• De wedstrijd tegen ’t Gooi was ranglijst-technisch een 6 puntenwedstrijd. VVZ staat 9e en t Gooi een plaatsje lager. Het onderlinge verschil is 4 punten. VVZ’49 heeft zichzelf de laatste wedstrijden flink tekortgedaan. Goed voetbal zonder te scoren levert nog steeds geen punten op. Vooral de eerste helft tegen DOSC en de eerste helft tegen Buitenboys deden de Soesters zichzelf tekort door de vele mogelijkheden niet te benutten. Vandaag weer een nieuwe kans.

    De eerste helft was er wederom eentje waarin VVZ’49 de bovenliggende party was. De voorsprong werd verkregen door Rodney halverwege de eerste helft en toen Luuk vlak voor de rust zelfs de 0-2 aantekende, leek VVZ’49 riant naar de thee te kunnen gaan. Het was echter de zeer warrig fluitende scheidsrechter die anders bepaalde. De spits van ’t Gooi (Ozturk) werd diep gestuurd maar stond minstens twee flinke passen buitenspel. Het vlagsignaal werd niet gehonoreerd. Maar toen Oscar alsnog als winnaar uit de bus kwam in de daaropvolgende één tegen één situatie, besloot de leidsman de schreeuw van Ozturk te belonen met een penalty. Hoe zuur was het dan ook dat Oscar de penalty goed keerde, maar de terugketsende bal per ongeluk weer via de knie van Ozturk in de kruising zag verdwijnen. Bij de wandeling naar de kleedkamers was de scheidsrechter de gebeten hond. De tweede helft maar weer de rug rechten.

    ’t Gooi kwam iets gedrevener uit de kleedkamer zonder echter tot grote daden te komen. Het had (tot twee keer toe) wederom de scheidsrechter nodig om de wedstrijd te doen kantelen. Tegen het uur voetballen scoorde ’t Gooi de 2-2. Wederom liet de leidsman de VVZ grensrechter voor Jan met de korte achternaam staan. VVZ kon niets goed doen in de ogen van de leidsman. Elke overtreding leverde bijkans een gele kaart op terwijl aanslagen op Luuk (rug) en Steyn (enkels) onbestraft bleven. Met nog 20 minuten te spelen viel zelfs de 3-2 en u raadt het al, weer liet de brave borst het vlagsignaal van de VVZ grensrechter links liggen. Vlak voor het eindsignaal (’t Gooi had de lat nog geraakt) kwam VVZ dan toch nog op gelijke hoogte. Op enkele meters van de doellijn was het Stan die de bal tegen de touwen kopte. Na het laatste fluitsignaal beklaagden 22 (!!)  spelers zich over de leidsman. Alleen de man zelf vond dat hij een keurige prestatie had neergezet. De brave borst had maar liefst 11 gele kaarten nodig om tot deze prestatie te komen. 5 keer verdween een VVZ-er in het boekje. ’t Gooi scoorde “iets beter” met 6 exemplaren. Ook vandaag hadden weer geen geluk met de arbitrage.

    Na deze puntendeling wacht nog één wedstrijd, voordat we twee zaterdagen kunnen genieten van de voorjaarsvakantie. Zaterdag komt Laren '99, de nummer 3 van de competitie naar de Eemweg. Aftrap is om 14.30 uur.

    Foto's van de wedstrijd: Klik HIER