• Ook in de laatste thuiswedstrijd geen beloning voor VVZ’49. Nacompetitie moet de redding worden.

  29 mei 2022 Robert Jan Boers
 • Boodschap

  De boodschap was duidelijk. Winst vandaag tegen Zeist was noodzakelijk, daarna pas kijken naar andere resultaten. Er was dus theoretisch nog een kans om na de laatste twee competitiewedstrijden veilig te zijn, maar ook directe degradatie was nog mogelijk.

  De start was overdonderend van VVZ’49. Binnen de eerste twee minuten mocht VVZ’49 twee corners nemen. Bij de tweede corner schrok Saddy zo van zijn kans dat hij hem naast knikte. De start was dus hoopvol maar de hoop  werd na een kwartier direct een flink aantal procenten minder toen Zeist hun eerste aanval wel doeltreffend afrondde. Het bleef op en neer gaan. Na een klein half uur spelen wist de keeper nipt een goede voorzet van Tim te pareren, net voordat Saddy zijn kruin tegen de bal kon drukken. Toen in de 30e en 36e minuut Zeist liet zien hoe effectief je kan zijn, wist VVZ’49 al voor de rust dat de 0-3 achterstand omdraaien een hels karwei zou zijn.

  Vertrouwen

  De opdracht in de rust was duidelijk. Zorgen dat je heel blijft en zorgen dat wij met een goed gevoel straks de niet meer te vermijden nacompetitie ingaan. Een goed gevoel krijg je door doelpunten of in ieder geval mooie aanvallen. Het laatste was er zeker wel, de doelpunten wonderen waardig niet. Saddy stond na 6 minuten in de tweede helft plots pal voor de keeper. Met een Casillas achtige redding kwam de keeper als winnaar uit de bus. Enkele minuten later stoomde Guus gevaarlijk op maar zijn voorzet werd vlak voor de goal geblokt. Na een half uur spelen enkele wissels, waaronder het binnenbrengen van Floris Knigge. Hij stond nog niet koud binnen de lijnen toen hij een diepe bal perfect aannam en direct op de goal schoot. Ook dit schot kreeg niet het fortuin mee dat het verdiende. De bal ging nipt naast. Jordy schoot nog over, Rick stuitte op de keeper en Saddy schoot bij het scheiden van de markt nog op de kruising. De beloning bleef uit.

  FZO verloor vandaag ook, zodat wij nu met alle duidelijkheid kunnen zeggen dat de nacompetitie nog de enige redding is. Zaterdag spelen wij nog een uitwedstrijd bij Laren’99 die niets meer om het lijf heeft, behalve vertrouwen winnen. Zaterdag 11 juni spelen wij dan de eerste knock out wedstrijd voor behoud van het 3e klasse schap. Wie de tegenstander wordt zal na zaterdag definitief bekend zijn.

  Opstelling VVZ’49:

  Oscar van Kooij, Wessel Kraaijenveld, Quinten van Kooy (’55 Thijs Westerveld) , Yordi Verheijen (’61 Jordy Schimmel) , Tim Schilder (’67 Sam van’t Veldt) , Sebastiaan Kolff, Dylan Nava Marquez, Karel Jacobs, Shenouda Tadros (’61 Floris Knigge) , Saddy de Koning, Guus Parinussa (’67 Rick Alvarez) .

  Foto's van de wedstrijd, klik HIER