• In de nieuwe opzet van het jeugdvoetbal spelen de voormalige 2e jaars D-tjes geen 2x 25 minuten meer maar alsof het American Football betreft vier keer een quarter. In de 1e wedstrijd van de wintercompetitie ontvingen we Vliegdorp aan de Eemweg.

    In drie van de vier kwartieren deden beide ploegen weinig voor elkaar onder, werd volop de aanval gezocht en vielen goals aan beide zijden. Maar in dat ene kwartier maakte VVZ het verschil. En waar ADO Den Haag een voorkeur heeft voor het laatste (Haags) kwartiertje sloeg de 11-2 in het tweede kwartier toe. Vliegdorp werd overrompeld en door ons vloeiend combinatiespel werden de Soester spitsen keer-op-keer in stelling gebracht. De krappe 3-2 voorsprong uit het 1e kwartier werd met vier treffers naar een comfortabele 7-2 getild.

    En dat comfort had VVZ ook nodig. Want waar Vliegdorp zich knap herpakte dacht VVZ juist dat de buit al binnen was. Uiteindelijk bleek dat laatste ook het geval te zijn met de 9-6 eindstand. Niet alleen vanwege de winst een mooie start van de competitie maar vooral het goede overspelen in het Soester kwartiertje belooft nog veel goeds mits we dit ook in de andere kwartiertjes kunnen doortrekken!