• Jayden van Doorn en Lysanne Spierenburg hebben in de middag van 26 april, uit handen van burgemeester Rob Metz, een Soester Jeugdlintje ontvangen. Jayden en Lysanne kregen een Jeugdlintje omdat zij zich belangeloos inzetten voor de samenleving en hierdoor bijdragen aan een mooier en beter Soest en Soesterberg.

  Het Soester Jeugdlintje wordt sinds 2016 op de dag voor Koningsdag, net als de traditionele Koninklijke Onderscheidingen, uitgereikt en is bedoeld als blijk van waardering en stimulans voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 18 jaar.

  Jayden is speler van VVZ '49 JO13-1 en we zijn als VVZ '49 natuurlijk heel trots op de deze benoeming en feliciteren hem natuurlijk hiermee van harte. 

   

  Hieronder de mooie woorden van burgemeester Metz over Jayden:

  __________________________________________________________________________________

   

  Jayden van Doorn

   

  Jayden van Doorn (13 jaar) reed op 18 december 2017 in alle vroegte naar school toen een bus plots een oudere man aanreed. Jayden zag het gebeuren en toen hij om de bus heen liep trof hij daar de man op de grond zwaar gewond aan. Hij bedacht zich geen moment en snelde de bus in om een telefoon te vragen en belde 112. Vervolgens vroeg hij om een sjaal en vertelde tegen de ontdane buschauffeur dat hij mee moest gaan om met de sjaal de wond af te dekken om het bloeden tegen te gaan. Erg daadkrachtig voor een jongen (toen 12 jaar) van zijn leeftijd. Jayden zet zich daarnaast op meer manieren in voor de samenleving: hij heeft onlangs geld ingezameld voor Villa Joep, hét fonds tegen Neuroblastoom, een ernstige vorm van kanker bij kinderen. Jayden heeft maar liefst 420 euro voor Villa Joep ingezameld door blad te harken, flessen in te zamelen, kaarten te verkopen en de Albert Heijn om een bijdrage te vragen.

   

  ___________________________________________________________________________________