• Saban Aksit (geknield, 2e van rechts) blijft ook volgend seizoen trainer bij VVZ'49 van zijn huidige elftal O16-1 waarmee ze dit seizoen goed gepresteerd hebben op divisie niveau.

    Aan de Eemweg in Soest zijn ze enorm trots dat top trainer Saban Aksit ook volgend seizoen door blijft gaan met de ontwikkeling van het huidige talentvolle O16-1 van VVZ’49.

    Sinds begin dit seizoen heeft Saban het stokje over genomen van inmiddels hoofdtrainer Alemdar Kurt en heeft met de groep zelfs mooie stap kunnen maken naar het prachtige Divisie niveau. “Saban heeft het huidige seizoen al geweldig goed met deze talentvolle groep gewerkt en hun weer een stap verder gebracht in hun voetbalintwikkeling.” Verteld Jan vd Meij die vanuit bestuur verantwoordelijk is voor jeugdzaken bij VVZ. “Samen met Ernst Steman, Peter vd Munt en Stefan Jasperse vormen zij een perfecte staf voor deze groep. Ze hebben veel plezier en jutten elkaar op naar steeds hoger niveau. Zelfs in de Divisie hebben ze meegedaan om bovenste plaatsen, dus niks dan lof voor allen!”

    De 54 jarige Soester Aksit heeft het enorm naar zijn zin bij VVZ; “Het is nog steeds heerlijk om na al die jaren weer heerlijk dichtbij te trainen met een groep die enorm leergierig is en met veel plezier wekelijks 3 keer in de week aan het knallen is.” Aldus Saban Aksit. “Het proces om de spelers klaar te stomen voor de selectie en hun technisch/tactisch verder te helpen, is prachtig om te mogen doen en de mannen maken mooie stappen, daar mogen ze zelf ook trots op zijn.”

    VVZ is momenteel druk bezig om binnen de gehele jeugd alle zaken verder volledig op orde te hebben en er is weer veel reuring aan de Eemweg. “Binnenkort maken wij bekend dat een nog zeer gerenommeerde trainer is binnen gehaald, hij gaat VVZ een jaar lang helpen om volledige proces binnen de jeugd nog beter vorm te geven. Saban heeft aan gegeven ook daar ondersteuning te willen geven op bijvoorbeeld tactisch gebied en op die manier er voor te zorgen dat er een perfecte organisatie staat voor zowel de prestatieve als recreatieve jeugdspelers.” Verteld Jan vd Meij met grote glimlach op zijn gezicht.

    Afgelopen weekend heeft de O16-1 hun seizoen onder de rook van Groningen afgesloten.(zie foto) VVZ is de staf en de sponsors dankbaar voor het mogelijk maken van een prachtig weekend voor deze groep!