• Vandaag kwamen onze vrienden van TOV op bezoek. Altijd al beladen wedstrijden geweest, maar na de transferperiode deze zomer helemaal. TOV wist Baarnaar Daniel en zijn vriend Danny bij ons los te weken, waardoor wij, nadat de competitie indeling bekend gemaakt werd, wisten dat wij dit seizoen TEGEN deze twee, in plaats van met deze twee, op het veld zouden staan. Het was een gegeven, en we wensten beide veel plezier. In de zaal zijn beide spelers nog wel in het groen/wit te bewonderen.

    Even na drieën blies scheidsrechter Koot op zijn fluit, de strijd tussen Baarn en Soest kon beginnen. En een strijd zou het worden. De TOV-keeper had zich in de eerste minuten al onsterfelijk gemaakt door 4 doelpogingen onschadelijk te maken. Het eerste wapenfeit van TOV kwam via de rechterflank. Oud VVZ’er Danny (datoranjestaathemmechtniet) was naar de zijkant uitgeweken en wilde een voorzet geven. Volkomen verkeerd raakte hij de bal, gevolgd door een harde, maar beheerste vloek. Maar toen Danny (datoranjestaathemechtniet) merkte dat de bal zeer fortuinlijk achterin de verre hoek binnen viel, gingen de armen alsnog de lucht in. VVZ ging niet bij de pakken neer zitten. Dirk was een plaag voor de TOV-verdediging. Telkens leunend tegen zijn tegenstander, balletje in de voeten en dan wegdraaien. Het geliefde spelletje van Dirk, wat van TOV kant telkens teniet werd gedaan ten koste van een overtreding. Ook Johannes kon zich met zijn snelheid heerlijk uitleven. Het werd TOV met vlagen te veel, waardoor de scheidsrechter zijn handen vol had aan de overtredingen EN het verbale gebeuren daar omheen. Een volgende overtreding binnen de beruchte lijnen leverde VVZ de gelijkmaker op. Gunther heeft zichzelf opgeworpen tot vaste penaltynemer en zolang hij ze blijft maken, heeft hij het gelijk aan zijn kant. Ook deze strafschop ging erin,1-1. Het zou zelfs zog mooier worden. Johannes ontving de bal in de buurt van de middenlijn, begon te lopen en liet een drietal TOV-spelers de hielen zien. Toen ook de keeper omspeeld werd, was het maken van de 2-1 een koud kunstje. De eerste helft hadden wij nog meer doelpunten kunnen maken, maar de kansjes werden niet benut. Schoten van Gerjan, Victor en Haijo gingen nipt over of naast. Dirk vond tot twee keer toe de keeper op zijn weg en ook een kopbal ging langs de verkeerde kant van de paal. Het is niet zo dat TOV niet aan aanvallen toe kwam. Danny (datoranjestaathemechtniet) hield de VVZ-verdediging constant bezig, maar ook vanuit het middenveld schoof het gevaar geregeld richting de VVZ-goal. Toch had de TOV-goalie het in de eerste helft veel drukker en was de 2-1 stand terecht. Het zou echter niet de ruststand worden. Een schot leek voor Robert Jan, maar leek in eerdere instantie al geblokt te worden door Wim. De bal dwarrelde omhoog richting kruising, maar Robert Jan kreeg nog de vingertoppen ertegenaan. Via de lat en de rug van Robert Jan viel de bal alsnog binnen. TOV had het fortuin aan zijn kant.

    De tweede helft zou een ander beeld geven. Waar VVZ de eerste helft het betere van het spel had, zou TOV daar de tweede helft aanspraak op maken. Vooral Dirk werd harder aangepakt, terwijl Johannes plaats had gemaakt voor Arjan. Na een kwartier spelen wurmde Danny (datoranjestaathemechtniet) het strafschopgebied in waarop hij in de mangel genomen werd door twee VVZ-verdedigers. Een valpartij leverde hem een strafschop op, welke door hemzelf genomen werd. Robert Jan heeft nog nooit een strafschop gemist, maar ook nog nooit één tegen gehouden. Ook deze ging aan hem voorbij, tegen de touwen. Toen even later een TOV-aanvaller net iets eerder dan Robert Jan bij een diepe bal was, leek de wedstrijd gespeeld.

    Toch bestaat er nog iets als gerechtigheid. Eerst kreeg VVZ een strafschop toen een TOV-verdediger een bal als een volleerd volleyballer blokte met zijn handen. Na beraad tussen de scheidsrechter en de TOV-grensrechter besloot de scheidsrechter tot een stuiterbal voor TOV. Sommige grensrechters zijn goud waard voor hun team. Enkele minuten later kwam de strafschop er alsnog. Voor de zoveelste keer werd Dirk onreglementair afgestopt waarop Gunther zijn tweede van de dag kon aantekenen. Ondertussen had Robert Jan zich (net als de TOV keeper in de eerste helft) onsterfelijk gemaakt met een drietal reddingen die we van hem niet gewend zijn. Toen Johannes (weer binnen de lijnen gekomen voor Gerjan) een kleine tien minuten voor tijd solerend het strafschopgebied binnen ging EN doeltreffend uithaalde, stonden beide teams weer gelijk. Beide keepers moesten nog één keer handelend optreden, maar toen de 90 minuten om waren, kon iedereen leven met de 4-4 eindstand.

    We hebben hard geknokt om alsnog dit gelijke spel uit het vuur te slepen en hiermee hebben wij ons enigszins hersteld van de blamerende nederlaag van vorige week. Volgende week gaat de reis naar koploper Altius. En waar wij vandaag onze oud teamgenoten Danny en Daniel (datoranjestaatjullieechtniet) tegen kwamen, zal Arjan volgende week oud teamgenoten tegen komen.