• Bovenstaande kop had zo maar een twintig tal jaren geleden in één van de vele krantenartikelen van een VVZ wedstrijd kunnen staan. Vandaag een déjà vu

  “We zitten en een flow en het is zaak om deze vast te houden”. Eén van de vele statements die in de wedstrijdbespreking naar voren kwamen.  Bij de wedstrijdbesprekingen van Alemdar Kurt is altijd veel ruimte voor inbreng van de spelers. Dit wordt min of meer ook een beetje verwacht van de spelers en het is dan ook mooi om te zien dat de groep ook hierin steeds mondiger wordt. Vanaf het begin van het seizoen is het motto dan ook: “Een Team, één Taak”. Het zou vandaag wederom een overwinning voor het collectief worden.

  Voor Ons Plezier

  De tegenstander van vandaag, VOP zit in een soortgelijke flow. De blauw-witten uit Amersfoort scoorden uit de eerste 4 wedstrijden maar één schamel puntje en bungelde daarom toen ook onderaan de ranglijst. Daarna volgde een goede serie van 3 gewonnen wedstrijden waardoor zij gelijk met VVZ’49 op 10 punten kwamen. In deze gekke competitie, waar iedereen van elkaar kan winnen, zou vandaag een winstpartij voor één van beide teams zeer waarschijnlijk een paar plekjes winst op de ranglijst betekenen. Verlies zou je zomaar doen kunnen afdalen naar omlaag. Uit de berichtgevingen van de voorgaande wedstrijd van VOP (4-1 winst op SVP) bleek dat het gevaar van deze ploeg lag bij de snelle omschakelingen als de ploeg in balbezit zou komen. Linie’s overslaan en snel de voorwaartsen bereiken is het motto. De “man in vorm” zou oud VVZ-er Jordy Schimmel moeten zijn.

  Ziekenboeg vergt wederom noodgreep…

  Door het gemis van Yordi Verheijen (gekneusde rib) en Kyliam Boers (rug, wel op de bank) werd wederom Floris de Boer centraal in de verdediging gezet. Deze noodgreep is ooit “uit nood” geboren, maar Floris vult deze positie in alsof hij hier al jaren speelt. Verder konden wij geen beroep doen op Rick Alvarez (hamstring) ,Matthijs Smit (knie) en Thijs Hanraads. Bas Draaijer en Shenouda Tadros mochten na hun minuten bij het 2e aansluiten.

  Wedstrijd met weinig kansen…

  Het zou een wedstrijd worden met niet al te veel kansen. Van VOP werd verwacht dat zij tegen de eigen zestien aan zouden voetballen, maar dat viel alleszins mee. Wel wisten zij er een paar keer gevaarlijk uit te komen door direct vanuit de verdediging hun rechtsbuiten te zoeken. De wedstrijd was 10 minuten onderweg toen beide keepers pas één “oprapertje” te verwerken hadden gehad. Pas na 19 minuten veerde het VVZ publiek pas echt op. Danny Meerding (één van de uitblinkers) haalde prima de achterlijn en gaf een puike voorzet richting de tweede paal. Net voorbij de tweede paal kon Roan de Beer de bal op zijn maatje 46 nemen, maar zijn inzet verdween net naast de goal. Een minuut later verdween een inzet van VOP na een goede vrije trap nipt over de goal. Het was het enige wapenfeit van de Amersfoorters wat zij wisten te produceren in een 5-tal minuten overwicht. Na ruim een half uur spelen noteerde VVZ-49 een tweetal zeer goede kansen om de score te openen.  Een verwoestend schot van Tristan Schaap werd knap met de voeten gered door de VOP doelman en deze brave borst wist zijn cijfer voor deze wedstrijd enkele secondes later nog wat op te krikken door een schitterend indraaiend schot van Guus Parinussa op de vuisten te nemen. Op slag van rust liet Dylan Nava Marquez nog even het belang van vandaag zien door zijn verdediging te hulp te schieten. Een VOP speler mocht opdraven tot binnen het domein van de doelman, maar had niet meer op onze Dylan gerekend. Met een perfecte sliding declasseerde hij het gevaar. VVZ’49 had meer balbezit en de grotere kansen. VOP had ook mogelijkheden maar deze werden op wilskracht door VVZ onschadelijk gemaakt.

  Bliksemstart in de 2e helft…

  VVZ’49 wilde het spelbeeld van de eerste helft voortzetten, maar ook zelf dreigender worden en dus ook meer en grotere kansen afdwingen. Dit was niet tegen dovemans oren gezegd. De tweede helft was nog maar enkele minuten oud toen VVZ’49 een aanval over meerdere schijven op de mat legde. De bal kwam op een gegeven moment bij Tristan Schaap uit. Dat de derde generatie Schaap een goed schot heeft wisten wij al uit de eerste helft. Op het schot wat hij in de 48e minuut los liet had de uitstekende doelman geen antwoord. Met een heerlijke “zwabber” omzeilde de bal de grabbelende handen van de doelman. VVZ’49 controleerde de tweede helft en noteerde bijna de 2-0. Een werkelijk schitterende bal van Floris de Boer op de diepgaande Guus Parinussa werd misschien wel iets te gehaast geschoten door Guus. De inzet verdween over de goal. Weer wat later vertrok de steeds beter spelende Floris Knigge over de rechter kant. Zijn voorzet op Shenouda Tadros was goed, de inzet van Shenouda ietwat ongelukkig, waardoor de bal voorlangs ging. Een schot van Shenouda werd door de keeper tegengehouden en Floris Knigge werd nog in kansrijke positie terug gevlagd. Maar het was echt niet éénrichtingsverkeer wat de klok sloeg. Het was logisch dat VOP wat meer risico ging nemen, maar echt uitgespeelde kansen kregen zij niet. Verdedigend stond VVZ als een huis. Beide back’s (Wessel Kraaijeveld en Danny Meerding) schurkte tegen het predicaat “Man of the Match” aan met hun zeer goede spel en ook centraal werd er amper wat weggegeven. Alleen in minuut 77 kwam VVZ met de schrik vrij. Bij een diepe bal leek de verdediging van VVZ het nakijken te krijgen toen een VOP aanvaller diep gestuurd werd. Daan van der Vliet twijfelde met uitkomen, waarop de aanvaller besloot de bal over Daan heen te schieten. Met de vingertoppen wist Daan dit slippertje onschadelijk te maken. Shenouda leek nog een kans te krijgen maar het vijfje werd achter hem geplaatst. Het bleek één van de laatste wapenfeiten van deze wedstrijd te zijn. De uitstekend fluitende scheidsrechter Edwin van Klink uit Nieuw Vennep floot voor het laatst wat lucht door zijn scheidsrechterfluitje en mocht (net als de leidsman van vorige week) de complimenten in ontvangst nemen.

  Drie scorende generaties Schaap.

  Met het eerste doelpunt van Tristan Schaap is hij de derde generatie Schaap die op de topscorers lijst van VVZ’49 komt. Opa Ton Schaap scoorde er in het zwart-wit tijdperk al lustig op los en vader Gijs Schaap deed dat ( in het kleur) dunnetjes over. Of Tristan de aantallen van zijn opa of vader kan evenaren lijkt (door zijn positie in het veld) zeer onwaarschijnlijk. Met de eerste van Tristan was vader in ieder geval al apetrots en opa Ton zal ook vanaf een wolk met een trots gevoel het doelpunt aanschouwd hebben.

  Trainerpraat….

  Na afloop was trainer Alemdar Kurt een waanzinnig trots mens. “Wij hebben laten zien dat wij voor niemand bang hoeven te zijn. Wij KUNNEN van iedereen winnen” sprak hij stoer zijn mannen toe. Alemdar sprak over een verdiende overwinning, iets waar zijn collega trainer Wouter Zewuster het niet mee eens was. “Het was een echte 0-0 wedstrijd. Het doelpunt had aan beide kanten kunnen vallen”. En zo zoekt elke trainer een verklaring voor het behaalde resultaat.

  Volgende week speelt VVZ’49 uit tegen sv Achterveld.

  Aftrap is om 14.30 uur

  Opstelling VVZ’49

  Daan van der Vliet, Danny Meerding, Cemal Kurt, Floris de Boer, Wessel Kraaijeveld, Dylan Nava Marquez, Roan de Beer, Tristan Schaap, Floris Knigge (’89 Tim Schilder) , Chris Rademaker (‘55 Shenouda Tadros) , Guus Parinussa (’78 Chris van Dijk) .

  Foto's van Silvia Schimmel, klik HIER

   

  Foto's van Petra Alvarez, klik HIER