• Al weken is het spel voldoende tot goed. Maar ook al weken lopen wij tegen puntverlies aan omdat wij onszelf niet belonen. Tegen Achterveld verzuimen wij om het overwicht en de daarbij behorende kansen om te zetten in een overwinning en ook vorige week tegen SVM vergaten wij om het derde doelpunt te maken op een stand van 0-2.

Het zou vandaag een herhaling van zetten worden……

15 jarige debutant…

Vooraf noteerde wij een opvallende naam bij de selectie. Rick Burgman speelt normaliter bij de JO16-1, had enkele weken geleden al eens zijn talenten laten zien bij het 2e en mocht nu aansluiten bij het 1e. Speeltijd voor hem zou betekenen dat hij met 15 jaar en 258 dagen nipt 5 dagen ouder is dan Cemal Kurt een half seizoen geleden was bij zijn debuut. Ondertussen is Cemal niet meer weg te denken uit de VVZ selectie.

De wedstrijd zelf liet zien dat hard werken niet altijd loont. Karrevrachten aan kansen en mogelijkheden kreeg VVZ’49, maar scoren wilde maar niet lukken.

Opsomming van kansen...

In de 3e minuut besloot Floris de Boer om eerst naar zijn goede been te kappen, in plaats van met links te schieten. Een kleine tien minuten later een mislukte cornervariant, maar de tweede inzet leek voor het inkoppen voor Cemal kurt. Hij miste en ook bij de 2e paal werd er gemist. Een minuut later spatte een schot van Levi op de vuisten van de keeper uiteen. Pas na een klein half uur spelen moest Daan van der Vliet voor het eerst handelend optreden. Een schotje werd van richting veranderd, maar kon nog met de benen worden gekeerd. Een volgende corner van VVZ’49 kon wederom door Cemal gekopt worden, maar hij kopte naar de grond, zodat de vaart er niet inkwam. De inzet kon worden gekeerd. Een volley van Levi, na een goede voorzet van Floris de Boer, miste de juiste richting en vlak voor rust wederom een kans voor Levi. Een matige uittrap van de keeper kwam plots voor de voeten van Levi, terwijl de keeper ver voor zijn goal stond. Het schot verdween te ver over de goal.

Zoveel kansen en mogelijkheden, maar wederom zonder beloning de kleedkamer in. Toch bleven wij geloof houden in een goede afloop. Er werd amper iets weggegeven en voldoende gecreëerd. De tweede helft moest het dan maar gebeuren.

De tweede helft was enkele minuten oud toen Floris de Boer mocht aanleggen voor een vrije trap. De inzet leek in de uiterste hoek te draaien, maar werd met moeite door de keeper tot corner verwerkt. Even later een goede bal op Levi. De aanname was geweldig en de steekpass op Shenouda Tadros nog beter. Shenouda duelleerde tussen twee man in en won dit op snelheid, maar net op het laatste stukje kwam hij niet uit met zijn passen, zodat de keeper het gevaar kon temperen. Amper een minuut later kreeg Shenouda weer een schotkans, maar deze inzet miste kracht, maar vooral ook richting. Shenouda bleek een plaag voor HVC. Wederom was zijn snelheid HVC te machtig. Minas Loekman hanteerde lichtjes de noodrem en kwam goed weg toen de scheidsrechter hem niet zijn tweede gele kaart voorschotelde. Enkele minuten later moest ook Danny Meerding op het matje komen. Ook in dit geval bleef het bij woorden. Floris kopte een goede voorzet van Shenouda voorlangs en een volgende corner van VVZ’49 leverde dit keer niks op.

Ook in de tweede helft had Daan nog maar amper wat te doen gehad, behoudens enkele verdwaalde voorzetten te onderscheppen. Tot in de 67e minuut. Een voorzet vanaf de zijkant werd in de “zestien” binnen gebracht. Yordi Verheijen wilde deze bal blokken, maar kreeg de bal op zijn arm, welke achter hem aankwam. De bal ging op de stip. Zelf de nodige kansen missen en HVC krijgt de grootste kans gemakkelijk in de schoot geworpen. Het bleek een koud kunstje voor HVC middenvelder Wessel Schmidt, 0-1.

Alemdar Kurt bracht gelijk vers bloed binnen de lijnen. Roan de Beer en de moegestreden Shenouda werden vervangen door Guus Parinussa en Floris Knigge. Na een moment van onoplettendheid kreeg HVC nog een mogelijkheid, maar Good Old Henk Baum wist niet doeltreffend af te drukken.

VVZ’49 ging met nog meer pressie en druk naar voren spelen. Matthijs Smit kwam in de plaats voor Tristan en even later kwamen ook nog Tim Schilder en debutant Rick Burgman binnen de lijnen. Met nog een kleine tien minuten op de klok (en de nodige minuten extra tijd) bleef het geloof bij VVZ’49. En niet onterecht, gezien het aantal kansen wat wij nog creeerden. Eerst een schot van Guus Parinussa dat over ging. Een minuut later dezelfde Guus met een schot voorlangs.Drie minuten later werd Floris Knigge schuin voor de goal vrijgespeeld, maar in plaats van Rick Burgman aan te spelen besloot hij zelf te schieten. De keeper keerde dit schot met de benen. In de 88e minuut weer een schot van Floris Knigge, ditmaal uit het hoekje getikt door de keeper.

Een Antony-tje….

HVC stond op wankelen en pakte alles aan om tijd te rekken. Een blessure geval buiten de lijnen, rolde alla Antony weer binnen de lijnen. De scheidsrechter negeerde hem in 1e instantie en toen hij tierend opstond werd hij getrakteerd op een gele kaart. Ondertussen stond Daan al als veredelde laatste man te voetballen en stierde met corners al mee naar voren. Levi schoot wederom op de knuisten van de keeper en toen een volgende aanval werd weggewerkt en bij HVC-er Wessel Schmidt terecht kwam, bedacht hij zich geen moment, schoot vanaf 50 meter richting de goal, waarop de bal over Daan heen met veel fortuin in de kruising vloog, 0-2. De klok stond al enkele minuten op de 90, maar de scheidsrechter gaf aan dat er nog 6 minuten te voetballen waren. Debutant Rick Burgman maakte in de weinige minuten die hij meedeed een prima  en dreigende indruk, maar maakte ook gelijk kennis met de wetten van het senioren voetbal. Een goede solo van hem werd op een smerige manier tot stoppen gebracht door de net ingevallen HVC-er Ture de Weijer. Zijn invalbeurt beperkte zich tot een enkele balberoering EN het incasseren van een rode prent. De vrije trap voor VVZ’49 werd prima genomen, in eerste instantie gekeerd, maar in tweede instantie door Cemal Kurt in het dak van de goal geschoten, 1-2. Nog twee minuten restte ons, maar in die twee minuten was onze reserve keeper Tiego alleen maar bezig om telkens een verse bal het veld in te brengen de weggeschoten ballen ver van het trainingsveld af te halen.

Wonden likken….

Ongelofelijk dat er van al deze kansen maar ééntje tegen de touwen viel. HVC heeft een erg lepe en mannelijke ploeg en kan in balbezit elkaar erg makkelijk vinden. Maar VVZ’49 gaf vandaag erg weinig tot nagenoeg niks weg. En toch verliezen we deze wedstrijd. En waar de laatste weken de uitslagen van de andere wedstrijden redelijk gunstig uitvielen, was het nu het tegendeel.

VVZ’49 is een plekje gezakt en staat op 34 punten. Daaronder staan drie ploegen met 33 punten en twee ploegen met 32 punten. Van deze 5 ploegen moet VVZ er twee onder zich zien te houden. Volgende week de laatste speelronde. VVZ’49 speelt uit in Leersum tegen HDS. HDS is één van die 5 ploegen met 33 punten.