Uitslagen zaterdag 02 september
2 september 2017
Geen middagtrainingen op woensdag 13 september
4 september 2017
Toon alles

SO Soest is te sterk voor VVZ’49

De kop van dit verslag doet wellicht pijn voor verstokte VVZ’ers. Maar een vervelende boodschap werkt net als een pleister die je van een genezen wond aftrekt. Meteen het negatieve nieuws melden, dan hebben we dat weer gehad en is er ruimte voor het positieve.

Dat onze buren dit jaar een sterker elftal hebben hadden we vorige week al gezien. VVZ ’49 verloor in eigen huis met 2-5 van de blauwen. Maar ook in die wedstrijd zagen we lichtpuntjes. Na de snelle 0-3 voorsprong herpakten de mannen van Rob Zomer zich prima. Dankzij goals van Saddy en Levi kwamen we zelfs terug in de wedstrijd. In de tweede helft wist SO Soest pas in de slotfase afstand te nemen.

Deze zaterdag werd de bekerderby op de Bosstraat gespeeld. VVZ ’49 startte de wedstrijd behoudend. SO Soest moest daardoor het spel maken, maar de thuisploeg wist sporadisch een bres in de groen-witte muur te vinden. Wanneer er dan een Blauwe Leeuw voor het doel opdook was daar altijd doelman Jelle Bade die een geweldige wedstrijd keepte. Voorin probeerden Joey en Levi te profiteren van de ruimte die achter de SO Soester verdediging lag. Maar helaas ontbrak, ook door de absentie van de geblesseerde Saddy, de scherpte.

Na een half uur spelen kwam Soest op voorsprong. Een foutje achterin werd door spits Tom Karst afgestraft. Toen diezelfde Karst tien minuten later de score verdubbelde was de wedstrijd in feite gespeeld.

De tweede helft was amper begonnen toen het scorebord 4-0 liet zien. In de 48ste en 49ste minuut scoorde de thuisploeg. VVZ ’49 bleef na de grote achterstand gedisciplineerd voetballen, maar kwam deze middag klasse te kort om het SO Soest moeilijk te maken.

Toch zagen we lichtpuntjes. Die moet je altijd zien op het moment dat een team het moeilijk heeft. Keeper Jelle Bade gaf op de Bosstraat een duidelijk visitekaartje af. Bovendien is de sfeer prima, wordt er onderling positief gecoacht en staat het vizier naar voren. Het zal dit seizoen niet allemaal even gemakkelijk gaan. Maar als we er met z’n allen voor blijven knokken, als echte VVZ’ers, dan kunnen wij er een mooi seizoen van maken.

Zaterdag komt vv Woudenberg op bezoek voor de tweede bekerwedstrijd. Uw steun is hierbij van harte welkom.

Opstelling VVZ’49: Jelle Bade; Björn Bosman, Kyliam Boers, Ruben de Goede, Daniël Bada; Steyn Boers (48. U. Ilbay), Renzo Krol, Hidde Reitsma, Sebastiaan Geel (64. Jordy Schimmel); Joey van de Bedem, Levi Parinussa (64. Max Wolfsen)

  1. 1-0 Tom Karst
  2. 2-0 Tom Karst
  3. 3-0 Ali Coban
  4. 4-0 Tom Karst