die-hard VVZ-ers en een rondleiding door de (voor hem) nieuwe kleedaccomodatie, kreeg hij de vraag of hij niet weer terug wilde komen. Zijn ogen begonnen steeds meer te fonkelen en na enkele gesprekken met de technische commissie was daar zijn ja-woord.

  Als laatste nieuweling verwelkomen wij Wessel Kraaijeveld. Wessel is een 21 jarige voetballer afkomstig van TOV. In Baarn wist hij net niet tot de hoofdmacht door te dringen. Na twee jaar voor de reserves van TOV te hebben gevoetbald, hoopt hij onder John van Loen wel door te breken in de 3e klasse.

  De technische commissie kan tevreden terug kijken naar het gedane werk wat zij hebben verricht. “De selectie is weer op pijl, al is een extra middenvelder altijd nog welkom”.

  Wij willen Rick Alvarez en Wessel Kraaijenveld van harte welkom heten bij VVZ’49 en Bjorn, Levi en Yordi, welkom terug en veel plezier en succes allemaal.

  De selectie van John van Loen zal op maandag 7 augustus het nieuwe seizoen aftrappen met de eerste training. Laten wij hopen dat een seizoen zoals de laatste twee tot het verleden behoren.