• Vandaag bonden wij de strijd aan met SCW, ofwel Sport Club Westeinder uit het pittoreske Rijsenhout. Een leuke tegenstander waartegen wij altijd leuke wedstrijden hebben gespeeld. Dat SCW vandaag over de Soester velden zouden ronddartelen, stond aan het begin van het seizoen niet op de planning. Ingedeeld in een andere veteranen klasse, hebben zij begin November een verzoek om overschrijving bij de KNVB neergelegd. De klasse waar de KNVB hun had ingedeeld, bleek hun niet op het lijf geschreven. Nul punten, een flink peloton aan tegendoelpunten en gewoonweg geen plezier meer in het voetbal met zulke uitslagen anex tegenstanders. Niet dat zij in onze competitie een ware hoogvlieger zijn, maar na een inhaalslag aan wedstrijden stonden zij voor vandaag op 3 punten achter ons, maar met nog wel 1 wedstrijd te goed. Volgens de kenners dus een heus "6 punten duel".

  Vandaag moesten we het wederom zonder Evert P. doen. Gevangen door de liefde, liet hij zich echter wel afgelopen donderdag op de training zien. Schijnbaar heeft hij zijn nieuwe wederhelft nog niet van zijn hobby kunnen overtuigen, en schitterde hij vandaag wederom door afwezigheid. De afmelding is bij zijn fietsbroeders voor de zondag ook al binnen??.Meneertje is zelfs het hele weekend verliefd.

  Toch waren we ook vandaag weer gezegend met een groep van uiteindelijk 16 man. De uitvinders van het voetbalspelletje hebben ooit bedacht, om maar met z’n elfen tegelijk te spelen, dus zo ook vandaag. Vijf wissels betekend dus dat er minstens 10 man zijn die teleurgesteld moeten worden met het feit dat zij geen hele wedstrijd spelen. Voor sommige veteranen is dit een zegen, sommige vatten dit gelaten  en met een glimlach op, een derde offert zich op om 90 minuten lang alleen maar de vlag te hanteren, of zelfs de wedstrijd middels een fluitje in goede banen te leiden. Tsja?? en als je dan zo lekker in de wedstrijd zit, je verwacht een hele pot te spelen en krijgt dan toch het bericht van de wisselbeurt binnen??. Pietertje in de pindakaasreclame was er al aan gewend, maar jij voelde je als Arjan Robben, die door Dikkie Advocaat naar de kant werd gehaald ten faveure van Paul Bosvelt. Hevig teleurgesteld dus??.dat mag.

  Het was vrij snel duidelijk dat wij ons vandaag om de punten geen zorgen hoefden te maken. SCW had één goede (kalende) middenvelder en een lastige spits. Verdedigend was het snel duidelijk waarom zij in hun vorige competitie een karrevracht aan tegen doelpunten te verwerken kreeg. VVZ zou VVZ niet zijn om het hunzelf dan juist tegen zo’n tegenstander moeilijk te maken. We kwamen middels een mooie aanval op een voorsprong (Dirk) maar even zo snel was de stand weer gelijk. Via de vingertoppen van Robert Jan en de onderkant van de lat kwam de bal terug in het veld (wel of niet over de lijn??). De kalende middenvelder maakte aan alle illusies een eind door met een heuse karate-kick de bal het laatste zetje te geven. In een volgende aanval ontsnapte VVZ aan de achterstand en stond het zelfs enkele tellen later op een 2-1 voorsprong (wederom Dirk) . Danny was bij beide doelpunten van waarde geweest en wist even later zelf de 3-1 in het boekje van de sterk leidende scheidsrechter te doen belanden. Dezelfde scheidsrechter kon enkele minuten later niets anders doen dan de bal op 11 meter van Robert Jan af te leggen. Het been van Mark stond er, de spits ging er gewillig overheen. De penalty werd keurig benut,3-2. Het laatste woord was voor Wout. Aan het einde van een mooie aanval was het voor hem een koud kunstje om het netje te vinden.(4-2)

  De tweede helft was er een van andere aard. SCW kwam er amper meer aan te pas of het moet hun keeper geweest zijn. De enige ballen die hun spits wel kreeg, kwamen van veld 2 af. VVZ domineerde, maar had erg veel moeite om te scoren. Johannes, Dirk, Danny, Gunther, Bert, Haijo??.bijna het hele team had wel een doelpoging, maar geen van allen wist de bal in het bewuste hokje te krijgen. Het werd kouder, het sneeuwde (!!) en met de wind en het zonnetje hadden we alle vier de jaargetijden al wel voorbij zijn komen. Robert Jan en de wissels (die er nog WEL waren) stonden zichzelf warm te houden. Dirk scoorde nog zijn 3e goal, wat uiteindelijk de 5-2 eindstand vormde, maar het eindsignaal was zeer welkom. Het was niet echt een goede, maar wel een leuke wedstrijd met dito tegenstander. De "aanval" van SCW is afgeslagen, de mannen uit Rijsenhout staan nu op 6 punten.

  De kleedkamer was lekker warm en het eerste biertje van Ruud. De "Utrechtse veren in de eigen Utrechtse zonnebank-kont" moesten we helaas missen. Terwijl wij de tweede helft aan het spelen waren, zat hij waarschijnlijk op zijn fietsje richting huis met de sneeuwvlokken om de oren. Muziekliefhebber als hij is, zal het nummer van Prince --Sometimes it snows in April--  in zijn hoofd klinken. Goed, er is (gelukkig) niemand dood, maar zijn gemoedstoestand zal één zijn met de sfeer van dit nummer. Pietertje had een glaasje Whisky nodig. Morgen, als Utrecht de puntjes van Vitesse heeft afgesnoept zal het leven weer veel rooskleuriger zijn, toch??

   

  VVZ’49 45+1

  Robert Jan

  Wim H (‘45 Gunther), Mark , Hans H.(’45 Daniel) , Hans B.

  Haijo , Wout , Victor , Evert H (’45 Bert) .

  Danny (’60 Johannes) , Dirk.