• Robbin Louz is hoofdsponsor van de Pannakooi, die geweldige voetbalkooi bij de kleedkamers. ‘Hoofdsponsor van de Pannakooi, genaamd Futury’. Het is een titel waar Robbin trots op is. De eigenaar van Louz Belastingadvies voelt zich op en top VVZ’er. De club waar hij vrienden maakte voor het leven. We zetten deze sponsor graag in spotlights met zijn verhaal.

    ,,Het begon allemaal op de Frans Halslaan. Mijn ouders kwamen in 1964 vanuit Suriname naar Soest om hier te studeren en te werken. Ik groeide op met twee oudere zussen en op negenjarige leeftijd kreeg het voetbal een belangrijke plaats in mijn leven. Via een buurman kwam ik bij VVZ terecht, een keuze die mijn leven veranderde.

    Toewijding en discipline, weer of geen weer, ik stond elke woensdag op het trainingsveld. Mijn huis aan de Frans Halslaan was op een bescheiden afstand van de club, en ik voelde me er thuis. Ik begon mijn voetbalavontuur en speelde tot mijn negentiende actief voetbal. Met de A1 werden we in 1988 kampioen met mannen als Hans Visscher, Peter Stilma, David Bade, Niels van der Giessen en trainer Gerrit Floor. Dat seizoen was een hoogtepunt dat ik nooit zal vergeten.

    Blessure
    Na mijn jeugdperiode maakte ik de overstap naar de seniorenselectie, maar ik werd helaas geplaagd door blessures. Ik herinner me dat ik mezelf de belofte had gedaan dat als ik binnen 3 maanden nog een blessure zou oplopen, ik zou stoppen. Als snelle rechtsbuiten of spits was ik vaak het doelwit van harde tackles, en na weer een aantal weken met krukken te hebben gelopen, nam ik de moeilijke beslissing om te stoppen met actief voetballen. Ik stortte me op atletiek bij Altis in Amersfoort, waar ik sprintte op de 100 en 200 meter. Mijn record op de 100 meter was 11.3, snel genoeg om me te kwalificeren voor het NK-jeugd, ik was echter een paar maanden te oud om deel te mogen nemen. Achteraf gezien had ik misschien eerder moeten stoppen met voetbal.

    Leider
    Hoewel ik gestopt was met spelen, bleef ik betrokken bij VVZ. Na mijn afscheid bleef ik een aantal jaren weg om los te komen van het voetbal, maar ik kon het spelletje simpelweg niet missen. Uiteindelijk vroegen jongens zoals Roy Huisman, Paul-Jochem Vegter, Dik Lam en Mark Akkerman mij als leider voor een vriendenelftal. Ik heb die rol ongeveer acht jaar - samen met Niels van der Giessen en later Hans Visscher – vervuld, we beleefden geweldige tijden met ons vierde elftal.

    Een van de hoogtepunten was toen het tweede elftal van VVZ, dat uitkwam in de hoofdklasse, tegen ons wilde spelen op een dinsdagavond. We namen een voorsprong en uiteindelijk werd het laat in de wedstrijd 1-1. Wij waren natuurlijk de morele winnaar tegen dat team waar Jan van der Meij sr. en Yp Huisman de leiders waren. We werden zelfs een keer kampioen maar na verloop van tijd werden spelers naar de selectie gehaald en viel ons elftal langzaam uit elkaar.

    Banden
    VVZ heeft me veel vriendschappen opgeleverd die tot op de dag van vandaag voortduren. Dat is de kracht van een voetbalclub, het verbindt mensen. Het is een plek waar je nieuwe mensen ontmoet en samenwerkt om gemeenschappelijke doelen te bereiken. Die banden blijven bestaan.

    Ik heb altijd affiniteit gehad met cijfers en begon mijn carrière bij Price Waterhouse als belastingadviseur. Na een aantal jaren als fiscalist te hebben gewerkt bij een advocatenkantoor, besloot ik voor mezelf te beginnen. Ik dacht: "Wat ik voor een baas kan doen, kan ik ook zelf." Ik schreef mij in 1999 in bij de Kamer van Koophandel en binnen een week had ik mijn eerste opdracht als interimmanager. Zo werd ik zelfstandig ondernemer, en dat ben ik nu al bijna een kwart eeuw. Mijn werk bestaat voornamelijk uit financieel interimmanagement en het verzorgen van jaarrekeningen en belastingaangiften.

    VVZ '49 is van onschatbare waarde voor mij, niet alleen vanwege de vriendschappen die ik heb opgebouwd, maar ook omdat ik er fantastische klanten aan over heb gehouden. Een voetbalclub is een plek waar je je netwerk kunt uitbreiden en nieuwe zakelijke relaties kunt opbouwen. Zo ben ik ongeveer vijftien jaar geleden begonnen met het sponsoren van een wedstrijdbal. Het was mijn eerste stap in het sponsoren bij VVZ, en ik wilde graag iets voor de jeugd betekenen. Ik wist alleen nog niet precies hoe en wat.

    Futury
    Toen kreeg ik een uitnodiging voor een veilingdiner bij de Eetvilla, waar ik aan tafel zat met vader en zoon Van der Meij en Frans Davelaar. Het was een geweldige avond, waar onder meer geboden werd op gesigneerde shirts van Ajax. Ik besloot die avond dat ik hoofdsponsor wilde worden van de Pannakooi, waarbij ik zelf de naam mocht bepalen. Ik kreeg daarbij ook nog een reclamebord. Het was een groot succes, en ik koos voor de naam ‘Futury’. Die naam heeft een betekenis; ‘Futu’ betekent voet in het Surinaams, de R staat voor Robbin en de Y is van Yannick, mijn zoon. De naam ‘Futury’ verwijst ook naar de toekomst van VVZ, de jeugd die zo belangrijk is voor de club.

    VVZ '49 is een club die verbindt, waar vriendschappen ontstaan en waar we elkaar helpen groeien. Ik ben dankbaar dat ik deel uitmaak van deze geweldige vereniging.”

     

    VVZ’49 A-1 in 1987