• In de wedstrijd tegen DOSC heeft Saddy de Koning zijn 200e competitiedoelpunt uit zijn carrière gemaakt. Een zeer respectabel aantal waar niet veel spitsen aan zullen komen. De doelpunten gescoord in de beker (23 keer) en in de na-competitie (7 keer) zijn dus niet mee geteld.

    VoetbalNederland.nl, de organisatie die deze gegevens in samenwerking met de wedstrijdsecretarissen en clubrapporteurs bij houdt en naar buiten brengt, wist te melden dat het eerste officiële competitiedoelpunt van Saddy de boeken inging op zaterdag 20 september 2003 in een wedstrijd tegen Zuidvogels. Ter vergelijking: De jongste VVZ speler die tegen DOSC op het wedstrijdformulier stond (Dylan Nava Marquez) was toen 253 dagen oud. Saddy zelf was toen 19 jaar oud.

    De 35 jarige spits (bezig met zijn laatste seizoen) heeft bijna zijn hele voetballoopbaan bij VVZ’49 gevoetbald. In het seizoen 2011/2012 ging hij zijn geluk beproeven bij Sparta Nijkerk. Bij de toenmalige Hoofdklasser wist hij het echter niet waar te maken en kwam hij tot 1 doelpunt. Na weer een jaar VVZ’49 (toen 1e klasse) besloot hij om een stapje terug te doen en bij SEC (4e klasse) te gaan voetballen. In twee seizoenen kwam hij tot het respectabele aantal van 57 competitiedoelpunten.

    Toch besloot Saddy in 2015, dat zijn carrière bij VVZ’49 afgesloten moest worden. Deze afscheidstournee duurt nu alweer vijf seizoenen, maar zoals eerder aangekondigd, is dit echt zijn laatste seizoen. Op zaterdag 25 januari werd er dus een kroon op het hoofd van de Koning gezet middels zijn 200e competitiedoelpunt. Een diepe buiging voor Saddy de Koning.

     

    Klik HIER om de Carriere van Saddy van jaar tot jaar te bekijken en tegen welke clubs Saddy zijn doelpunten heeft gemaakt.