• Rutger de Vos sponsort VVZ ’49 met Anders Invest

  2 apr 2024 Gijs Schaap
 • Bij VVZ draait het niet alleen om wat er op het veld gebeurt, maar ook om de steun van mensen zoals Rutger de Vos, een enthousiast voetballer bij de 45-plussers van onze club én een van de oprichters van Anders Invest.

  Met een achtergrond in bedrijfskunde en ervaring bij gerenommeerde bedrijven zoals Capgemini en de Ubbink Groep, heeft Rutger een schat aan kennis en expertise opgedaan in projectmanagement, strategieontwikkeling en investeringen. In 2014 was hij mede oprichter van Anders Invest, een bedrijf dat investeert op de lange termijn in Nederlandse bedrijven, met een focus op sectoren zoals industrie, food & agri, huurwoningen en zorgvastgoed.

  Etische waarde en duurzame groei
  Rutger vertelt over Anders Invest: ,,Wat onze investeringsmaatschappij onderscheidt, is niet alleen onze langetermijnvisie, maar ook onze aandacht voor ethische waarden en volhoudbare groei. Wij werken samen met een team van ervaren ondernemers en managers om investeringen te doen die niet alleen financiële winst opleveren, maar ook balans zoeken met het welzijn van medewerkers, de gemeenschap en het milieu.”

  ,,We investeren op de lange termijn in Nederlandse bedrijven, vooral in de industrie, food& agri sector, en vastgoed, met een focus op huurwoningen en zorgsector. In ons industriefonds vinden kleine en middelgrote bedrijven vooral uit de maakindustrie een plek. Het Food & Agri fonds omvat bedrijven die actief zijn in de hele voedselketen, alles wat tussen de boer/kweker en de supermarkt inzit. In onze vastgoedfondsen hebben we zowel huurwoningen als zorgwoningen, met speciale aandacht voor sociale samenhang. We investeren met ons eigen geld en met geld dat aan ons is toevertrouwd door anderen.”

  Impact op toekomstige generaties
  ,,Een van de belangrijkste aspecten van onze aanpak is dat we echt kunnen investeren voor een lange periode, we hebben daarin geen tijdsbeperkingen . In principe zijn we niet gericht op het verkopen van een bedrijf, maar op enig moment kan het zijn dat er betere eigenaren zijn en we wel tot verkoop over zullen gaan. Onze investeringen omvatten industrie, vastgoed, zorg, food & agri, waarbij we zijn begonnen vanuit de industrie. We begonnen met investeren in productiebedrijven en zijn van daaruit gegroeid. Onze investeerders strekken zich uit tot het vastgoed, waar we zijn begonnen met huurwoningen en vervolgens zijn uitgebreid naar zorgappartementen.”

  Ook in deze regio
  We hebben vier fondsen met meer dan 700 investeerders, waarbij de minimale inleg vanwege de AFM 100.000 euro is. We investeren ook in deze regio, bijvoorbeeld het bedrijf Vanmac in Amersfoort dat grote / professionele grasmaaiers produceert. Dit bedrijf heeft grasmaaiers geleverd aanbijvoorbeeld de Amsterdam ArenA en grote sportevenementen zoals het WK in Qatar. Wat betreft rendementen: de afgelopen 7 jaar hebben we een rendement behaald van ongeveer 17% per jaar in de industrie, rendementen in de andere fondsen liggen wat lager, afhankelijk van het risico. Ons industriefonds omvat momenteel 34 bedrijven, waardoor we een goede spreiding kunnen waarborgen. We zoeken altijd naar diversificatie in onze investeringen.”

  Rutger’s betrokkenheid bij VVZ gaat verder dan alleen sponsoring. ,,Ik voetbal zelf met veel plezier bij de 45-plussers en ons zoontje speelt in de allerjongste jeugd bij de Champions League. Ik vind het belangrijk dat VVZ ’49 investeert faciliteiten, materiaal en trainingen voor de jeugd. Dat gaat goed samen met de filosofie van Anders Invest: investeren in een duurzame toekomst.”

  Meer informatie: andersinvest.nl/nl