• In de 3e klasse fungeert SO Soest als schietschijf met een 23-0 nederlaag tegen VOP als triest dieptepunt. Na een paar zware potten met wisselend succes werd de uitwedstrijd tegen de onfortuinlijke dorpsgenoten dan ook handenwrijvend door de 15-3 spelers tegemoet gezien. Maar de KNVB beker leerde van de week al dat je nooit een op papier mindere tegenstander moet onderschatten. Coach Martijn koos in tegenstelling tot collegaatje Van Bommel dan ook gewoon voor de normale basisopstelling.

    Furieus trok VVZ ten strijde. Paal en lat voorkwamen binnen 20 seconden al een voorsprong maar een minuutje later knalde Pepijn al wel raak. Binnen het kwartier beroofde Jens SO van alle illussies met twee goals en leek het nog de vraag of de dubbele cijfers voor of na de rust bereikt zouden worden. Maar de 15-3 had in het eerste kwartier haar kruit verschoten. Een onoplettenheidje achterin leverde een goal voor SO op en meteen daarna was Lars attent bij een scrimmage zodat we met 4-1 de pauze in gingen.

    De tweede helft had beter schriftelijk afgedaan kunnen worden. De wedstrijd hobbelde plichtmatig voort, er was geen lijn meer in het spel te ontdekken en het tempo was van niveau sjokkende shoppende bejaarden. SO was nog even dicht bij een doelpunt bij een flipperkast in de zestien en Naud trof nog fraai de lat. Maar verder was er vooral opluchting langs de lijn toen de prima leidende arbiter de wedstrijd affloot.

    Het blijft altijd lastig voetballen als je de torenhoge favoriet en wat dat betreft een compliment dat VVZ zich in het eerste kwartier niet liet verrassen en de drie punten meteen zeker stelde. Dat de concentratie daarna wegvloeide is de ploeg dan ook snel vergeven. Volgende week wacht met Achterveld een veel zwaardere dobber; een ploeg waar het moeilijk tegen scoren is maar zelf ook weinig doel treft. Opperste concentratie is dan wel geboden om de spaarzame kansjes aan beide kanten in goede banen te leiden.