• Selectie VVZ ’49 bijna compleet voor volgend seizoen!

  Helaas weet vanwege het Corona-virus nog niemand wanneer er weer gevoetbald mag worden, maar zien jullie op alle social media kanalen dat veel clubs weer druk bezig zijn om hun selectie op pijl te brengen. Ondanks dat VVZ voor een andere strategie heeft gekozen, bijna al het nieuws in één keer brengen, is het dus niet zo dat wij stil hebben gezeten. Gisteravond heeft het bestuur zijn maandelijkse vergadering gehad en dus hier de laatste stand van zaken.

  Na de winterstop zijn de gesprekken door de trainers van het 1e en 2e elftal gevoerd, waardoor voor de Lock Down duidelijk was hoe wij ervoor zouden staan. Tevens is er in februari een gesprek geweest met alle jeugdspelers die volgend seizoen naar de senioren moeten. Ondanks dat we altijd blij zijn met intelligente voetballers, komen wij er dit seizoen ook achter dat zoiets ook een nadeel heeft. Deze talentvolle voetballers uit Onder19-1 en het 1e elftal gaan veelal studeren in de stad en zullen dus niet overkomen naar de selectie of stoppen na dit seizoen met selectie voetbal omdat de studie voor gaat.

  Afgelopen weekend zijn de laatste spelers gebeld van de jeugd en zijn er nog enkele gesprekken gevoerd, waarna zo goed als volledig duidelijk is dat de selectie meer dan compleet is. Tevens zijn we zeer gelukkig dat we samen met het jeugdbestuur en de senioren aan het kijken zijn of een grote groep uit Onder 19-2 een nieuw seniorenteam kan worden, maar daar na volgende week dinsdag meer nieuws over.

  Wat ons vooral heel goed doet, is dat de gerenommeerde as van ons elftal is blijven staan; met Saddy, Sebastiaan, Delano en Oscar blijft die volledig in tact en daar is de trainer zeer content mee. “Het ziet er weer goed uit voor volgend seizoen” aldus John van Loen “Ik heb weer een leuk team met een mix van spelers jong en oud, gelukkig zijn er velen gebleven en komt er weer wat vers bloed bij. Iedereen krijgt bij mij een kans, dus ook zeker voor jeugdspelers die uit de VVZ Academy naar de selectie overkomen als Dylan en Stijn komt er voldoende speeltijd. Hopelijk sluiten Moreno, Jarno en Shenouda ook nog aan.”

  Naast de overkomende jeugdspelers zullen de volgende spelers onze selectie komen versterken; Bobbie Nieuwenhuizen komt over van Eemboys, en daarnaast komen Omer Satikboga, Bas Draaier en Uzyeir Ilbay weer terug bij VVZ.

  Helaas zullen er ook een paar jongens onze club verlaten; Rodney van ’t Klooster vanwege verhuizing naar Veenendaal, Stefanos Zymaris vanwege Corona terug naar Griekenland, Luuk Ouderdorp en Stan ter Huurne vanwege studie.

  Voorzitter Aart Bosman is ook tevreden over de invulling voor het nieuwe seizoen “Eigenlijk zou het mooi zijn als wij nog een scorende spits enthousiast kunnen maken, want voorin is het misschien iets te mager, maar wie weet kunnen we onze snelle jeugdspeler Shenouda Tadros nog zover krijgen, want die twijfelt op dit moment nog en horen we eind van deze maand. Wij verwachten dat de selectie aan power misschien iets heeft ingeboet, maar er zullen ook weer verrassingen op staan zoals elk seizoen. Met alles spelers, onze hoofdtrainer John Van Loen en de staf van de gehele selectie gaan we er echt weer een mooi en gezellig voetbaljaar van maken.”
  Verder is de TC nog bezig met de laatste gesprekken met onze trouwe begeleiding Wout & Ton van de 1eselectie, maar dat is door de Corona eventjes iets naar achteren verplaatst en verwachten wij dat die natuurlijk ook volgend seizoen weer aan de Eemweg actief zijn.

  Natuurlijk zijn er in de huidige wereld nog veel onzekerheden, komt vanavond onze MP Rutte weer met een update en daarna zal de KNVB vast en zeker weer met hun maatregelen komen. Laten wij hopen dat de start van het seizoen gewoon op een normale manier kan verlopen, want iedereen mist het voetbal natuurlijk enorm.

  Voor iedereen een goede gezondheid en tot een volgende update ergens eind mei of eerder als er bijzonderheden zijn.

  Groeten namens het bestuur