• Oud-trainer Balthus Burgman overleden

  Oud-trainer Balthus Burgman overleden

  IN MEMORIAM

   

  In de nacht van 11 op 12 november is Balthus Burgman overleden.

  Baltus werd maar 64 jaar, natuurlijk veel te jong voor deze voetbalfanaat, die enkele jaren trainer is geweest bij VVZ’49.

  Balthus kwam in 1992 samen met Peter Visee naar VVZ ’49. Het toenmalige bestuur wilde graag Peter Visee als hoofdtrainer, en die wilde alleen komen als zijn voetbalmaatje Balthus mee kwam als assistent trainer. Tenslotte hadden beide een verleden in de goede voetbaljaren van Baarn-zondag en waren beide succesvol geweest bij Limvio. En dus kwam "Ballie" zoals hij genoemd werd, mee.

  Voor maar één seizoen, want Visee koos al snel voor SO Soest, iets wat Balthus niet zag zitten, waarmee de samenwerking tot een eind kwam. De samenwerking tussen Balthus en Peter en ook de samenwerking tussen VVZ ’49 en Balthus.

  Maar het zou een onderbreking blijken te zijn, want uiteindelijk kwam Balthus toch weer terug bij de club. Vanaf 2008 stond Balthus als trainer-coach voor de diverse VVZ ’49 A1 teams. Een doorgaans moeilijke taak die Balthus echter ogenschijnlijk moeiteloos invulde.

  Balthus bleek namelijk een echte jeugdtrainer te zijn, die de aan hem toevertrouwde jongens wist mee te nemen in zijn liefde voor voetbal. Met een prachtig Baarns accent kon hij overtuigend zijn jongens aan het voetballen krijgen en houden. Enthousiast, bevlogen, soms streng en altijd vol humor. 

  Want naast getalenteerd oud voetballer, die in partijtjes al die jongens nog kon laten zien wat voetballen is, bleek hij ook een man die wars van generatiekloof tussen en boven de jongens kon staan. Tijdens wedstrijden en trainingen boven de groep als trainer, na afloop onder het genot van een biertje tussen de jongens.

  Niet alleen op voetbalgebied bleek Balthus een voorbeeld te zijn. Toen bij het jubileum van 2009 de club een loterij, voor aanleg van de verlichting op het hoofdveld, uitschreef, was het Baltus die de meeste loten wist te verkopen. Een ongekende prestatie als je bedenkt dat hij de meeste loten in Baarn wist te verkopen.

  Met het overlijden van Baltus verliest het voetbal in Baarn en Soest een goede voetballer, een gedreven (jeugd)trainer, maar bovenal een warme sympathieke man vol humor.

  Wij wensen zijn vrouw, zoons en verdere familie veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

  Namens VVZ ’49,

  Henk van der Pol

  13-11-2017

  CONDOLEANCE EN HERDENKINGSDIENST

   

  Er is gelegenheid tot condoleren op donderdag 16 november van 19.00 tot 20.30 uur in de aula van Het Griftland College, Noorderweg 79, Soest.

  De afscheidsdienst vindt plaats op vrijdag 17 november om 14.30 uur in de aula van Het Griftland College, Noorderweg 79, Soest. Na afloop is er gelegenheid de familie te ontmoeten.

  Balthus wordt zaterdag 18 november in besloten kring gecremeerd.

  Geen bezoek aan huis. Bloemstukken kunnen worden bezorgd bij Het Griftland College, bij voorkeur donderdag 16 november vóór aanvang van de condoleances.

  Correspondentieadres: Postbus 456, 3740 AL Baarn.