• Het moesten een drietal finales worden, maar de eerste ging helaas al verloren. Vlug en Vaardig uit Amsterdam was de eerste opponent en streed als nummer twee uit de 4e klasse E voor een plaats in de 3e klasse.

  Een complex welke wij niet gewoon zijn. In onze derde klasse komen wij geregeld op mooie complexen met een goede kunstgrasmat. Een enkele keer een iets mindere grasmat, maar waar wij vandaag terecht kwamen had een ieder van ons zelden nog maar meegemaakt. “Wij moesten het er mee doen”.

  Een tweetal kleedkamertjes kregen wij toegewezen. Bij binnenkomst waande wij ons in een aflevering van All Stars. Een muffe putlucht kwam ons tegemoet en de omkleedhokken waren minder luxe dan menig stal van een Soester koehouder. “Wij moesten het er mee doen”.

  Het veld was er één van gewoon gras. De vermoedens en verhalen beloofde weinig goeds, maar achteraf viel dat reuze mee. De omheining was een rood/wit lint “omdat de KNVB dat wil”. Wij moesten het er mee doen.

  Het aanzien van het arbitrale trio was ook even slikken. Waar wij het gehele seizoen toch best wel redelijk jonge, fitte en kwalitatief goede scheidsrechters troffen, waren ons nu drie officials toegewezen die in hun nadagen van hun carrière “beloond” werden met deze wedstrijd. “Wij moesten het er mee doen”.

  De week vooraf kende alleen maar positieve geluiden. De trainingen waren scherp en vol met energie. Het vertrouwen was groot.

  En dan de wedstrijd. Vooraf hoop je dat juist de gevestigde garde het team op sleeptouw nemen en de kar gaan trekken. Dit bleek vandaag helaas dus niet het geval. Sterker nog, de mannen waarvan je het verwacht, gaven vandaag niet thuis. Oscar was na drie minuten zeer ongelukkig en beoordeelde een hoge bal volkomen verkeerd.(1-0) . Toch kreeg VVZ’49 daarna een aantal kansen op de gelijkmaker, maar OF de pass kwam te laat, OF de keuze was niet goed. Vlug en Vaardig was op dat moment de onderliggende partij, maar koesterde nog wel de voorsprong. Tot ruim een half uur vanaf de aftrap. Floris was over links weg, gaf hard voor en Saddy prikte de 1-1 achter de keeper. Voor Saddy betekende dat zijn 180e doelpunt in 17 seizoenen. Op de ranglijst aller tijden staat hij daarmee stevig op de 2e plaats. Gijs Schaap staat met 233 doelpunten ver daarboven.

  VVZ’49 wilde meer en had daar ook grote mogelijkheden voor. Eerst schoot Roan in het zijnet en later schoot Shenouda over. In de laatste tellen van de eerste helft had het spelbeeld weer geheel anders kunnen zijn. Stef werd op de rand van de 16 vastgehouden terwijl zijn opponent het strafschopgebied in liep. Stef hield daardoor ook zijn opponent vast waarop deze zich geheel vrijwillig liet vallen . Een zeer makkelijk gegeven strafschop kende gerechtigheid, want de nemer parkeerde hem op de paal. Met de ruststand van 1-1 gingen wij naar de limonade (??)

  De tweede helft zou een ander spelbeeld geven. Shenouda kon niet verder na een tik op zijn enkel en werd vervangen door Floris Knigge. Het eerste gevaar kwam van V & V maar nog niet tussen de palen. Dat was een schot na 15 minuten spelen wel. Op de rechter kant werd er balverlies geleden en daar waar iedereen een voorzet verwachtte, liet Oscar zich verrassen door een schot in de korte hoek. Wederom op achterstand. V & V was in de rust echter beter geïnstrueerd en had het spel van VVZ’49 beter onder controle. VVZ’49 moest naargelang de minuten wegtikte steeds meer risico nemen, waardoor V & V ook steeds grotere kansen kreeg. Tim Schilder schoot nog hard op de voeten van de keeper en Floris Knigge schoot nog over. Vlug en Vaardig schoot ook over, maar vanaf 4 meter van de doellijn. VVZ moest zelfs de laatste 10 minuten met 10 man verder. De uitstekend spelende Stef Herder dacht in een 1 tegen 1 sprintduel de bal te spelen, maar de scheidsrechter besliste anders. Na het penalty moment in de eerste helft was dit  zijn 2e gele kaart. Het geloof ebde weg en maakte plaats voor frustratie. Vlug en Vaardig scoorde in de slotseconde nog twee maal. Niet omdat die aanvallen nou zo flitsend en uitstekend werden uitgevoerd, maar puur omdat VVZ’49 het wel geloofde. De nachtkaars was al nagenoeg gedoofd.

  Hiermee komt er een eind aan dit bizarre seizoen met nagenoeg alleen maar tegenslagen. We nemen afscheid van een vijftal spelers en er zullen ook een aantal spelers (terug) komen. Hierover later meer. Op de terugweg werd er alweer vol strijdlust gesproken over komend seizoen. Maar dan helaas in de 4e klasse.

  Opstelling VVZ’49:

  Oscar Kooij, Wessel Kraaijeveld (’77 Guus Parinussa) , Steyn Boers (’67 Yordi Verheijen) , Stef Herder (2 x g), Tim Schilder, Sebastiaan Kolff, Dylan Nava marquez, Roan de beer, Floris de boer, Saddy de Koning (’89 Quinten van Kooy) , Shenouda Tadros (’45 Floris Knigge)