VVZ’49 1 – De Meern 1 2-2 (1-2)
14 oktober 2017
VVZ ’49 JO12-1 – Hoogland JO12-3: Broodje gala met ketchup
15 oktober 2017
Toon alles

Probleemloze en matte overwinning voor de Veteranen

Zaterdag 14 oktober, de oldtimers van VVZ’49 mochten vandaag hun kunsten vertonen bij het Amsterdamse rksv DCG. De snelweg A1 verleende ditmaal volop medewerking,de A10 sputterde iets tegen,maar 25 minuten voor aftrap liepen wij het sportcomplex Ookmeer op. DCG is een op leeftijd zijnde Amsterdamse volksclub,welke nog volop voetbal uitademt. Een heerlijk Amsterdams mannetje,die in zijn eigen hokje tussen de kleedkamers voor de thee zorgt,en de kleedkamers uitdeelt.Elk jaar is een warm welkom ons deel.

Snel omkleden….opstelling door Ruud opgelezen (bij afwezigheid van het “technisch hart)”, en dan snel richting het veld.Wederom mochten wij de kunsten op veldje 5 vertonen. Het verst weg van de bewoonde wereld,met doelen die lichtelijk “achterover” leunen, en een grasmat waar de “zestien”nooit drassig zou worden,zo bol liep dit veld.De bladblazer had vandaag ook een dagje vrij,zodat de lijnen mooi gecamoufleerd onder het blad verstopt lagen.Maar goed….alsof wij het alleen van een goed veld zouden moeten hebben…?? Ach…de zon scheen lekker…

De bal rolde….het was nummer elf tegen nummer 1.Vorig seizoen hebben wij ook wel eens zo’n wedstrijd gehad,maar dan waren wij meestal de nummer 11…nu de trotse koploper.!! Al snel werd duidelijk ,dat VVZ vandaag weinig moeite zou hebben om ook DCG aan de zegekar te binden. Het duurde tot minuut 11,eer het verschil ook op het scorebord stond. Marc kreeg de bal links voor de goal,en schoot hard in de korte hoek de bal achter de keeper,0-1. Zeven minuten later werd de score verdubbeld door Ben.Een precies gemikt schok bleek onhoudbaar voor de keeper,o-2. DCG wist geen potten te breken.De achterste VVZ linie stond prima,en alleen een verdwaalde voorzet of enkel afstandsschot waren het werk voor Robert Jan. De wedstrijd werd voor rust al beslist. Eerst schoot Danny de bal hard genoeg tussen de palen,en later was het weer Marc,die de mooiste van de dag op zijn naam mocht schrijven. Volop profiterend van de achterover leunende goal,schoot hij vanaf links snoeihard de bal onder de lat tegen de touwen.Wat als de goal wel gewoon “haaks” had gestaan??

De tweede helft werd er een om snel te vergeten…..VVZ bracht drie verse krachten erin,maar DCG had het deze helft beter voor elkaar. Kansen kregen we nog wel,maar Danny , Gunther , Martin en Marc kregen de bal niet meer achter de keeper.Jawel,toch eenmaal,maar de hevig protesterende keeper kreeg het gelijk van de scheidsrechter. Robert Jan had de tweede helft helemaal niets meer te doen,het enige wat hij diende te doen,is wakker worden als hij knisperend blad hoorde.Dit zou betekenen dat het spel dichterbij kwam,en er misschien iets van werk aan de winkel was voor hem. Met respect voor de biertijd,floot de scheidsrechter keurig op tijd af,en nam VVZ de felicitatie’s in ontvangst.

Na de warme douche werd in plat Amsterdams onze bestellingen ontvangen. De biertjes en balletjes gingen erin als koek,en trots werd op Voetbal.nl de stand bekeken. Na drie wedstrijden op 9 punten.Vorig seizoen hadden we pas in maart de 9 punten……Volgende week spelen wij de inhaal wedstrijd tegen SCW uit Rijsenhout.Kijken of de A1 nu wel (weer) wil meewerken.

Opstelling VVZ’49 45+1

Robert Jan Boers

Wim Hospes , Hans Holtrop , Mark Akkerman (’45 Daniel Vos) , Hans Braam.

Martin Boer , Marc Lutmer , Evert Hatzmann.

Ben Pais (’45 Gunther Buxtorff) , Victor Klaren (’45 Gerjan Schouten) , Danny van Hoeijen.