• Als je de wedstrijd niet hebt gezien, denk je bij het zien van bovenstaande aanhef direct aan een veldslag of zeer ernstige blessure. Niets was minder waar…..

  Het beloofde een mooie middag te worden. Een leuke derby op de rol, een DJ in de kantine en een weerzien van een paar oude bekende bij de tegenstander.

  Allereerst Marcel van Essen. 120 keer liet hij het netje bollen met het groen witte VVZ shirt over zijn schouders. Al vele jaren is hij nu actief bij ‘t Vliegdorp, waar ook zoonlief Benny in het eerste voetbalt. Ook Michiel Kok heeft wat jaartjes bij VVZ’49 versleten. Michiel vormt al jaren een duo met trainer Rene Ribberink en kwam dus ook vandaag weer eens door de poort van het VVZ’49 complex.

  Bliksemstart door trainingsarbeid

  VVZ’49 kende een bliksemstart. In de 4e minuut mocht de thuisploeg een vrije trap even buiten de zestien meter nemen. 3 man achter de bal verraadde al dat het “de ingestudeerde variant” zou worden. Hij was verre van perfect uitgevoerd, maar toen Cemal Kurt de bal over de lijn gleed, deerde niemand dat meer. Vliegdorp was hierdoor in zijn geheel niet van slag. De ploeg strijd bijna wekelijks voor de laatste strohalm en ging ook nu niet bij de pakken neerzitten. Tussen de 12e en 14e minuut mochten zij een drietal corners nemen, welke alle drie niet ongevaarlijk waren. Dat Vliegdorp gevaarlijk is  met spelhervattingen weten wij nog van de uitwedstrijd. Na 19 minuten flikte zij het weer. Een vrije trap viel tussen de verdediging en Daan van der Vliet. Het coachen van Daan werd verkeerd begrepen, waardoor niemand ingreep. Jordan Jonker profiteerde hiervan en tikte het vijfje langs Daan in de goal.

  Het vervolg van de eerste helft was niet hoogstaand. Een kiezelhard schot van Roan stopte op de pols van Vliegdorper Hamidi. Met een lelijke polsblessure moest hij zich laten vervangen. Guus schoot nog over en Roan nog ruim voorlangs. Daan pakte nog een tweetal schitterende ballen , maar de grootste kans voor VVZ’49 was voor Cemal Kurt. Zijn schot werd aangeraakt, maar kreeg hierdoor een vervelende stuit. De bal leek op de goal te gaan, maar de 40 jarige Vliegdorp sluitpost Loek Vermeulen keerde de bal nog knap. Ook Daan moest op slag van rust nog éénmaal naar de hoek, maar de 1-1 stand werd mee de rust ingenomen.

  Met het kopje thee aan de lippen werd geconstateerd dat we niet tevreden mochten zijn. Het was allemaal te statisch en te traag. De overtuiging dat het veel beter kon was er, nu nog de uitvoering.

  Dramatische start tweede helft

  Zes minuten waren wij onderweg toen er dramatisch balverlies geleden werd in de opbouw. De 43 jarige Sharlo Galmo werd vrij gespeeld en kon op Daan af. De plaaggeest van de uitwedstrijd (2 doelpunten) pikte zo ook in de return zijn doelpuntje mee. De goede bedoelingen, besproken in de rust, kregen een flinke knauw. Wij zien het dit seizoen geregeld bij de ploeg uit Rotterdam Zuid, maar ook VVZ’49 had vandaag een achterstand nodig om het niveau en tempo wat op te krikken. Twee minuten na de 1-2 veerde de VVZ bank op. Een bal op de hand van een Vliegdorper binnen de beruchte lijnen werd niet beloond met een strafschop. De scheidsrechter had geconstateerd dat de bal via het eigen lichaam op de arm terecht kwam. Een terechte beslissing, net zoals de valpartij van Guus enkele tellen later niet penaltywaardig was. Toch duurde het niet lang eer VVZ’49 de stand weer op gelijke hoogte had gebracht. Vier minuten na de achterstand mocht VVZ’499 een corner nemen. De kopbal van Wessel Kraaijeveld werd gekraakt, net zoals zijn rebound. De derde inzet van Tristan Schaap rommelde wel via de grabbelende knuisten van Loek Vermeulen over de lijn, 2-2.

  Wereldgoal…..

  Het mooiste van de wedstrijd moest nog komen. De afgelopen week zagen wij het al twee keer van de voet van Jesper Karlsson (AZ) en ook Oussama Idrissi (Feyenoord) kreeg donderdag tot twee keer toe de handen op elkaar. Deze beelden zijn nog volop terug te zien op de socials. Die van Floris de Boer helaas niet, maar zijn goal is wel op het netvlies gebrand.

  Guus Parinussa passeerde zijn tegenstander op kinderlijke wijze op de rechter flank. Zijn voorzet was goed, helemaal toen de bal bij de eerder genoemde Floris terecht kwam. De uithaal kondigde zich al aan. Veelal staat er dan al een wisselspeler op om de bal van veld 4 op te halen, maar dit keer was het niet nodig. Als voetballer blijk je het te voelen, wanneer je hem lekker raakt. Dit moet ook bij Floris het geval zijn geweest. Het ledere speeltuig vertrok van zijn voet, even buiten het strafschopgebied. Met een kaarsrechte streep en uiterste precisie vertrok de bal richting de kruising. Pas toen de bal achter de verbouwereerde Vliegdorp doelman tegen het kreunende net aan plofte zag de keeper de bal pas. Gevolgd door een oorverdovend gejuich van blijdschap en ongeloof. Een wereldgoal op de velden aan de Eemweg.

  Verder viel er niks meer te genieten….Een “meningsverschil” tussen de vlagger en de scheidsrechter deed de wedstrijd 22 minuten te vroeg eindigen. Vreselijk jammer. VVZ’49 had graag verder gespeeld om zo te trachten de drie punten bij te schrijven, maar helaas. Hoe nu verder zal de KNVB bepalen.

  VVZ’49:

  Daan van der Vliet, Tim Schilder (’66 Laurens Eernstman) , Yordi Verheijen, Kyliam Boers, Wessel Kraaijeveld, Tristan Schaap, Roan de Beer, Matthijs Smit, Floris de Boer, Cemal Kurt, Guus Parinussa (’62 Shenouda Tadros)

   Foto's van de wedstrijd: klik HIER