• Seizoen als een nachtkaars uit. Verlies bij VOP doet nacompetitiedroom verdwijnen

  26 mei 2024 Robert Jan Boers
 • Het resultaat van de  wedstrijd tegen VOP zou beslissend zijn voor wie de periode van kampioen Patria over mocht nemen. VOP moest winnen, wij hadden aan een gelijk spel genoeg.

  Om een lang verhaal ditmaal maar eens kort te houden……VVZ’49 trok aan het kortste eind.

  VOP kwam al vroeg in de wedstrijd op een door hun gewenste voorsprong. Het uitkappen was (te) simpel en het schot uiterst precies langs de paal. VVZ’49 had toen al een eerste kans gehad, maar deze werd niet benut. VOP kon wat meer achterover leunen en VVZ’49 wist maar moeilijk een gaatje in de Amersfoortse muur te vinden. Er waren kansjes voor Roan en Hamse, maar meer dan kansjes werd het niet. In de 30e minuut moest VOP de gelederen flink omzetten. Een knijtterharde sliding met gestrekt been naar voren deed Danny door de lucht vliegen. De uitstekend leidende scheidsrechter kon niets anders doen als de rode kaart voorschotelen. Danny strompelde de eerste helft nog wel uit, kreeg zelfs nog een kop mogelijkheid, maar zijn seizoen kreeg een eerder einde dan gewenst.

  De tweede helft was het beeld veelal eenrichtingsverkeer richting de goal van VOP. Roan kreeg een kans, net als Thijmen in de rebound. Deze kansen gingen er niet in. Het enige kansje van VOP ging er in de 52e minuut wel in. Identiek aan de eerste goal kon er weer te gemakkelijk een mannetje worden uitgekapt en op de goal geschoten worden. VVZ’49 moest nu meer risico’s gaan nemen om nog twee doelpunten te maken. Een kopbal van Floris Knigge ging over, en even later ook eentje naast de goal. Een schot van Rick ging over en later schoot Rick ook nog eens op de lat. 14 minuten voor tijd kon de keeper een schot niet klem krijgen, maar Roan was net te laat voor  de rebound. Niek kreeg twee minuten later net zo’n mogelijkheid, en hij was wel op tijd. Hij schoot van dichtbij hoog in het dak van de goal. Met nog 12 minuten op de klok voelde VOP zich steeds meer geroepen om met al zijn gelederen de verdediging  te helpen. Daar waar VVZ’49 op het laatst nog maar met 1 verdediger ging voetballen, trok VOP al zijn manschappen terug en liet alleen de hinkende Hok a Hin voorin lopen. Het was ruim een kwartier lang alleen maar pompen en proberen en dit leek zowaar zijn vruchten af te werpen. Plotseling was daar de dekselse Rick, die oog in oog stond met de doelman. Alles wat VVZ was sprong op en keek vol spanning, maar helaas werd het schot van de 17 jarige gekeerd door een 44 jarige doelman.

  Toen de beste man van het veld enkele tellen later affloot, werd de doelman van VOP bejubeld, en stortte de VVZ spelers ter aarde. Het seizoen zit er op. De nacompetitie gaat aan onze neus voorbij.

  Wij wensen VOP, t ’Vliegdorp en HDS veel succes in de nacompetitie en gaan volgend seizoen weer vol goede moed opnieuw aan de slag.

  VVZ’49

  Tiego Tjeerdsma, Danny Meerding (45 Niek Steman) , Kyliam Boers (’45 Matthijs Smit), Wessel kraaijeveld, Dylan Nava Marquez, Roan de Beer, Tristan Schaap (’80 Bram Hanraads) , Hamse Khadar (’45 Floris Knigge) , Thijmen Volmer, Rick Burgman.

   

  Foto's van Silvia, klik HIER